spot_img
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚρήτη: Γυπαετός προσγειώθηκε στη μέση του δρόμου - Τον βοήθησαν διερχόμενοι οδηγοί

Κρήτη: Γυπαετός προσγειώθηκε στη μέση του δρόμου – Τον βοήθησαν διερχόμενοι οδηγοί

|

Κρήτη: Γυπαετός προσγειώθηκε στη μέση του δρόμου – Τον βοήθησαν διερχόμενοι οδηγοί

Οδηγοί προστάτευσαν το πτηνό και του έδωσαν νερό

Ένας γυπαετός βρέθηκε σήμερα στη μέση του δρόμου στην Κρήτη, ίσως επηρεασμένος από τον καύσωνα, με συνέπεια να κινδυνεύει από διερχόμενα αυτοκίνητα

Το περιστατικό συνέβη στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, στην περιοχή των Λινοπεραμάτων Ηρακλείου. Οδηγοί, μόλις είδαν τον γυπαετό στην άσφαλτο, σταμάτησαν και έκαναν σήμα σε άλλα διερχόμενα αυτοκίνητα να μειώσουν ταχύτητα, προκειμένου να προστατεύουν το πτηνό, που φαινόταν ταλαιπωρημένο, πιθανόν από τον καύσωνα.

Στη συνέχεια έδωσαν νερό στον γυπαετό και το εντυπωσιακό πτηνό φάνηκε να συνέρχεται και άνοιξε τα φτερά του. Παράλληλα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι αρμόδιες αρχές, προκειμένου να παραλάβουν τον γυπαετό, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Το περιστατικό υπενθυμίζει πόσο ο καύσωνας επηρεάζει και τα ζώα πέρα από τον άνθρωπο, αλλά και το πόσο αυτά χρειάζονται τη βοήθειά μας, εν μέσω των υψηλών θερμοκρασιών.

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φάλαινα φυσητήρας στα νότια της Κρήτης – Βίντεο

Φάλαινα φυσητήρας στα νότια της Κρήτης To τεράστιο κήτος προκάλεσε δέος με την εμφάνισή του Μια φάλαινα φυσητήρας εντοπίστηκε στα καταγάλανα νερά νότια της Κρήτης και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ