spot_img
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης: «Θερίζει» η θνησιμότητα τα νεογέννητα...

Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης: «Θερίζει» η θνησιμότητα τα νεογέννητα αμνοερίφια

|

Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης: «Θερίζει» η θνησιμότητα τα νεογέννητα αμνοερίφια

«Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο» λένε οι κτηνοτρόφοι καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας στα νεογέννητα αμνοερίφιά τους αγγίζουν ως και το 60% 

Ο θάνατος επέρχεται μέσα σε μια έως και 15 μέρες από τη γέννησή τους και, όπως λένε κτηνίατροι, πριν καν προλάβουν να αντιδράσουν οι κτηνοτρόφοι.

Σύμφωνα με τους ίδιους τα συμπτώματα θυμίζουν εκείνα της πνευμονίας, ωστόσο παρατηρούνται και εντερικά προβλήματα, τα οποία σχετίζονται ακόμη και με τον ακανόνιστο θηλασμό τους, εξαιτίας των αλλόκοτων καιρικών συνθηκών που επηρεάζουν τη γαλακτοφορία των μητέρων.

Επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και πολύ χαμηλές τη νύχτα. Αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία των νεογνών που, λόγω αδύναμου ανοσοποιητικού και διαταραχής στην γαλακτοφορία, ο οργανισμός τους δεν μπορεί να συμβαδίσει με τις ακραίες μεταβολές του καιρού με συνέπεια το ένα να πεθαίνει πίσω από το άλλο.

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτόμου, Γρύλος Παπαδάκης, ανέφερε τα εξής:

ΗΧΗΤΙΚΟ

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φάλαινα φυσητήρας στα νότια της Κρήτης – Βίντεο

Φάλαινα φυσητήρας στα νότια της Κρήτης To τεράστιο κήτος προκάλεσε δέος με την εμφάνισή του Μια φάλαινα φυσητήρας εντοπίστηκε στα καταγάλανα νερά νότια της Κρήτης και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ