spot_img
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠεριβάλλονΠεριφερειακή Κτηνιατρική Διεύθυνση Αν. Μακεδονίας: «Αναχαιτίσαμε την πανώλη των χοίρων, σε συνεργασία...

Περιφερειακή Κτηνιατρική Διεύθυνση Αν. Μακεδονίας: «Αναχαιτίσαμε την πανώλη των χοίρων, σε συνεργασία με τους κυνηγούς» – Ηχητικό

|

Αφρικανική Πανώλη – Βόρεια Ελλάδα: «Καθαρή» από την Α.Π.Χ η Βόρεια Ελλάδα. Προ των πυλών η ευλογιά των προβάτων.

Πιλοτικό πρόγραμμα βελτίωσης των παραγωγικών ζώων, για ανάκαμψη της κτηνοτροφίας μας που τα τελευταία χρόνια έχει πάθει …καθίζηση! Αυτές είναι οι τρεις ειδήσεις που βγήκαν από την Κτηνιατρική Διεύθυνση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσα από τη συχνότητα του “city 106,1”, της Θεσσαλονίκης.

Ο διευθυντής, Νικόλαος Φωτεινιάς, μιλώντας στην εκπομπή «Ρεπορτάζ στο city 106,1 με τον Δημήτρη Μιλτιάδη», μεταξύ άλλων, έδωσε συγχαρητήρια στους κυνηγούς, γιατί χάρη στη δική τους συνδρομή, αναχαιτίστηκε η επέλαση της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων, μια ζωονόσος ιδιαίτερα απειλητική για τη χοιροτροφία.

«Εξήντα μέρες, είμαστε «καθαροί», από την πανώλη. Κανένα από τα δείγματα που εξετάστηκαν σε συνεργασία με τους κυνηγούς, δεν βγήκε θετικό. Όλες οι ζώνες έχουν ανοίξει», είναι η δήλωσή του.

Ωστόσο, επισήμανε ότι στα σύνορά μας με τη Βουλγαρία εντοπίστηκε κρούσμα ευλογιάς των προβάτων, ζωονόσος που επίσης μεταδίδεται πολύ εύκολα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη πιλοτικό πρόγραμμα βελτίωσης των αναπαρωγικών ζώων σε συνεργασία με το τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο την ανάκαμψη της κτηνοτροφίας που παραπαίει, τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Η βελτίωση θα γίνει με γαλλικά …αίματα!

Ακούστε τι δήλωσε ο κ. Φωτεινιάς στον Δημήτρη Μιλτιάδη.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφρικανική πανώλη – Ο «μαύρος θάνατος» στην Β. Ελλάδα

Αφρικανική πανώλη - Βόρεια Ελλάδα: Τα κρούσματα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων αυξάνονται διαρκώς Όλο και περισσότεροι κυνηγοί γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της ασθένειας που...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ