spot_img
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠερίεργα ΝέαΑρκουδάκι κατανάλωσε παραισθησιογόνο μέλι και «μέθυσε» - Δείτε το Βίντεο

Αρκουδάκι κατανάλωσε παραισθησιογόνο μέλι και «μέθυσε» – Δείτε το Βίντεο

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 Τουρκία: Αρκουδάκι κατανάλωσε παραισθησιογόνο μέλι και μέθυσε

Ένα αποπροσανατολισμένο καφέ αρκουδάκι, που πιστεύεται ότι βρισκόταν σε μέθη ύστερα από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μελιού με παραισθησιογόνες ουσίες («mad honey»), διασώθηκε σήμερα στην επαρχία Ντούζτζε της βορειοδυτικής Τουρκίας.

Στην διάσωση της αποπροσανατολισμένης αρκούδας που είχε καταναλώσει παραισθησιογόνο μέλι προχώρησαν πολίτες και οργανώσεις στην βορειοδυτική Τουρκία

Σε εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνεται η αρκούδα να παραπατάει, να βγάζει ασυνήθιστους ήχους και να ξαπλώνει με την κοιλιά της στην καρότσα ενός φορτηγού, αφού άνθρωποι διέσωσαν το εμφανώς εξασθενημένο ζώο από το δάσος.

Το Mad honey, ή «deli bal» στα τούρκικα, είναι ένα είδος μελιού από ροδόδεντρο που μπορεί να έχει παραισθησιογόνα αποτελέσματα. Όταν οι μέλισσες τρέφονται με τη γύρη των λουλουδιών του ροδόδεντρου, το μέλι που προκύπτει μπορεί να προκαλέσει μια παραισθησιογόνο ουσία. Λέγεται «τρελό μέλι», και έχει ελαφρώς πικρή γεύση και κοκκινωπό χρώμα.

Πιο συγκεκριμένα, μερικοί τύποι ροδόδεντρων, μεταξύ των οποίων το Rhododendron luteum και  το Rhododendron ponticum, περιέχουν γραιανοτοξίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει δραματικές φυσιολογικές αντιδράσεις σε ανθρώπους και ζώα. Ανάλογα με το πόση ποσότητα καταναλώνει ένα άτομο, οι αντιδράσεις μπορεί να κυμαίνονται από παραισθήσεις και πιο αργό καρδιακό παλμό έως προσωρινή παράλυση και απώλεια των αισθήσεων.

Η αρκούδα μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο, όπου έλαβα θεραπευτική αγωγή και πιθανότατα θα αφεθεί πίσω στη φύση τις επόμενες ημέρες, δήλωσαν οι τοπικές αρχές, προσθέτοντας ότι το ζώο βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Το υπουργείο Γεωργίας κάλεσε τους Τούρκους στο Twitter να προτείνουν ένα όνομα για το μικρό αρκουδάκι.

Δείτε το βίντεο: αρκουδάκι κατανάλωσε «τρελό μέλι»

Δείτε επίσης: Αρκουδάκι δαγκώνει γυναίκα στο πρόσωπο – Βίντεο

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ: Αρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά γυναίκα – Οι αρχές θανάτωσαν το ζώο

ΗΠΑ: Αρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά γυναίκα - Οι αρχές θανάτωσαν το ζώο Γυναίκα από την Πενσυλβάνια είδε μια αρκούδα να πηδάει έναν φράχτη προτού...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ