spot_img
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠερίεργα ΝέαΆλκη βάρους 820 κιλών συγκρούεται με αυτοκίνητο! - Βίντεο

Άλκη βάρους 820 κιλών συγκρούεται με αυτοκίνητο! – Βίντεο

|

Άλκη συγκρούεται με αυτοκίνητο – Η σφοδρή σύγκρουση προκαλεί τον θάνατο του ζώου!

Μία άλκη βάρους 820 κιλών συγκρούεται με αυτοκίνητο με αποτέλεσμα το όχημα να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, χωρίς, ωστόσο να τραυματίζεται κάποιος από τους επιβαίνοντες. Το μέγεθος του ζώου είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, το οποίο μπορεί να συγκριθεί ακόμα και με αυτό ενός αλόγου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε παρακάτω, η άλκη αποφασίζει να περάσει τον δρόμο και στην μέση ακριβώς παραπατάει, με συνέπεια ο οδηγός του διερχόμενου οχήματος να μην προλάβει να φρενάρει και να προσκρούσει με δύναμη πάνω στο ζώο!

Η “αδεξιότητα” της άλκης υπαίτια… για τον θάνατο πολλών οδηγών!

Οι άλκεις, όπως και αρκετά άλλα μεγάλα θηλαστικά που ζουν σε δάση, συνηθίζουν να διασχίζουν αρκετές φορές τους δρόμους χωρίς να δίνουν ιδιαίτερα βάση στα περαστικά αυτοκίνητα. Αυτή η “άγνοια”, όμως, είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο έχουν προκληθεί αμέτρητα ατυχήματα, καθώς και θάνατοι αρκετών ανθρώπων.

Δείτε το βίντεο:

@kynigesia.gr

Άλκη βάρους 820 κιλών συγκρούεται με αυτοκίνητο! #elk #caraccident

♬ πρωτότυπος ήχος – Kynigesia

Ως λύση στο πρόβλημα, των τροχαίων ατυχημάτων με άλκες σε διάφορες χώρες οι αρχές της άγριας ζωής και των οδικών μεταφορών εφαρμόζουν διάφορα μέτρα μετριασμού, αλλά συχνά με κακή επίδραση. Τα πιο αποτελεσματικά μέτρα φαίνεται να είναι η μείωση του πληθυσμού και η χρήση περιφράξεων άγριας ζωής , ενώ η χρήση διαφόρων αποτρεπτικών ουσιών αλκών, π.χ. με βάση το φως, τον ήχο και το άρωμα (από θηρευτές), στην καλύτερη περίπτωση έχει πολύ βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα.

Το ίδιο ισχύει πιθανώς για τα στατικά προειδοποιητικά σήματα, ενώ τα δυναμικά σημάδια που ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα επικίνδυνων περιόδων μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά. Η απομάκρυνση της βλάστησης κατά μήκος των δρόμων και των σιδηροδρόμων για την αποτροπή της διέλευσης των αλκών και την αύξηση του χρόνου απόκρισης του οδηγού, έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ευρέως, και σε πολλές περιοχές χρησιμοποιείται συμπληρωματική τροφοδοσία για να κρατήσει τις άλκες μακριά από τις κύριες αρτηρίες κυκλοφορίας.

Ωστόσο, στις λίγες μελέτες όπου η αποτελεσματικότητά τους έχει αξιολογηθεί, τα αποτελέσματα είναι διφορούμενα και όχι πολύ ελπιδοφόρα.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aρκούδα και λύκος επιτίθενται μαζί σε μια άλκη και το μικρό της – Βίντεο

Aρκούδα και λύκος επιτίθενται μαζί σε μια άλκη και το μικρό της Το συγκλονιστικό βίντεο από την κάμερα δείχνει τη στιγμή που μια αρκούδα και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ