Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΚυνοφιλίαΕκπαίδευσηΠώς να γίνεις κυνηγός στην Αυστρία - Προϋποθέσεις και διαδικασία

Πώς να γίνεις κυνηγός στην Αυστρία – Προϋποθέσεις και διαδικασία

|

- Advertisement -

Πώς να γίνεις κυνηγός στην Αυστρία – Προϋποθέσεις και διαδικασία

Το κυνηγετικό δίκαιο στην Αυστρία βασίζεται στον ομοσπονδιακό συνταγματικό νόμο (B-VG 1920). Σύμφωνα με τις διατάξεις του αυστριακού συντάγματος, το κυνήγι είναι «κρατική υπόθεση». Επομένως, καθεμία από τις εννέα ομοσπονδιακές πολιτείες έχει τη δική της πολιτειακή νομοθεσία για το κυνήγι.

Πως να γίνεις κυνηγός στην Αυστρία;

Όποιος επιθυμεί να κυνηγήσει στην Αυστρία πρέπει να αποκτήσει  άδεια κυνηγιού. Πριν την πρώτη απόκτηση είναι απαραίτητη η επιτυχής ολοκλήρωση της εξέτασης νεαρού κυνηγού. Κάθε ομοσπονδιακό κράτος έχει τη δική του κρατική κάρτα κυνηγιού. Επομένως, συνιστάται να κάνετε το τεστ κυνηγιού στην ομοσπονδιακή πολιτεία στην οποία θα θέλατε να ασκήσετε το κυνήγι ( πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις αντίστοιχες κυνηγετικές ενώσεις της πολιτείας ).

Πόσος χρόνος διαρκεί η κυνηγετική εκπαίδευση στην Αυστρία;

Η κυνηγετική εκπαίδευση στην Αυστρία διαρκεί περίπου τέσσερις μήνες και κοστίζει περίπου 750 ευρώ. Περίπου το ένα τρίτο των συμμετεχόντων στο μάθημα στην εξέταση νεαρών κυνηγών είναι γυναίκες.

Kυνηγετικές εξετάσεις
- Advertisement -

Στην Αυστρία, το κυνηγετικό τεστ αποτελείται από ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος (χειρισμός του κυνηγετικού όπλου). Οι ακόλουθες γνώσεις πρέπει να αποδεικνύονται σε όλες τις ομοσπονδιακές πολιτείες για να περάσετε με επιτυχία το τεστ κυνηγιού:

 • τους νομικούς κανονισμούς που διέπουν το κυνήγι, συμπεριλαμβανομένων των βασικών διατάξεων της νομοθεσίας για τη φύση, την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος και τη νομοθεσία για τα δάση
 • ο χειρισμός, η επίδραση και η επεξεργασία των όπλων και πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται συνήθως στο κυνήγι, καθώς και τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να τηρούνται
 • την επιστήμη της άγριας ζωής, τα χαρακτηριστικά αναγνώρισης και τον τρόπο ζωής των γηγενών άγριων ζώων
 • η κυνηγετική επιχείρηση
 • διαχείριση της άγριας ζωής και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ της άγριας ζωής και του περιβάλλοντος της
 • τους σημαντικότερους κυνηγετικούς όρους και κυνηγετικά έθιμα
 • Φυλές κυνηγετικών σκύλων
 • η μεταχείριση του σκοτωμένου θηράματος και η υγιεινή των θηραμάτων
 • τα βασικά της οικολογίας
 • Βασικοί όροι γεωργίας και δασοκομίας
 • Πρώτες βοήθειες σε κυνηγετικά ατυχήματα
Άδειες κυνηγιού στην Αυστρία

Τι είναι η άδεια κυνηγιού και γιατί τη χρειάζεστε;

Με την αγορά μιας αυστριακής κρατικής κάρτας κυνηγιού, το κυνήγι είναι επίσης δυνατό σε όλες τις άλλες ομοσπονδιακές πολιτείες με κάρτες κυνηγιού επισκεπτών (μόνο το Τιρόλο έχει αποκλειστικές ετήσιες κάρτες κυνηγιού). Εάν έχετε πολλές ετήσιες άδειες κυνηγιού σε μια ομοσπονδιακή πολιτεία, μπορείτε εύκολα να αγοράσετε ετήσιες άδειες κυνηγιού σε όλες τις άλλες ομοσπονδιακές πολιτείες. Στην Καρινθία , πρέπει να γίνει πρόσθετη εξέταση για τα κυνηγετικά δικαιώματα.

Ποιες άδειες κυνηγιού υπάρχουν στην Αυστρία;

Υπάρχουν διαφορετικές άδειες κυνηγιού στην Αυστρία,
οι οποίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το ομοσπονδιακό κράτος:

(1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου ή 1 Απριλίου έως 31 Μαρτίου – ποικίλλει ανάλογα με την ομοσπονδιακή πολιτεία)

Κάρτα επισκέπτη κυνηγιού για 1 ημέρα

(2 ημέρες, 7 ημέρες, 14 ημέρες, 4 εβδομάδες, ποικίλλει ανά ομοσπονδιακό κράτος, σε ορισμένες ομοσπονδιακές πολιτείες για κατοίκους, σε ορισμένες και για αλλοδαπούς)

Πόσο κοστίζει μια άδεια κυνηγιού στην Αυστρία;

Το κόστος για μια άδεια κυνηγιού ποικίλλει ανάλογα με την ομοσπονδιακή πολιτεία:

Ετήσια άδεια κυνηγιού
από 51 ευρώ έως 153 ευρώ

Κάρτα επισκέπτη κυνηγιού
από Euro 6.- έως Euro 59.-

Άδεια κυνηγιού αλλοδαπών
από 51 ευρώ έως 182 ευρώ

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την αγορά ετήσιας άδειας κυνηγιού;
 • Διεκπαιρέωση με επιτυχία το κυνηγετικό τεστ
 • Ελάχιστη ηλικία 18 ετών
 • Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου: “καθαρό”
 • Μέλος σε κρατικό κυνηγετικό σύλλογο της Αυστρίας:

Αυτός ο τύπος «υποχρεωτικής συνδρομής» έχει το πλεονέκτημα ότι κάθε μέλος ασφαλίζεται αυτόματα για κυνηγετική ευθύνη με την έγκυρη συνδρομή ( από 750.000 ευρώ έως 2 εκατομμύρια ευρώ ανά αξίωση, τόσο για σωματικές βλάβες όσο και για υλικές ζημιές). Όλοι οι κάτοχοι κυνηγετικής άδειας είναι επίσης ασφαλισμένοι έναντι κυνηγετικών ατυχημάτων

Ποιες άδειες κυνηγιού εκδίδονται σε αλλοδαπούς κυνηγούς;

Οι αλλοδαποί κυνηγοί στην Αυστρία μπορούν να αποκτήσουν είτε άδεια κυνηγιού αλλοδαπού, άδεια κυνηγιού επισκέπτη για αλλοδαπούς είτε ετήσια άδεια κυνηγιού (ανάλογα με το ομοσπονδιακό κράτος) με έγκυρο κυνηγετικό έγγραφο από τη χώρα καταγωγής τους. Η συμμετοχή στον αντίστοιχο κρατικό κυνηγετικό σύλλογο είναι εξίσου υποχρεωτική για τους αλλοδαπούς όσο και για τους Αυστριακούς.

Περαιτέρω εκπαίδευση για κυνηγούς στην Αυστρία

Μετά από περίπου πέντε χρόνια, ένας νεαρός κυνηγός μπορεί να δώσει εξετάσεις θηροφύλακα. Μετά την επιτυχία στις εξετάσεις, υπάρχει η δυνατότητα να γίνεις κυνηγετικός φύλακας. Τα άτομα αυτά διορίζονται για συγκεκριμένο κυνηγετικό χώρο και επιβεβαιώνονται και ορκίζονται από τις αρχές. Στη συνέχεια είναι «διοικητικά αστυνομικά όργανα» σε αυτήν την περιοχή κυνηγιού και πρέπει να παρακολουθούν τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς κυνηγιού.

Ακαδημαϊκή μετεκπαίδευση

Στην Αυστρία, ειδικοί και στελέχη από την κοινότητα των κυνηγών, ενδιαφερόμενοι κυνηγοί, καθώς και επαγγελματίες κυνηγοί έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση για το πανεπιστημιακό πρόγραμμα Akademischer Jagdwirt . Απαιτείται άδεια κυνηγιού σε ισχύ και απολυτήριο λυκείου. Στο Πανεπιστήμιο Φυσικών Πόρων και Επιστημών Ζωής της Βιέννης βρίσκονται επίσης μια σειρά από άλλα μαθήματα κυνηγιού που μπορούν να αναγνωριστούν στις ομοσπονδιακές πολιτείες της Αυστρίας ως υποκατάστατο των κυνηγετικών δοκιμών .

Πηγή: JAGDFAKTEN.AT

 

 

Kynigesia T-Shirt | Πλάνα Συνδρομών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγώ δεν σημαίνει σκοτώνω…

Κυνηγώ δεν σημαίνει σκοτώνω - Αλήθεια ή μύθος; Στην αθώα παιδική ερώτηση για το ποιος είναι ο κυνηγός, η συνηθέστερη απάντηση που του δίνεται είναι:...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
31.8 ° C
33.4 °
29.3 °
36 %
6.2kmh
20 %
Πε
32 °
Πα
33 °
Σα
32 °
Κυ
32 °
Δε
31 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ