spot_img
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΛύκος βολτάριζε στους δρόμους της Πτολεμαΐδας - Βίντεο

Λύκος βολτάριζε στους δρόμους της Πτολεμαΐδας – Βίντεο

|

Λύκος βολτάριζε στους δρόμους της Πτολεμαΐδας

Αυξάνονται οι θεάσεις των λύκων στους αστικούς ιστούς της χώρας

Ένα νέο βίντεο έρχεται να υποδείξει αλλά και προφανώς να αποδείξει την αύξηση των μεγάλων σαρκοφάγων στη χώρα μας που όλο και συχνότερα προσεγγίζουν κατοικημένες περιοχές.

Τι κι αν θέλουν κάποιοι (για τους λόγους τους) να επιμένουν στην «σπανιότητα» των λύκων, η πραγματικότητα τους ξεμπροστιάζει κατάματα.

Μετά την πρόσφατη εμφάνιση αγέλης λύκων έξω από σπίτι στον οικισμό της Βαρυμπόμπης, αυτή τη φορά νέες εικόνες από τη Δυτική Μακεδονία δείχνουν την παρουσία λύκου εντός κατοικημένων περιοχών.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 21/1/2024, κατά τις 8 το βράδυ, ένας λύκος εθεάθη στους δρόμους, στην περιοχή «Εγκαταστάσεις» της Πτολεμαΐδας να κινείται προς στο κέντρο της πόλης. Το χιόνι που έπεσε τις τελευταίες ημέρες στη Δυτική Μακεδονία, προφανώς οδήγησε τον άρπαγα προς την κατοικημένη περιοχή.

Ο οδηγός του οχήματος που είδε μπροστά του το ζώο άρχισε να καταγράφει τη σκηνή με το κινητό του τηλέφωνο.  Ο λύκος στη θέα του κινούμενου αυτοκινήτου άρχισε να τρέχει κατά μήκος του δρόμου έως ότου βρει κάποια έξοδο προς την ύπαιθρο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Οι λύκοι την εποχή που ακόμα τα χιόνια επικρατούν, πηγαίνουν συχνά σε οικισμούς για να ψάξουν για τροφή. Κάτι που είναι δύσκολο να βρεθεί στο βουνό ή στο δάσος. Οι αγέλες των λύκων μπορεί είναι πεινασμένες για ημέρες ή εβδομάδες χωρίς φαγητό. Τα χωριά και οι οικισμοί είναι μια δεύτερη επιλογή.

Ο λύκος έρχεται να ψάξει για τροφή στα σκουπίδια ή να σκοτώσει οικόσιτα ζώα, αιγοπρόβατα, σκύλους ή η γάτες. Τα αδέσποτα σκυλιά του δρόμου συνήθως είναι τα πρώτα θύματα, αλλά όχι μόνο. Τα κυνηγόσκυλα γίνονται κάθε τόσο βορά στα σαγόνια των ολοένα και αυξανόμενων αρπάγων που εξαπλώνονται στη χώρα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλία: Πυροβόλησαν λύκο που επιτέθηκε σε πρόβατα – 27 λύκοι θανατώθηκαν μέχρι στιγμής

Γαλλία: Πυροβόλησαν λύκο που επιτέθηκε σε πρόβατα - 27 λύκοι θανατώθηκαν μέχρι στιγμής Αμυντική βολή απέναντι στο αρπακτικό Τη νύχτα της 12ης προς 13η Απριλίου, ένας...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ