spot_img
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΛύκος κατασπάραξε κυνηγόσκυλο στη Φθιώτιδα - Αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων

Λύκος κατασπάραξε κυνηγόσκυλο στη Φθιώτιδα – Αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων

|

Λύκος κατασπάραξε κυνηγόσκυλο στη Φθιώτιδα – Αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων

Ακόμα μια επίθεση λύκου σε κυνηγόσκυλο καταγράφεται στη Φθιώτιδα, ενώ πληθαίνουν τα περιστατικά, που οι άρπαγες λόγω της αύξησης του πληθυσμού τους κατεβαίνουν ολοένα και περισσότερο στον αστικό ιστό.

Άγρια επίθεση από λύκο σε κυνηγόσκυλο καταγράφηκε την Κυριακή (22/10/23) το πρωί στην περιοχή του Μεσοχωρίου Υπάτης, με τις εικόνες να είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Ο κ. Γιάννης Παπαγεωργίου από τη Λαμία κυνηγούσε λαγό σε προβλεπόμενη απόσταση από τα τελευταία σπίτια, όταν διαπίστωσε μέσω του GPS ότι κάτι κακό συνέβαινε με το 6 χρονών σκυλί του, που αποτελούσε μέλος της οικογένειάς του.

«Το σκυλί δεν είχε απομακρυνθεί πολύ», περιγράφει στο LamiaReport ο κ. Παπαγεωργίου. «Βρισκόταν περίπου 250 μέτρα μακριά, όταν διαπίστωσα ότι διήνυσε πολύ γρήγορα μία απόσταση 100 μέτρων πριν σταματήσει. Όταν έφτασα στο σημείο μέσα στο δάσος βρήκα το σκυλί μου κατασπαραγμένο».

Όπως ανέφερε ο Λαμιώτης κυνηγός, είχε δει ίχνη από λύκο σε κοντινή περιοχή, λύκο ωστόσο δεν είχε συναντήσει μέχρι τώρα και μάλιστα τόσο κοντά στα σπίτια σε μια εποχή που θυμίζει ακόμη καλοκαίρι.

«Πραγματικά ήταν μια πολύ άσχημη στιγμή να αντικρίζεις ένα τόσο σκληρό θέαμα με ένα ζώο που υπεραγαπούσαμε. Δεν υπάρχει εξήγηση για μια τέτοια άγρια επίθεση. Δε θέλω να σκεφτώ τι μπορεί να συμβεί αργότερα μέσα στο χειμώνα που τα άγρια αυτά ζώα θα αναζητήσουν τροφή, ίσως ακόμα και μέσα στα σπίτια αφού η απόσταση είναι πολύ μικρή…».

Ο κ. Παπαγεωργίου συνιστά όχι μόνο στους κυνηγούς αλλά και στους κατοίκους της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο δάσος.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες με το άτυχο σκυλί που μαρτυρούν την άγρια και μοιραία για τη ζωή του, επίθεση:

Λύκος κατασπάραξε κυνηγόσκυλο στη Φθιώτιδα

Λύκος κατασπάραξε κυνηγόσκυλο στη Φθιώτιδα

Λύκος κατασπάραξε κυνηγόσκυλο στη Φθιώτιδα

Με πληροφορίες από Lamiareport

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα επιτίθεται σε φορτηγό και σπάει το παρμπρίζ στην Ιαπωνία – Βίντεο

Αρκούδα επιτίθεται σε φορτηγό και σπάει το παρμπρίζ στην Ιαπωνία Η τρομακτική στιγμή που μια αρκούδα επιτίθεται σε ένα φορτηγό και ραγίζει το παρμπρίζ κατά...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ