spot_img
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠεριβάλλονΛύκος αρπάζει ένα ζαρκάδι και το σέρνει στο χιονισμένο δρόμο - Βίντεο

Λύκος αρπάζει ένα ζαρκάδι και το σέρνει στο χιονισμένο δρόμο – Βίντεο

|

Λύκος αρπάζει ένα ζαρκάδι και το σέρνει στο χιονισμένο δρόμο

Ιταλία: Ένας λύκος στο Αμπρούτσο καταγράφεται σε βίντεο τη στιγμή που έχει συλλάβει ένα ζαρκάδι

Ένας οδηγός κινηματογραφεί στο παγωμένο δρόμο που διασχίζει εικόνες που στην άγρια φύση φαντάζουν καθημερινές και συνηθισμένες.

Το μεγάλο σαρκοφάγο έχει καταφέρει να συλλάβει ένα μεγάλο ζαρκάδι και το κρατά σφιχτά στα σαγόνια του. Ο λύκος, ένας κυνηγός που μαθαίνει να κυνηγάει όποιο ζώο βρίσκει σε αφθονία, γι’ αυτό και προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε τόπο και σε κάθε θήραμα.

Τα ζαρκάδια αποτελούν μία σύνηθες λεία για τους λύκους και μάλιστα από τις πιο «εκλεκτές». Οι μεγάλοι άρπαγες προτιμούν άλλωστε να κυνηγήσουν ένα θήραμα το οποίο δεν απειλεί τη ζωή τους, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τους αγριόχοιρους.

Ο λύκος «λοκάρει» το ζαρκάδι στο λαιμό και προσπαθεί να το τραβήξει μακρυά στο δάσος. Το πλευρικό τείχος όμως που βρίσκεται στην άκρη του δρόμου εμποδίζει την προσπάθειά του. Το οπληφόρο είναι και αρκετά βαρύ ώστε να το σηκώσει σε τέτοιο ύψος που θα μπορέσει να το ξεπεράσει αλλά και το έδαφος με μεγάλη ανηφορική κλίση.

Προσπαθεί ξανά και ξανά ώσπου τελικά διαλέγει να κινηθεί κατά μήκους του δρόμου για να βρει άλλη διέξοδο. Μετά από λίγο ένας ακόμα λύκος εμφανίζεται για να βοηθήσει την κατάσταση και να μεταφέρουν τη λεία τους σε ασφαλές σημείο ώστε να το καταβροχθίσουν.

Δείτε το βίντεο:

Οι λύκοι στην Ιταλία

Ο λύκος θεωρείται προστατευόμενο ζώο στην Ιταλία από το 1971. Η κατάρρευση της παρουσίας του απαιτούσε ειδική προστασία και προσεκτική παρακολούθηση, και έτσι με την πάροδο των ετών κάποιοι πυρήνες στα νότια Απέννινα μπόρεσαν να αναπτυχθούν και να επεκτείνουν την παρουσία τους σε ολόκληρες περιοχές, όπως ο ορεινός όγκος Pollino και τα βουνά του Abruzzo, όλα με καλή οικολογική ισορροπία, ενώ στις Άλπεις ο λύκος είχε σχεδόν εξαφανιστεί.

Αυτή η ανάπτυξη ήταν κανονική για δεκαετίες έως ότου, χάρη στην υπέρμετρη προστασία, την αύξηση των ειδών αγριόχοιρου και άλλων φαινομενικά εξωγενών παραγόντων, η παρουσία του λύκου αυξήθηκε σταδιακά μέχρι που εξερράγη, καταγράφοντας τα τελευταία 5 χρόνια μια πραγματική εκθετική ανάπτυξη, ιδιαίτερα κατά μήκος των Άλπεων.

Αυτή η δημογραφική έκρηξη συνέπεσε με την έναρξη του έργου «Life Wolf-Alps» και τα τελευταία τρία χρόνια ο λύκος έχει κερδίσει έδαφος, καταλαμβάνοντας περιοχές των οποίων η παρουσία δεν είχε ξαναγίνει ποτέ.

Στην Ιταλία η ISPRA δηλώνει την παρουσία πάνω από 3 ​​χιλιάδων λύκων.

 

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία – Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία - Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων Οι κυνηγοί και ο στρατός θα σκοτώσουν...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ