spot_img
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΛύκοι συνεχίζουν να ζημιώνουν απροβλημάτιστα το ζωικό κεφάλαιο στην Χασιά - Βίντεο

Λύκοι συνεχίζουν να ζημιώνουν απροβλημάτιστα το ζωικό κεφάλαιο στην Χασιά – Βίντεο

Και αλεπούδες στον ορεινό όγκο της Χασιάς!

|

Λύκοι ζημιώνουν το ζωικό κεφάλαιο και στην Χασιά!

  • Το βίντεο με την εμφάνιση του λύκου στην περιοχή της Χασιάς, στάθηκε η αφορμή προκειμένου να έρθουμε σε επικοινωνία με τον κ. Γιάννη.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν αρχές Ιουλίου, σε περιοχή η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως ζώνη εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων. Βρίσκεται στις αρχές της Φυλής, στην νησίδα, όπως μπαίνουμε στον οικισμό Πανόραμα, κοντά στην εκκλησία Παναγία Κανάλα.

Στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν πολλοί λύκοι που σε καθημερινή, σχεδόν, βάση τους συναντούν οι περαστικοί. Οι ζημίες που κάνουν σε οικόσιτα και είδη της άγριας ζωής είναι πολύ μεγάλες.

Η κατάσταση συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά έχει επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ ο αριθμός των λύκων έχει αυξηθεί. Ο έμπειρος λαγοκυνηγός, επίσης, μας μετέφερε πως υπάρχει μεγάλη αύξηση στους πληθυμσούς του αγριόχοιρου και της αλεπούς.

Συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές οι λαγοί είναι πολύ λιγότεροι, ενώ μεγάλες ζημιές φαίνεται να γίνονται και σε φωλιές περδίκων. Αυτά προκύπτουν από τα λεγόμενα του κ. Γιάννη, ο οποίος κουβαλάει αρκετά χρόνια εμπειρίας κυνηγίου και είναι σε θέση να παρατηρεί την πανίδα της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται, κυρίως κατά την διάρκεια των εκπαιδευτικών που κάνει με τα λαγόσκυλά του.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλία: Πυροβόλησαν λύκο που επιτέθηκε σε πρόβατα – 27 λύκοι θανατώθηκαν μέχρι στιγμής

Γαλλία: Πυροβόλησαν λύκο που επιτέθηκε σε πρόβατα - 27 λύκοι θανατώθηκαν μέχρι στιγμής Αμυντική βολή απέναντι στο αρπακτικό Τη νύχτα της 12ης προς 13η Απριλίου, ένας...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ