spot_img
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους: Το κυνήγι εν μέσω αποκλεισμού

Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους: Το κυνήγι εν μέσω αποκλεισμού

|

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,
 
Μετά την ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά στις 6 Νοεμβρίου 2020, ο κυνηγετικό κόσμος του Αρχιπελάγους προσπαθεί να κατανοήσει την λογική μια τέτοιας καθολικής απαγόρευσης.
 
Το κυνήγι αποτελεί μια μοναχική δραστηριότητα στη φύση απόλυτα ρυθμιζόμενη από την ελληνική νομοθεσία. Η θήρα στα νησιά μας (Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι) γίνεται πολύ κοντά στον τόπο κατοικίας μας και λόγω νησιωτικότητας δεν μεταβαίνουμε σε άλλο νομό αλλά κινούμαστε στα όρια των περιοχών μας. Γι αυτό το λόγο δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνωστισμού. Εξάλλου η ασφαλής χρήση του κυνηγετικού όπλου καθώς και η δασική νομοθεσία επιτάσσουν αποστάσεις τόσο μεταξύ μας όσο και από κατοικημένες περιοχές.
 
Με τα προαναφερόμενα, η πικρία των 5.000 κυνηγών που εκπροσωπούμε είναι μεγάλη, γνωρίζοντας ότι σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη που έχει εφαρμοστεί lockdown το κυνήγι δεν έχει απαγορευθεί.
 
Ζητούμε την άμεση διόρθωση αυτής της απόφασης ώστε οι πολίτες του Αρχιπελάγους να συνεχίσουν κανονικά την δραστηριότητα τους. Με την αποστολή sms στο 13033 ή σχετική έγγραφη βεβαίωση, την χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.
 
Άλλωστε ο έλεγχος των πολιτών που θα βγουν για να ασκήσουν την κυνηγετική δραστηριότητα μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί υποδεικνύοντας την θεωρημένη άδεια θήρας τους.
 
Για το Δ.Σ. της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους
 
Ο Πρόεδρος: Βερβέρης Ευάγγελος

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύσσωμη η ηγεσία των κυνηγών στην «Κυνηγεσία 2024»

Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες στην Έκθεση Κυνηγεσία 2024! Στην έκθεση «Κυνηγεσία 2024» έδωσε βροντερό «παρών» σύσσωμη η ηγεσία της κυνηγετικής οικογένειας, από την Συνομοσπονδία και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ