spot_img
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚοζάνη: Αγριογούρουνο τραυμάτισε κτηνοτρόφο - Έκκληση στις αρχές να ληφθούν μέτρα

Κοζάνη: Αγριογούρουνο τραυμάτισε κτηνοτρόφο – Έκκληση στις αρχές να ληφθούν μέτρα

|

Κοζάνη: Αγριογούρουνο τραυμάτισε κτηνοτρόφο – Έκκληση στις αρχές να ληφθούν μέτρα

Ένας 47χρονος κτηνοτρόφος από το Λιβαδερό Κοζάνης, τραυματίστηκε από αγριογούρουνο την ώρα που έβοσκε τα ζώα του

Ο 47χρονος δέχθηκε επίθεση από αγριογούρουνο, τραυματίστηκε στο πόδι του, κάλεσε για βοήθεια ο ίδιος από το κινητό του και μεταφέρθηκε στη συνέχεια άμεσα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία.

Εν τω μεταξύ με αφορμή το περιστατικό ο Πρόεδρος και το τοπικό συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδερού, απευθύνουν έκκληση σε όλους τους αρμόδιους, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για τον περιορισμό και τη μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν «ο πολλαπλασιασμός των αγριόχοιρων στην ΠΕ Κοζάνης αλλά και στο Λιβαδερό έχει πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις. Σε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί στα ύψη, οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας τις σοδειές τους να εξαφανίζονται από τα κοπάδια αγριόχοιρων, που προκαλούν σοβαρές καταστροφές στις καλλιέργειές τους».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη, πως η καταστροφή των καλλιεργειών είναι σημαντική απώλεια στο εισόδημα των αγροτών, όμως η ανησυχία εντείνεται μετά την επίθεση που δέχθηκε ο κτηνοτρόφος του Λιβαδερού, που δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Οι αγριόχοιροι βρίσκονται όλο και περισσότερο στην επικαιρότητα για τις πολυάριθμες επιθέσεις τους τόσο στην ύπαιθρο όσο και σε αστικές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: ΕΡΤ Κοζάνης

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα επιτίθεται σε φορτηγό και σπάει το παρμπρίζ στην Ιαπωνία – Βίντεο

Αρκούδα επιτίθεται σε φορτηγό και σπάει το παρμπρίζ στην Ιαπωνία Η τρομακτική στιγμή που μια αρκούδα επιτίθεται σε ένα φορτηγό και ραγίζει το παρμπρίζ κατά...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ