spot_img
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΙταλία: Επίθεση λύκου ή σκύλου σκότωσε έναν 73χρονο αγρότη - Διερευνάται η...

Ιταλία: Επίθεση λύκου ή σκύλου σκότωσε έναν 73χρονο αγρότη – Διερευνάται η υπόθεση

|

Ιταλία: Επίθεση λύκου ή σκύλου σκότωσε έναν 73χρονο αγρότη -Διερευνάται η υπόθεση

Ένα άγριο κυνοειδές επιτέθηκε και σκότωσε έναν 73χρονο αγρότη στην Ιταλία τη Δευτέρα – Διερευνάται αν επρόκειτο για άγριο σκύλο ή λύκο

Ένα τραγικό γεγονός συγκλόνισε τους κατοίκους του Βελτούρνο, μιας πόλης στην επαρχία του Μπολζάνο στη βόρεια Ιταλία. Ένας 73χρονος αγρότης, που ταυτοποιήθηκε ως ο ‘Αλμπερτ Στόκερ, έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Δευτέρας μετά από επίθεση που δέχθηκε από άγριο κυνοειδές, η οποία του προκάλεσε σοβαρά τραύματα και σοβαρή υποθερμία.

Ο άνδρας είχε εξαφανιστεί το απόγευμα της Κυριακής. Τελευταία φορά τον είδαν σε μια στάση λεωφορείου στις 5.15μμ. Όταν δεν επέστρεψε, η οικογένειά του σήμανε συναγερμό και ξεκίνησε έρευνα στην περιοχή.

Ένας γείτονας τον βρήκε σοβαρά τραυματισμένο 

Το πρωί της Δευτέρας, μια γειτόνισσα που έβγαλε βόλτα το σκύλο της βρήκε τον αγρότη πεσμένο στο γρασίδι κοντά στο γήπεδο Πινγκάσο, περίπου 500 μέτρα από τη στάση του λεωφορείου. Ο άνδρας είχε πολλαπλά δαγκώματα στη βουβωνική χώρα, στο λαιμό, στα χέρια και στην κοιλιά, ενώ η θερμοκρασία του σώματός του ήταν πολύ χαμηλή.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρέθηκαν στο σημείο και πραγματοποίησαν ελιγμούς ανάνηψης, προτού τον μεταφέρουν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Μπολτσάνο. Ωστόσο, ο άνδρας δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τη σοβαρότητα των τραυμάτων του και πέθανε το απόγευμα.

Του επιτέθηκε λύκος;

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής τι είδους ζώο επιτέθηκε στον Στόκερ. Οι αρχές έστειλαν τα ρούχα του αγρότη σε επιστημονικό εργαστήριο για να αναλυθεί το DNA του κυνόδοντα που του επιτέθηκε, το οποίο θα μπορούσε να είναι άγριος σκύλος ή λύκος. Ερευνούν επίσης τη δυναμική της επίθεσης, η οποία θα μπορούσε να έχει συμβεί στο σκοτάδι της νύχτας ή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι γιατροί που τον περιέθαλψαν επιβεβαίωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι είχε «δαγκώματα συμβατά με επίθεση άγριου κυνόδοντα». Αν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για λύκο, θα είναι η πρώτη περίπτωση θανάτου ανθρώπου από λύκο στην Ιταλία εδώ και δεκαετίες.

Ο λύκος είναι προστατευόμενο είδος στη χώρα, αλλά η παρουσία του είναι αμφιλεγόμενη μεταξύ των αγροτών και των οικολόγων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι λύκοι τείνουν να αποφεύγουν την επαφή με τον άνθρωπο και επιτίθενται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν αισθάνονται ότι απειλούνται ή μπερδεύουν το θήραμά τους.

Οι λύκοι ωστόσο έχουν αυξηθείο δραματικά σε πολλές περιοχές της Ιταλίας.

Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλο σοκ στους κατοίκους του Βελτούρνο, οι οποίοι εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Στόκερ και ζήτησαν περισσότερα μέτρα ασφαλείας και πρόληψης για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων περιστατικών.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών – Βίντεο

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών Μανιασμένες αναζητώντας μέλι, οι αρκούδες προκαλούν ζημιές αξίας χιλιάδων ευρώ σε μια σειρά επιδρομών σε μελισσοκομεία...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ