spot_img
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπίθεση λύκων σε κοπάδι κοντά στην Αλεξάνδρεια - Σε απόγνωση ο κτηνοτρόφος...

Επίθεση λύκων σε κοπάδι κοντά στην Αλεξάνδρεια – Σε απόγνωση ο κτηνοτρόφος του κοπαδιού (pics + vid)

|

 

Απίστευτο αλλά αληθινό, ακόμα και μέρα μεσημέρι με τα κοπάδια να βρίσκονται σε κίνηση. Το παρακάτω σκηνικό διαδραματίστηκε σε απόσταση μόλις 2 χλμ από την πόλη της Αλεξάνδρειας, ουσιαστικά μια ανάσα από τον αστικό ιστό. Όπως καταμαρτυρά ο κτηνοτρόφος Νίκος Τζιμούρτος, πρωινές ώρες χθες ζευγάρι λύκων επιτέθηκε απροκάλυπτα στο κοπάδι του, κατασπαράζοντας δύο ζωντανά παρά την παρουσία του βοσκού και των τσομπανόσκυλων. Ο ίδιος καταθέτει συνεχίζοντας, πως η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, με την οικονομική ζημιά που προκαλείται με τη φθορά της ζωικής περιουσίας να είναι δυσαναπλήρωτη.

O κ. Τζιμούρτος όντας απεγνωσμένος και ανήμπορος να βρει βοήθεια από την πολιτεία, υπαινίχθηκε στο emvolos.gr πως αν χρειαστεί θα κάνει χρήση του δικού του όπλου, εφόσον οι λύκοι ξαναπλησιάσουν απειλητικά το κοπάδι του. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την νομοθεσία, όμως είναι πλέον πάρα πολλά τα περιστατικά επιθέσεων αγριμιών σε κτηνοτροφικά ζώα και θα πρέπει να βρεθεί μία λύση, ώστε να σταματήσει αυτή η μαζική καταστροφή που έχουν υποστεί αρκετοί κτηνοτρόφοι. 

 

 

aleksandreia\-epithesi\-lykon\-ktinotrofos\-se\-apognosi\-1

aleksandreia\-epithesi\-lykon\-ktinotrofos\-se\-apognosi\-2

aleksandreia\-epithesi\-lykon\-ktinotrofos\-se\-apognosi\-3

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεκρός χρυσαετός από δηλητηριασμένο δόλωμα στα Βαρδούσια Όρη

Νεκρός χρυσαετός από δηλητηριασμένο δόλωμα στα Βαρδούσια Όρη Δηλητηριασμένος εντοπίστηκε ένας χρυσαετός το Μεγάλο Σάββατο (4/5) σε ορεινή περιοχή στα βόρεια Βαρδούσια Για το περιστατικό ενημέρωσε...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ