spot_img
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΧανιά: Νεκρός γυπαετός βρέθηκε στη θάλασσα - Τον ανέσυραν κολυμβητές

Χανιά: Νεκρός γυπαετός βρέθηκε στη θάλασσα – Τον ανέσυραν κολυμβητές

|

Χανιά: Νεκρός γυπαετός βρέθηκε στη θάλασσα – Τον ανέσυραν κολυμβητές

Οι πτώσεις εξαντλημένων γυπαετών που δεν μπορούν να αντέξουν τη ζέστη συνεχίζονται και αυτή τη φορά η κατάληξη ήταν δυσάρεστη, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης, στην Παλαιόχωρα, στην παραλία του Ψηλού Βόλακα, κολυμβητές ανέσυραν νεκρό έναν γυπαετό από τη θάλασσα.

Το πτηνό πιθανότατα αναγκάστηκε να προσθαλασσωθεί από την εξάντληση και πνίγηκε, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί και κάποια άλλη αιτία θανάτου.

Είναι το πολλοστό περιστατικό τέτοιας φύσης τις τελευταίες εβδομάδες στην Κρήτη και δυστυχώς αυτή τη φορά δεν ήταν εφικτό να σωθεί το άγριο πτηνό.

Χανιά: Νεκρός γυπαετός βρέθηκε στη θάλασσα - Τον ανέσυραν κολυμβητές

Σημειώνεται ότι καθώς τα περιστατικά με τους αφυδατωμένους γυπαετούς να προσγειώνονται στην Κρήτη πληθαίνουν, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής “ΑΝΙΜΑ”, σε ανακοίνωσή του είχε επισημάνει:

«Δεκάδες αφυδατωμένα γυπάκια, νεαρά φετινά, πέφτουν εξαντλημένα και πολλά πεθαίνουν. Τα τυχερά τα βρίσκουν έγκαιρα πολίτες και ενημερώνουν τα Δασαρχεία. Μέσα σε μια εβδομάδα έφτασαν στην ΑΝΙΜΑ δεκαπέντε από αυτά και λαμβάνουν εντατικά θεραπεία με ηλεκτρολύτες. Θα συνεχίσουν πιστεύουμε να έρχονται όλον τον Αύγουστο”. Μάλιστα, ο σύλλογος έκανε και έκκληση, αναφέροντας: “Πρέπει η πολιτεία και οι εμπλεκόμενοι φορείς να τοποθετήσουν άμεσα δεξαμενές και ποτίστρες πάνω στα βουνά. Δεν είναι παραδεκτό να χάνουμε τα καλοκαίρια τόσο μεγάλο αριθμό από τα πολύτιμα αυτά ζώα, από δίψα».

Χανιά: Νεκρός γυπαετός βρέθηκε στη θάλασσα - Τον ανέσυραν κολυμβητές

Πηγή: zarpanews.gr

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φάλαινα φυσητήρας στα νότια της Κρήτης – Βίντεο

Φάλαινα φυσητήρας στα νότια της Κρήτης To τεράστιο κήτος προκάλεσε δέος με την εμφάνισή του Μια φάλαινα φυσητήρας εντοπίστηκε στα καταγάλανα νερά νότια της Κρήτης και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ