spot_img
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτός είναι ο 'Ελληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στην Βουλγαρία

Αυτός είναι ο ‘Ελληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στην Βουλγαρία

Στο πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία της Φλώρινας μετά την τραγική είδηση

|

Αυτός είναι ο ‘Ελληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στην Βουλγαρία

Νεκρός εντοπίστηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο 36χρονος Κωνσταντίνος Μόμτσης από την Φλώρινα, ο οποίος καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στην Βουλγαρία

Στο πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία της Φλώρινας, μετά την τραγική είδηση, ότι ένα δικό τους παλληκάρι, ο Κωνσταντίνος Μόμτσης, έχασε τη ζωή του στη Βουλγαρία, όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα.

Ο 36χρονος, είχε πάει για σκι στο Μπόροβετς, όταν μία μεγάλη χιονοστιβάδα τον καταπλάκωσε μαζί με άλλους τρεις Έλληνες, οι οποίοι ευτυχώς κατάφεραν να απεγκλωβιστούν μόνοι τους. Ο φίλος τους δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Εντοπίστηκε νεκρός από την ομάδα διάσωσης που συμμετείχε στην αναζήτησή του.

Ο 36χρονος ήταν λάτρης της περιπέτειας. Με το 33 ετών golfaki του ταξίδευε σε πολλά βουνά, όπου έκανε αλπικό σκι, ενώ ήταν και προπονητής στο χειμερινό άθλημα που λατρεύουν πολλοί. Στις εξορμήσεις του πήγαινε σε βουνά όπου κατασκήνωνε, ενώ πραγματοποιούσε και πολλά ταξίδια στο εξωτερικό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ACONITE (@aconite_experience)

Το ψευδώνυμο του ήταν Aconite και στα social media που διατηρούσε ανέβασε φωτογραφίες και βίντεο από τις περιπέτειες του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ACONITE (@aconite_experience)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ACONITE (@aconite_experience)

“Κατέβαιναν το πιο απότομο μέρος”

Το θλιβερό περιοστατικό αναφέρθηκε γύρω στις 14:00 το μεσημέρι και στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν περισσότερα από 25 άτομα και τέσσερα σκυλιά.

ο 'Ελληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Δεν είχαν μαζί τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας

«Τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο σημείο, ο ένας μετά τον άλλον. Δεν είχαν σακίδια πλάτης. Προφανώς δεν ήταν προετοιμασμένοι», ανέφερε σχετικά ο ο Stefan Hristov μέλος της ομάδας διάσωσης των θαμμένων στη χιονοστιβάδα και πρόσθεσε πως «κατά τη διάρκεια της κατάβασης ένας από αυτούς “έκοψε” την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Όλη η πλαγιά ξεκίνησε – περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Χώθηκε σε ύψος περίπου 2 μέτρων. Ήταν εξαιρετικά θεαματικό να το παρακολουθήστε, αλλά δεν ήταν καθόλου ωραίο γνωρίζοντας ότι ήταν εκεί οι σκιέρ. Καλέσαμε το 112. Μετά έφυγε η έκτακτη βοήθεια και φτάσαμε λίγο πριν από αυτούς », πρόσθεσε.

«Στο περιστατικό ενεπλάκησαν Έλληνες πολίτες. Δεν είχαν μαζί τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή και έχουν αναλάβει σκόπιμα ρίσκο εκεί. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος », δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης στο βουνό, Emil Neshev.

Οι τρεις κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, όμως ο 36χρονος δεν τα κατάφερε και εντοπίστηκε νεκρός από την ομάδα διάσωσης.

Με πληροφορίες από thetoc – protothema

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλγαρία: Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς

Βουλγαρία: Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς Τραγωδία σημειώθηκε στην Βουλγαρία, καθώς νεκρός εντοπίστηκε o Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ