spot_img
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑρκούδα γκρίζλι σκότωσε δύο περιπατητές και τον σκύλο τους στον Καναδά

Αρκούδα γκρίζλι σκότωσε δύο περιπατητές και τον σκύλο τους στον Καναδά

|

Αρκούδα γκρίζλι σκότωσε δύο περιπατητές και τον σκύλο τους στον Καναδά

Μια αρκούδα γκρίζλι επιτέθηκε και σκότωσε δύο ανθρώπους στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ, δυτικά του Σάντρε, στην Αλτά, το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με το Parks Canada.

Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν σύντροφοι του κοινού ποινικού δικαίου, σύμφωνα με μέλος της οικογένειας ενός εκ των νεκρών, το όνομα του οποίου το CBC News επιλέγει να κρατήσει εμπιστευτικό μέχρι να ενημερωθούν όλα τα μέλη της οικογένειας. Ο σκύλος του ζευγαριού, που ήταν μαζί τους εκείνη τη στιγμή, σκοτώθηκε επίσης.

“Ήταν μακροχρόνιοι συνεργάτες που αγαπούσαν την ύπαιθρο και ήταν αχώριστοι”, αναφέρεται σε δήλωση του μέλους της οικογένειας.

“Ζούσαν για να βρίσκονται στην εξοχή και ήταν δύο από τους πιο προσεκτικούς ανθρώπους που ξέρω. Γνώριζαν το πρωτόκολλο για τις αρκούδες και το ακολουθούσαν πιστά”.

Τα Πάρκα του Καναδά έλαβαν μια ειδοποίηση από μια συσκευή GPS στην κοιλάδα του ποταμού Red Deer δυτικά του ράντσου Ya Ha Tinda γύρω στις 8 το βράδυ της Παρασκευής, που υποδείκνυε επίθεση αρκούδας, δήλωσε η Natalie Fay, υπεύθυνη εξωτερικών σχέσεων της μονάδας Banff.

Σε ανακοίνωσή της, η Fay δήλωσε ότι κινητοποιήθηκε αμέσως μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένη για τις επιθέσεις σε άγρια ζώα, αλλά ο καιρός εμπόδισε τον χρόνο ανταπόκρισής τους.

“Οι καιρικές συνθήκες εκείνη τη στιγμή δεν επέτρεπαν τη χρήση ελικοπτέρου και η ομάδα αντιμετώπισης ταξίδεψε μέσα στη νύχτα στην τοποθεσία από το έδαφος”, είπε.

“Η ομάδα αντιμετώπισης έφτασε στο σημείο στη 1 π.μ. και ανακάλυψε δύο νεκρούς”.

Ενώ βρισκόταν στην περιοχή, η ομάδα ανταπόκρισης συνάντησε μια αρκούδα γκρίζλι που επέδειξε επιθετική συμπεριφορά, δήλωσε η Fay, με αποτέλεσμα το προσωπικό του Parks Canada να θανατώσει το ζώο επί τόπου για τη δημόσια ασφάλεια.

Η RCMP έφτασε στις 5 π.μ. για να μεταφέρει τα θύματα στο Sundre, Alta.

“Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό και το Parks Canada επιθυμεί να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα ρήμαξε μελίσσια κοντά στην Ελασσόνα

Αρκούδα ρήμαξε μελίσσια κοντά στην Ελασσόνα Νέο περιστατικό με καταστροφές σε τέσσερα μελίσσια από αρκούδα, η οποία όπως φαίνεται αναζητούσε τροφή, καταγράφεται στην περιοχή της...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ