spot_img
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταAρκούδα γκρίζλι που είχε σκοτώσει μια γυναίκα υποβάλλεται σε ευθανασία αφού εισέβαλε...

Aρκούδα γκρίζλι που είχε σκοτώσει μια γυναίκα υποβάλλεται σε ευθανασία αφού εισέβαλε σε σπίτι

|

Aρκούδα γκρίζλι που είχε σκοτώσει μια γυναίκα υποβάλλεται σε ευθανασία αφού εισέβαλε σε σπίτι

Η 10χρονη θηλυκή αρκούδα που ήταν υπεύθυνη για την προηγούμενη θανατηφόρα επίθεση κοντά στο West Yellowstone, στο Mont., είχε επίσης τραυματίσει ένα άτομο κοντά σε ένα κρατικό πάρκο του Αϊντάχο το 2020, δήλωσαν αξιωματούχοι

Μια αρκούδα γκρίζλι που σκότωσε μια γυναίκα σε ένα μονοπάτι της Μοντάνα τον Ιούλιο και τραυμάτισε ένα άτομο κοντά σε κρατικό πάρκο του Αϊντάχο το 2020, υπέστη ευθανασία αφού έσπασε το παράθυρο της κουζίνας ενός σπιτιού αυτόν τον μήνα, δήλωσαν αξιωματούχοι για την άγρια ​​φύση της Μοντάνα, την Τετάρτη.

Δεδομένης της «ιστορίας συγκρούσεων με ανθρώπους» της 10χρονης θηλυκής αρκούδας, ανέφερε το τμήμα Ψαριών, Άγριας Ζωής και Πάρκων της Μοντάνα, οι αξιωματούχοι αποφάσισαν να σκοτώσουν το ζώο το Σάββατο, λίγες στιγμές αφότου εισέβαλε σε ένα σπίτι κοντά στο West Yellowstone (μια πόλη περίπου 1.200 κατοίκων που απέχει περίπου ένα μίλι από το Εθνικό Πάρκο Yellowstone).

Η αρκούδα γκρίζλι ήταν με ένα μικρό όταν εισέβαλε στο σπίτι το πρωί του Σαββάτου και αφαίρεσε ένα δοχείο με τροφή για σκύλους από μέσα, δήλωσαν αξιωματούχοι. Αργότερα το ίδιο απόγευμα, αξιωματούχοι άγριας ζωής και αξιωματικοί επιβολής του νόμου συνέλαβαν το μικρό και πυροβόλησαν την ενήλικη γκρίζλι.

Το τμήμα Ψαριών, Άγριας Ζωής και Πάρκων δήλωσε ότι η απόφασή του να σκοτώσει την αρκούδα είχε τις ρίζες του σε μια «άμεση απειλή για τη δημόσια ασφάλεια από τη συμπεριφορά της αρκούδας που τροφοδοτείται από το φαγητό».

Το αρσενικό μικρό, το οποίο ζύγιζε 46 κιλά, κρατούνταν σε κέντρο αποκατάστασης άγριας ζωής, καθώς γίνονταν ρυθμίσεις τις επόμενες εβδομάδες για τη μεταφορά του σε ζωολογικό κήπο, ανέφερε το τμήμα.

Το ιστορικό

Το ταξίδι της αρκούδας γκρίζλι στις ορεινές πολιτείες της Μοντάνα και του Αϊντάχο είχε προκαλέσει την ανησυχία των αξιωματούχων, οι οποίοι προσπάθησαν να παγιδεύσουν και να απομακρύνουν την αρκούδα πολλές φορές μετά τη μοιραία επίθεση τον Ιούλιο.

pagida montana
Μια από τις παγίδες αρκούδας που είχαν στηθεί στη Μοντάνα, όταν η γκρίζλι σκότωσε τη γυναίκα Amie Adamson, κοντά στο West Yellowstone τον Ιούλιο

Το θύμα εκείνης της επίθεσης, η Amie Adamson, 48, από το Derby, Kan., ήταν σε μια πρωινή πεζοπορία ή τρέξιμο κατά μήκος του Buttermilk Trail, οκτώ μίλια δυτικά του West Yellowstone, τη στιγμή της επίθεσης, η οποία δεν φαινόταν να ήταν αρπακτικό και συνέβη όταν η κα Adamson ήταν μόνη και χωρίς πυροβόλα όπλα ή σπρέι αρκούδας, ανέφεραν οι αρχές.

Aρκούδα γκρίζλι που είχε σκοτώσει μια γυναίκα υποβάλλεται σε ευθανασία αφού εισέβαλε σε σπίτι
Η Amie Adamson – μια 47χρονη από το Derby του Κάνσας -που σκοτώθηκε σε επίθεση αρκούδας γκρίζλι κοντά στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone.

Αυτή η επίθεση συνέβη κοντά σε σπίτια, κατασκηνώσεις και μονοπάτια εντατικής χρήσης, είπαν αξιωματούχοι, και θεωρήθηκε ότι ήταν μια αμυντική απάντηση από την αρκούδα.

Οι κάτοικοι του Μοντάνα έχουν ακούσει προειδοποιήσεις τους τελευταίους μήνες σχετικά με πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί η επέκταση του πληθυσμού των αρκούδων στην πολιτεία. Οι αξιωματούχοι είπαν στους επισκέπτες να « έχουν προσοχή ».

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα ρήμαξε μελίσσια κοντά στην Ελασσόνα

Αρκούδα ρήμαξε μελίσσια κοντά στην Ελασσόνα Νέο περιστατικό με καταστροφές σε τέσσερα μελίσσια από αρκούδα, η οποία όπως φαίνεται αναζητούσε τροφή, καταγράφεται στην περιοχή της...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ