spot_img
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταAρκούδα γκρίζλι σκότωσε μια γυναίκα κοντά στο πάρκο Yellowstone στη Μοντάνα

Aρκούδα γκρίζλι σκότωσε μια γυναίκα κοντά στο πάρκο Yellowstone στη Μοντάνα

|

Aρκούδα γκρίζλι σκότωσε μια γυναίκα κοντά στο πάρκο Yellowstone στη Μοντάνα

Το πτώμα της γυναίκας εντοπίστηκε σε μονοπάτι κοντά στο εθνικό πάρκο μετά από μια προφανή συνάντηση με αρκούδα γκρίζλι, δήλωσαν οι αξιωματούχοι

Μια γυναίκα σκοτώθηκε από αρκούδα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε μονοπάτι κοντά στο West Yellowstone, Mont., ανέφεραν οι αρχές σε ανακοίνωσή τους τη Δευτέρα, σημειώνοντας ότι ίχνη αρκούδας γκρίζλι και ένα αρκουδάκι βρέθηκαν κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Την ταυτότητα του πτώματος του οποίου επιβεβαίωσε το ABC News ως η 47χρονη Amie Adamson από το Derby του Κάνσας, βρέθηκε το Σάββατο στο Buttermilk Trail, οκτώ μίλια δυτικά του West Yellowstone. Μιας πόλης περίπου 1.200 κατοίκων που απέχει περίπου ένα μίλι από το Εθνικό Πάρκο Yellowstone. Είχε τραύματα που συνάδουν με επίθεση αρκούδας, δήλωσαν οι αρχές.

Οι αξιωματούχοι του Εθνικού Δάσους Custer – Gallatin, το οποίο αποτελεί μέρος του οικοσυστήματος του Γιέλοουστοουν, εξέδωσαν έκτακτο κλείσιμο για τμήματα δυτικά του Δυτικού Γιέλοουστοουν για να αντιμετωπίσουν αυτό που περιέγραψε σε ανακοίνωσή του ως «ανησυχίες για την ανθρώπινη ασφάλεια» που σχετίζονται με τη δραστηριότητα της αρκούδας.

Το τμήμα αλιείας, άγριας ζωής και πάρκων της Μοντάνα ανέφερε σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα ότι ένας πεζοπόρος βρήκε το πτώμα της γυναίκας. Η γυναίκα πιστεύεται ότι ήταν μόνη της κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την αρκούδα, και δεν βρέθηκαν σπρέι αρκούδας ή πυροβόλα όπλα στο σημείο, ανέφερε το τμήμα. Δεν έχει εντοπιστεί ακόμα καμία αρκούδα.

Το προσωπικό του FWP εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της πεζοπόρου που σκοτώθηκε», έγραψε το πρακτορείο τη Δευτέρα.

Δεν είναι σαφές πόσο κοντά ήταν η γυναίκα με την αρκούδα κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου συνιστά στους ανθρώπους «να κρατούν τουλάχιστον 100 μέτρα μακριά από τις αρκούδες ανά πάσα στιγμή και να μην πλησιάζουν ποτέ μια αρκούδα για να τραβήξουν μια φωτογραφία».

Aρκούδα γκρίζλι σκότωσε μια γυναίκα κοντά στο πάρκο Yellowstone στη Μοντάνα
Η Amie Adamson – μια 47χρονη από το Derby του Κάνσας -που πιθανότατα σκοτώθηκε σε επίθεση αρκούδας γκρίζλι κοντά στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone.

Οι αρκούδες στο Yellowstone

Ο εκτιμώμενος πληθυσμός της αρκούδας γκρίζλι έχει αυξηθεί εντός του οικοσυστήματος Yellowstone τα τελευταία χρόνια. Αυξήθηκε από 136 το 1975 σε 1.063 το 2021, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων.

Ένα ομοσπονδιακά προστατευόμενο είδος καφέ αρκούδας που κάποτε περιπλανιόταν σε μεγάλες εκτάσεις βουνών και λιβαδιών της αμερικανικής Δύσης, η αρκούδα γκρίζλι παραμένει τώρα σε μερικές απομονωμένες τοποθεσίες στις πολιτείες Lower 48, συμπεριλαμβανομένου του Yellowstone.

Aρκούδα γκρίζλι σκότωσε μια γυναίκα κοντά στο πάρκο Yellowstone στη Μοντάνα
Μια αρκούδα γκρίζλι στο Grizzly & Wolf Discovery Center λίγο έξω από το Εθνικό Πάρκο Yellowstone στο West Yellowstone, Mont., το 2017

Ιστορικό επιθέσεων στο πάρκο

Ενώ οι επιθέσεις αρκούδων στο Yellowstone είναι σπάνιες, το πάρκο έχει κατά μέσο όρο περίπου μία επίθεση αρκούδας το χρόνο , λένε οι αξιωματούχοι. Οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις αρκούδων στο Yellowstone από τότε που ιδρύθηκε το εθνικό πάρκο το 1872, σύμφωνα με στοιχεία.

Τρεις επισκέπτες σκοτώθηκαν από αρκούδες γκρίζλι μέσα στο πάρκο σε διαφορετικά περιστατικά το 2011 και το 2015. Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε επιθέσεις αρκούδων από το 1979, αναφέρει το πάρκο.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βοσκός πάλεψε με αρκούδα για να σώσει το κοπάδι του

Τρίκαλα: Βοσκός πάλεψε με αρκούδα για να σώσει το κοπάδι Στο Νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρθηκε ένας άντρας 55 ετών περίπου, που φέρεται να είχε περιπέτεια με...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ