spot_img
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑρκούδα επιτέθηκε σε σκιέρ στα Σκόπια - Μεταφέρθηκε με τραύματα σε νοσοκομείο

Αρκούδα επιτέθηκε σε σκιέρ στα Σκόπια – Μεταφέρθηκε με τραύματα σε νοσοκομείο

|

Αρκούδα επιτέθηκε σε σκιέρ στα Σκόπια – Μεταφέρθηκε με τραύματα σε νοσοκομείο

Αρκούδα επιτέθηκε σε σκιέρ στα Σκόπια καθώς οι ήπιοι χειμώνες μειώνουν τη χειμερία νάρκη τους

Ένας Δανός σκιέρ τραυματίστηκε από επίθεση αρκούδας σε φυσικό πάρκο στα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία) την Τρίτη, σε μια περιοχή όπου οι αρχές λένε ότι οι ήπιοι χειμώνες έχουν οδηγήσει σε αύξηση του πληθυσμού της καφέ αρκούδας.

Μια ομάδα με δέκα σκιέρ έκανε σκι «freeride», εκτός πίστας. Σε ένα μέρος κάτω από μερικά έλατα η ομάδα σταμάτησε να ξεκουραστεί, αλλά κοντά τους βρέθηκε μια αρκούδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν και δύο μικρές αρκούδες. Η αρκούδα επιτέθηκε σε έναν από τους τουρίστες δαγκώνοντας το πόδι του. Το άγριο ζώο κατόπιν τράπηκε σε φυγή.

Ο σκιέρ του οποίου τα στοιχεία παραμένουν άγνωστα, τραυματίστηκε στο αριστερό του πόδι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που σημειώθηκε στο Όρος Σκάρδος.

Οι αρχές αποδίδουν την αύξηση των συναντήσεων αρκούδων σε ήπιους χειμώνες, οι οποίοι διαταράσσουν τα πρότυπα χειμερίας νάρκης και οδηγούν σε αύξηση του πληθυσμού. Επίσης εντοπίζονται αυξημένες θεάσεις αρκούδων σε αστικές περιοχές.

Ο Στόγια Άγγελοφ, επικεφαλής του κρατικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της Βόρειας Μακεδονίας, επιβεβαίωσε ότι ο τραυματίας σκιέρ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη δυτική πόλη Τέτοβο όπου του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια.

Τόνισε τη σημασία της λήψης προφυλάξεων κατά την επίσκεψη σε περιοχές με πληθυσμούς αρκούδων, όπως η παραμονή σε σηματοδοτημένα μονοπάτια και η αποφυγή προσέλκυσης αρκούδων με τροφή ή σκουπίδια.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών – Βίντεο

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών Μανιασμένες αναζητώντας μέλι, οι αρκούδες προκαλούν ζημιές αξίας χιλιάδων ευρώ σε μια σειρά επιδρομών σε μελισσοκομεία...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ