spot_img
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑρκούδα επιτέθηκε σε άνδρα που μάζευε μανιτάρια σε δάσος της Ιαπωνίας -...

Αρκούδα επιτέθηκε σε άνδρα που μάζευε μανιτάρια σε δάσος της Ιαπωνίας – Δείτε το βίντεο

|

Αρκούδα επιτέθηκε σε άνδρα που μάζευε μανιτάρια σε δάσος της Ιαπωνίας

Άνδρας δέχτηκε επίθεση από αρκούδα στο ορεινό θέρετρο Kamikochi της Ιαπωνίας: Τραυματισμοί στο κεφάλι και τα χέρια δεν είναι απειλητικά για τη ζωή του

Ένας Κορεάτης γύρω στα 30 ετών δέχτηκε άγρια ​​επίθεση από αρκούδα στο γραφικό τουριστικό θέρετρο Kamikochi στην επαρχία Ναγκάνο της Ιαπωνίας. Το περιστατικό σημειώθηκε σε μονοπάτι περίπου 200 μέτρα μακριά από τη Γέφυρα Κάπα Καμικότσι, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Το θύμα έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο δεξί του χέρι αλλά ευτυχώς η ζωή του δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο.

Την τρομακτική επίθεση είδε περαστικός που έσπευσε αμέσως να βοηθήσει τον τραυματία. Ο καλός Σαμαρείτης αφού έφερε το θύμα σε κοντινή κλινική ειδοποίησε αμέσως την πυροσβεστική. Η αστυνομία της Νομαρχίας του Ναγκάνο ερευνά επί του παρόντος το περιστατικό και έχει δεσμευτεί να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

Ο νεαρός άνδρας με τη χρήση ενός ραβδιού απέτρεψε τα χειρότερα.

Δείτε το βίντεο:

Το Kamikochi, μέρος του Εθνικού Ορεινού Πάρκου Chubu, βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και φημίζεται για την εκπληκτική φυσική ομορφιά του. Καθορισμένη ως γραφικό σημείο και φυσικό μνημείο, η περιοχή προσφέρει μια σειρά από μαθήματα πεζοπορίας, προσελκύοντας αμέτρητους τουρίστες από όλο τον κόσμο .

Αυτή η επίθεση αρκούδας προστίθεται σε μια σειρά πρόσφατων περιστατικών στην Ιαπωνία, υποδεικνύοντας μια ανησυχητική τάση αυξανόμενων ανθρώπινων συναντήσεων με αρκούδες. Λίγο νωρίτερα την ίδια μέρα, ένας 84χρονος τραυματίστηκε όταν δέχθηκε επίθεση από δύο αρκούδες στην πόλη Kita-Akita του νομού Akita. Επιπλέον, μια 70χρονη γυναίκα που μάζευε μανιτάρια στην επαρχία Iwate έπεσε επίσης θύμα επίθεσης αρκούδας.

Λήφθηκαν Άμεσα Μέτρα για τη Δημόσια Ασφάλεια

Μετά από αυτό το ανησυχητικό περιστατικό, το Γραφείο Ελέγχου Kamikochi του ιαπωνικού Υπουργείου Περιβάλλοντος έκλεισε αμέσως τα κοντινά μονοπάτια μέχρι να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Τα σχέδιά τους περιλαμβάνουν τη σύλληψη της αρκούδας που ευθύνεται για την επίθεση και την εφαρμογή προληπτικών ενεργειών για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Οι αρχές καλούν τους επισκέπτες να είναι προσεκτικοί όταν επισκέπτονται το Kamikochi και άλλες περιοχές που είναι γνωστό ότι κατοικούνται από αρκούδες. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες ασφαλείας και να παραμένετε σε εγρήγορση για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο τέτοιων συγκρούσεων.

Καθώς αναμένουμε περαιτέρω ενημερώσεις για το περιστατικό, είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ευημερία τόσο των επισκεπτών όσο και των κατοίκων, εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας σχετικά με τις επιθέσεις αρκούδων στην Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα ρήμαξε μελίσσια κοντά στην Ελασσόνα

Αρκούδα ρήμαξε μελίσσια κοντά στην Ελασσόνα Νέο περιστατικό με καταστροφές σε τέσσερα μελίσσια από αρκούδα, η οποία όπως φαίνεται αναζητούσε τροφή, καταγράφεται στην περιοχή της...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ