spot_img
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑγρίνιο: Το μεταχρωματικό έλκος των πλατάνων «χτύπησε» την Δογρή (pics)

Αγρίνιο: Το μεταχρωματικό έλκος των πλατάνων «χτύπησε» την Δογρή (pics)

|

 

Μετά την έντονη εμφάνιση του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων στη Ναύπακτο, οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Τριχωνίδας προβληματίζονταν για την περιοχή τους στην οποία τα πλατάνια είναι “στολίδι”! Η ασθένεια είχε παρουσιαστεί στην περιοχή από πρόπερσι, όπως και σε άλλες περιοχές του Αγρινίου.

 

Στη Ναύπακτο τα δύο προηγούμενα χρόνια φαίνονταν έντονα η ασθένεια των πλατανιών, γιατί είναι μέσα στην πόλη και στην παραλία της. Στην περιοχή του Αγρινίου το πρόβλημα, τουλάχιστον πέρσι, ήταν ίδιου βεληνεκούς, αλλά δεν φαίνονταν πολύ γιατί τα πλατάνια που ξεράθηκαν ήταν «σκόρπια» σε διάφορα σημεία του δήμου Αγρινίου.

Σήμερα όμως η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων “χτύπησε” και την Δογρή στην Τριχωνίδα, και συγκεκριμένα ένα από τα αιωνόβια πλατάνια που κοσμούν το κτήμα “Πιθάρι“, δημιουργώντας εικόνα θλίψης! Η Τριχωνίδα και ειδικότερα η Δογρή είναι ο πιο κοντινός προορισμός για τους Αγρινιώτες και η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων “απειλεί” ευθέως την περιοχή, η οποία είναι γεμάτη από πλατάνια στο παραλίμνιο μέτωπο.

Πηγή-φωτό: aitoloakarnanianews

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φυσίγγια: Μονόδρομος οι αυξήσεις στις τιμές;

Φυσίγγια: Μονόδρομος οι αυξήσεις στις τιμές; Είναι αρκετά δύσκολο να μπορείς να αναλύσεις τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μια αγορά… Οι τιμές των φυσιγγίων, τα...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ