spot_img
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότητα15χρονος έπιασε σουπιοκαλάμαρο βάρους 17 κιλών με ψαροτούφεκο! (PICS)

15χρονος έπιασε σουπιοκαλάμαρο βάρους 17 κιλών με ψαροτούφεκο! (PICS)

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

O 15χρονος Παντελής Κυπραίος δεν πίστευε στα μάτια του όταν αλίευσε στην θαλάσσια περιοχή της Ψερίμου με ψαροντούφεκο ένα γιγάντιο καλαμάρι 17 κιλών!

 

Η επιδεξιότητα του νεαρού ψαροντουφεκά σε συνδυασμό με λίγη τύχη έφεραν αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το καλαμάρι γίγας ζυγίστηκε σε ψαροταβέρνα του νησιού και εντυπωσίασε ντόπιους και επισκέπτες.

Πολλοί θα μπερδέψουν το συγκεκριμένο μαλάκιο με θράψαλο λόγω του μεγέθους, άλλοι με το καλαμάρι, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για έναν λεσεψιανό μετανάστη.

Είναι το σουπιοκαλάμαρο, με επιστημονική ονομασία Sepioteuthis lessoniana, γνωστά σαν bigfin reef squid λόγω του μεγάλου πτερυγίου που έχουν σε όλο το σώμα τους, έχει κάνει εδώ και λίγο χρόνια την εμφάνιση του πρώτα στην Κύπρο και έπειτα στη νότια Ελλάδα.

Αυτό το είδος καλαμαριού ψαρεύεται πολύ στην Ιαπωνία και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Τα τελευταία χρόνια, την εποχή που ψαρεύονται τα κοινά καλαμάρια, αρκετές φορές πιάνονται και τα «γιαπωνέζικα» ή lazer, όπως τα αποκαλούν στο νότιο Αιγαίο. Από το 2016 έχουν κάνει την εμφάνισή τους σουπιοκαλάμαρα που φτάνουν τα τρία κιλά.

Φαίνεται όμως ότι τα σουπιοκαλάμαρα μεγαλώνουν, και θα δώσουν νέα πνοή στην τεχνική eging!

Συγχαρητήρια στο νεαρό Παντελή και καλοφάγωτο!

pserimos\-15chronos\-epiase\-soypiokalamaro\-varoys\-17\-kilon\-me\-psarotoyfeko\-2

Πηγή: kalymnos-news

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταδίωξη λύκου με αυτοκίνητο στο δρόμο προκάλεσε αντιδράσεις – Βίντεο

Καταδίωξη λύκου με αυτοκίνητο στο δρόμο προκάλεσε αντιδράσεις Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνει νεαρούς να καταδιώκουν μέσα στη...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ