spot_img
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠεριβάλλονΡουμανία: Πρόστιμο σε γυναίκα επειδή τάισε αρκούδα

Ρουμανία: Πρόστιμο σε γυναίκα επειδή τάισε αρκούδα

|

Ρουμανία: Πρόστιμο σε γυναίκα επειδή τάισε αρκούδα

Πρόστιμο ύψους 500 λέι (100ευρώ) επιβλήθηκε σε γυναίκα από την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, αφού συνελήφθη από πλήρωμα χωροφυλάκων να ταΐζει μια αρκούδα, στην άκρη του δρόμου, στην περιοχή του φράγματος Βιντραρού, σύμφωνα με το news.ro.

Οι χωροφύλακες που δραστηριοποιούνται στην ορεινή περιοχή του νομού Arges επέβαλαν, την Τετάρτη, πρόστιμο σε μια γυναίκα που τάιζε μια αρκούδα που εμφανίστηκε στην άκρη του δρόμου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν, κοντά στο φράγμα Vidraru, την παρουσία μιας αρκούδας, αλλά και ενός τουρίστα που τάιζε το ζώο, από το προσωπικό του αυτοκίνητο. Το άγριο ζώο απομακρύνθηκε στο φυσικό περιβάλλον και στη γυναίκα από το Βουκουρέστι, ηλικίας 35 ετών, επιβλήθηκε πρόστιμο 500 λέι για τάισμα άγριων ζώων από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, πλην αυτών που έχουν την ιδιότητα του διαχειριστή του ταμείου κυνηγιού κατά το άρθρ. 5 λιτ., από το HCL Arefu αρ. 21/2020», ενημερώνει η Επιθεώρηση Χωροφυλακής Arges.

Πάνω από 100 κλήσεις σχετικά με την εμφάνιση αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές

Το ίδρυμα υπενθυμίζει στους τουρίστες που διέρχονται ή κατασκηνώνουν σε περιοχές όπου συχνάζουν άγρια ​​ζώα να αποφεύγουν την επαφή μαζί τους και, δεδομένου ότι είναι απρόβλεπτα, να μην τα ταΐζουν και να μην τα πλησιάζουν για να βγάλουν φωτογραφίες.

Η ρουμάνικη βουλή, ενέκρινε, πρόσφατα, μετά την επανεξέταση που ζήτησε ο Πρόεδρος Κλάους Ιωάννης, τις τροποποιήσεις στο Έκτακτο Διάταγμα της Κυβερνήσεως με αρ. 81/2021 που επιτρέπουν την άμεση επέμβαση κατά επικίνδυνων αρκούδων.

Ο υπουργός Tánczos Barna είναι υποστηρικτής του σχεδίου που ψηφίστηκε, δεδομένου ότι είναι βουλευτής από τη Harghita, μια κομητεία όπου οι επιθέσεις αρκούδων σε νοικοκυριά και ανθρώπους είναι ήδη η καθημερινότητα. Εκατοντάδες κλήσεις στο 112 πραγματοποιούνται κάθε μήνα και ο κόσμος έχει παραπονεθεί στον υπουργό και σε όλες σχεδόν τις αρχές γενικότερα, ζητώντας λύσεις.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα ρήμαξε μελίσσια κοντά στην Ελασσόνα

Αρκούδα ρήμαξε μελίσσια κοντά στην Ελασσόνα Νέο περιστατικό με καταστροφές σε τέσσερα μελίσσια από αρκούδα, η οποία όπως φαίνεται αναζητούσε τροφή, καταγράφεται στην περιοχή της...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ