spot_img
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚυνήγιΤριχωτάΚυνήγι αγριόχοιρου - Η τέχνη της στάμπας (βίντεο)

Κυνήγι αγριόχοιρου – Η τέχνη της στάμπας (βίντεο)

|

Κυνήγι αγριόχοιρου – Η τέχνη της στάμπας

Η προσέγγιση των αγριόχοιρων στη στάμπα αποτελεί μια ιδιάζουσα περίπτωση που εγκυμονεί κινδύνους. Τόσο για τον ίδιο τον κυνηγό όσο και για τον σκύλο.

Είναι η στιγμή όπου ο αγριόχοιρος αντιστέκεται σθεναρά και ο σκύλος οφείλει να σταθεί επάξια και τεχνηέντως απέναντί του. Είναι η πιο ιδιαίτερη στιγμή στο κυνήγι του αγριόχοιρου που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη. Είναι η στιγμή που πλανάται ο θάνατος για τους σκύλους αλλά και χαρακτηρίζεται εξίσου επικίνδυνη για τον κυνηγό που απαιτείται να μεσολαβήσει.

Άλλοτε μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά άλλοτε ώρες ολόκληρες. Στο σημείο αυτό κυνηγός και σκύλος δοκιμάζονται σκληρά τόσο για την ψυχοσύνθεση, τις ικανότητες αλλά και την ευφυΐα τους. Η διαχείριση τέτοιων περιπτώσεων αποτελεί μία από τις δυσκολότερες και πιο επικίνδυνες στιγμές κατά την διάρκεια του γουρουνοκυνηγίου.

Η προσέγγιση του επίμαχου σημείου στο οποίο και καθοδηγεί ο σκύλος τον κυνηγό βάσει της φωνής του, πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν αθόρυβα. Κάτι τέτοιο βέβαια έχει να κάνει με τις εδαφικές και καιρικές συνθήκες αλλά και την ιδιαιτερότητα του κάθε τόπου. Είναι φορές που απαιτούνται ακόμα και ώρες ολόκληρες για να φτάσει κανείς εκεί λόγω προσπέλασης δύσβατων σημείων αλλά και άλλοτε που μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να συμβεί.

Όσο πιο πυκνή η βλάστηση, όσο πιο ξηρό και σκληρό το έδαφος αλλά όσο και πιο ογκώδης ο κυνηγός, τόσο περισσότερος θόρυβος προκαλείται που γίνεται εύκολα αντιληπτός από την έντονη αίσθηση της ακοής που χαρακτηρίζει τα αγριογούρουνα.

Στις εικόνες που καταγράφηκαν ακόμη μια φορά από την κάμερα δράσης του Γιάννη Αμπατζίδη σε ένα διήμερο του Γενάρη, αναδεικνύουν την εμπειρία και τη στενή συνεργασία που απαιτείται μεταξύ κυνηγού και σκύλου.

Την προσωρινή αποτυχία από αναπάντεχα γεγονότα συνοδεύει κατόπιν η επιτυχία. Δυο μεγάλοι κάπροι που αντιστέκονται σθεναρά, θηρεύονται με την αναγκαία μεσολάβηση του παγανιέρη. Η αφηγηματική ωστόσο περιγραφή καλύπτει αρκετές πτυχές που οι εικόνες δεν μπορούν εύκολα να μεταφέρουν.

Κυνήγι αγριόχοιρου – Η τέχνη της στάμπας | Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφρικανική πανώλη – Ο «μαύρος θάνατος» στην Β. Ελλάδα

Αφρικανική πανώλη - Βόρεια Ελλάδα: Τα κρούσματα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων αυξάνονται διαρκώς Όλο και περισσότεροι κυνηγοί γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της ασθένειας που...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ