spot_img
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήΦυσίγγιαΛαγοτουφεκιές της υπερβολής

Λαγοτουφεκιές της υπερβολής

|

 
Τα χοντρά σε νούμερο σκάγια για το κυνήγι του λαγού είναι σίγουρα μια υπερβολή, έλα όμως που κάποιοι θεωρούν ότι θα τους δώσουν τη λύση στις μακρινές τουφεκιές.
Και στο φινάλε, ποιες είναι αυτές οι μακρινές τουφεκιές που θα πρέπει, για να “κρατήσεις” το λαγό, να του ρίξεις τα σκάγια που χρησιμοποιούνται σε θηράματα πολλαπλάσια του μεγέθους του;

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αναφέρομαι στα σκάγια νούμερο 3 και πιο χοντρά. Το κακό είναι ότι κάποιες ελάχιστες φορές θα σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και τα σκάγια μίας πολύ τυχερής τουφεκιάς θα συναντηθούν με το λαγό στις αποστάσεις αυτές, οι οποίες είναι εξωπραγματικές για τα δεδομένα των λειόκαννων όπλων. Το χειρότερο, όμως όλων, είναι ότι μερικοί κυνηγοί το παίρνουν αυτό ως δεδομένο και συνεχίζουν να ρίχνουν με αυτά τα σκάγια.

Άλλοι δε, μιλούν για τουφεκιές στα 50 – 60 και βάλε μέτρα. Αλήθεια, μπήκατε ποτέ στον κόπο να μετρήσετε με κορδέλα την απόσταση αυτή και να σταθείτε στην άλλη άκρη; Βάλατε άραγε ένα χαρτόνι στα 60 μέτρα να το πυροβολήσετε με σκάγια νούμερο 3; Και αν το κάνατε, τι παρατηρήσατε επάνω στον στόχο; Τοποθετήσατε ποτέ ένα ζωγραφικό σχήμα σε μέγεθος λαγού στα 60 μέτρα να δείτε τι εικόνα σας δίνει; Τι προσκόπευση  χρειάζεται για να ρίξετε σε ενα λαγό που κινείται στα 60 μέτρα; Είμαι σίγουρος ότι αν πραγματοποιήσετε όλα αυτά τα τεστ, όσες τουφεκιές και να ρίξετε, όσες φορές και αν προσπαθήσετε να συνδυάσετε τσοκ με φυσίγγια κ.λπ., τα αποτελέσματα που θα πάρετε θα είναι τόσο απογοητευτικά που θα σας αναγκάσουν να αναθεωρήσετε. Καλό είναι να κάνει ο κάθε ένας μια τέτοια δοκιμή σε χαρτόνι, γιατί τα θηράματα δεν περισσεύουν για να κάνετε δοκιμές.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισπανία: Αγριογούρουνο επιτέθηκε και τραυμάτισε ποδηλάτη – Διάσωση με ελικόπτερο

Ισπανία: Αγριογούρουνο επιτέθηκε και τραυμάτισε ποδηλάτη - Διάσωση με ελικόπτερο Ο ποδηλάτης ήταν αναίσθητος αφού συγκρούστηκε με το ζώο και μεταφέρθηκε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ