Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήΓια να είναι πάντα στην πένα…

Για να είναι πάντα στην πένα…

|

 

Η συντήρηση του όπλου αποτελεί αδήριτη ανάγκη, τόσο κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, όσο και μετά το τέλος αυτής…   

Κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, ερχόμαστε σε συχνή επαφή με το όπλο και μπορούμε ευκολότερα να ελέγξουμε αν μας έχει χτυπήσει την… πόρτα η διάβρωση (σκουριά) και κάποιες φορές προλαβαίνουμε τη ζημία πριν πάρει διαστάσεις. Η ύπουλη εποχή είναι όταν φυλάμε το όπλο μας για μεγάλο χρονικό διάστημα (συνήθως την μη κυνηγετική περίοδο) χωρίς να το ελέγχουμε για τυχόν διαβρώσεις.

Η αγγλική Napier κατασκευάζει προϊόντα που είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική προστασία και λίπανση σε οπουδήποτε τύπο όπλου. Έχει εξελίξει προϊόντα που καλύπτουν και τις αυστηρότερες προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να την επιλέγουν κορυφαίες εταιρείες όπως Westley Richards, James Purdey, EJ Churchill και BASC, αλλά και ο στρατός που ανάλογα το κράτος θέτει πολύ αυστηρά κριτήρια. Όλα τα λιπαντικά της έχουν τη φόρμουλα VP90 που αποτελεί το «όπλο» της εταιρείας για την αποτελεσματική προστασία των μετάλλων.

Για οικονομία και αποτέλεσμα

- Advertisement -

Gun Cleaner & Lubricant. Λάδι με διπλή ιδιότητα για καθαρισμό και συντήρηση σε όλα τα μεταλλικά μέρη του όπλου. Καθαρίζει και παράλληλα λαδώνει. Έχει μεγάλη διάρκεια προστασίας και αυτό οφείλεται στη φόρμουλα VP90. Διαθέτει ασφαλείς για τα μέταλλα διαλύτες που απομακρύνουν τη ρύπανση. Το λάδι περνά στους πόρους του μετάλλου και τα προστατεύει από την υγρασία. Χρειάζεται μικρή ποσότητα που επαρκεί για να καλύψει όλα τα μεταλλικά μέρη. Η Napier το προτείνει για κάθε τύπο όπλου με την ένδειξη ότι δεν επηρεάζει τα μέταλλα. Αποτελεί πολύ καλή και οικονομική επιλογή γιατί μπορεί να παρέχει παράλληλα δύο πράγματα. Είναι ιδανικό για την μακρά φύλαξη του όπλου αλλά και για χρήση μετά από κάθε κυνηγετική έξοδο.

Λάδι για δύσκολες αποστολές

Gun Oil. Το παχύρευστο λάδι με την φόρμουλα VP90 είναι ιδανικό να χρησιμοποιηθεί σε  σημεία που αρθρώνουν. Στον μηχανισμό σκανδάλης πυροδότησης, στα τσοκ και γενικότερα στις μεταλλικές επιφάνειες. Έχει πολύ υψηλό δείκτη αντίστασης σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες. Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής με αποτέλεσμα ένα λάδωμα των μηχανισμών είναι αρκετό για ένα χρόνο, καθώς περνά και στα πιο δύσκολα σημεία. Η φόρμουλα VP90 εγγυάται απόλυτη προστασία κατά της οξείδωσης. Δεν έχει προωθητικά αέρια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο όπλου. 

Αποτελεσματικός καθαρισμός

Rapid Degreaser. Δραστικό καθαριστικό που απομακρύνει άμεσα όλα τα  παλιά λάδια, άνθρακα και γράσα. Ιδανικό για καθαρισμό των πιστονιών και του μαστού σε αυτογεμή που λειτουργούν με αέρια. Μπορεί να απομακρύνει όλα τα κατάλοιπα από τα σπειρώματα των τσοκ αλλά και παλιά λάδια και γράσα από τους μηχανισμούς. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για την απομάκρυνση επίμονων ακαθαρσιών. Παράλληλα είναι λιγότερο επιθετικό, σε σύγκριση με τα προϊόντα του ανταγωνισμού, στα συνθετικά και ξύλινα μέρη του όπλου. Δεν επηρεάζει τα μέταλλα και την βαφή τους, ούτε το χρώμιο στο εσωτερικό της κάννης. Είναι το πιο πρόσφατο προϊόν της Αγγλικής φίρμας και ήρθε για να συμπληρώσει την γκάμα της ολοκληρωμένης προστασίας των όπλων.

Γράσο αντοχής

Gun Grease. Γράσο σε χρώμα λευκό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως στα αρθρωτά μέρη του όπλου. Στους πίρους που αρθρώνουν οι κάννες στο εσωτερικό της βάσης, στο μεταλλικό εξάρτημα  της πάπιας που έρχεται σε επαφή με την κάννη αλλά και στα τσοκ. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο νερό με προδιαγραφές DIN 51807, περιέχει VP90  και μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες από -20 έως και + 120 βαθμούς Κελσίου. Πολύ καλό για την λίπανση των τσοκ. Βοηθά να μην κολλούν μεταξύ τους τα σπειρώματα με αποτέλεσμα να ξεβιδώνουν εύκολα τα τσοκ 

Ο εχθρός των μολυβδώσεων

Bore solvent 50ml. Αν οι γραμμές που αφήνει το μολύβι μέσα στην κάννη επιμένουν τότε την λύση δίνει το Bore solvent. Απομακρύνει από το εσωτερικό της κάννης -ανεξάρτητα αν είναι χρωμιωμένη ή αχρωμίωτη- υπολείμματα από μόλυβδο, χαλκό και νίτρο. Κυρίως τα φυσίγγια διασποράς και αυτά με μάλλινη ή μισή τάπα αφήνουν υπολείμματα από τα σκάγια αν δεν έχουν προστατευτικά πτερύγια στο κυάθιο. Οι γραμμές αυτές δεν φεύγουν εύκολα ακόμα και μετά από έντονο πέρασμα με την βούρτσα. Αν περάσετε το εσωτερικό της κάννης  με ένα πανί ποτισμένο με Bore solvent και το αφήσετε να δράσει για 5 λεπτά, μετά, με το πρώτο πέρασμα της βούρτσας, τα κατάλοιπα  εξαφανίζονται. Δεν επηρεάζει τα μέταλλα γιατί δρα μόνο στον μόλυβδο, τον χαλκό και το νίτρο.

Ο… μαγικός φάκελος

Super VP90 Corrosion Inhibitor. Αυτός ο μαγικός φάκελος τοποθετείται μέσα στον οπλοβαστό στην θήκη του όπλου στον χώρο που φυλάσσονται τα όπλα αλλά και όπου αλλού υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα (εργαλειοθήκες, ερμάρια κτλ.). Κάθε φάκελος καλύπτει ένα κυβικό μετρό. Ανοίγετε τη συσκευασία και τοποθετείτε το περιεχόμενο (που είναι σε διάτρητο φάκελο) στον χώρο που θέλετε.

Το περιεχόμενο από μόνο του διαχέεται στον χώρο και επικάθεται στις μεταλλικές επιφάνειες. Αυτό δημιουργεί ένα αδιαπέραστο τοίχο που δεν επιτρέπει στην υγρασία να επηρεάσει τα μέταλλα. Η μοριακή δομή του που περιέχει και VP90, δεν επιτρέπει στην υγρασία να επικολληθεί στην επιφάνεια των μετάλλων. Η διάρκεια δράση του είναι για ένα χρόνο. Ιδανικό για την μακρά φύλαξη των όπλων αλλά και όλων τον μεταλλικών εξαρτημάτων. Εξαιρετικό και για χρήση σε σκάφη που το θαλάσσιο περιβάλλον είναι πολύ εχθρικό για τα μέταλλα.

Βούρτσες και βέργα 

Payne Galway BORE Brush, Chamber Brush Set, Phosphor Bronze Brush. Shotgun Alloy Rod 2 Piece. Δύο διαφορετικής πυκνότητας βούρτσες για τον εσωτερικό καθαρισμό της κάννης. Η μία είναι εξαιρετικής πυκνότητας για αποτελεσματικό καθαρισμό ειδικά αν υπάρχουν επίμονες ακαθαρσίες. Η άλλη είναι για καθημερινή χρήση ή μετά από κάθε κυνήγι. Η βέργα καθαρισμού είναι από αλουμίνιο με αρκετά χοντρή διάμετρο και εργονομική λαβή . Η βούρτσα καθαρισμού για την θαλάμη είναι ένα κόσμημα γιατί είναι κατασκευασμένη από ορείχαλκο και ξύλο καρυδιάς έχει μπρούτζινο προστατευτικό καπάκι που μοιάζει με κάλυκα φυσιγγίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βιρμανικός Πύθωνας: Ένα από τα μεγαλύτερα φίδια στον κόσμο – Βίντεο

Ο βιρμανικός πύθωνας, ένα από τα μεγαλύτερα φίδια στον κόσμο, είναι γνωστός για τον τρόπο που πιάνει και τρώει την λεία του. Αυτό το...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,920ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
26.7 ° C
27.9 °
24 °
47 %
5.1kmh
0 %
Σα
34 °
Κυ
31 °
Δε
31 °
Τρ
32 °
Τε
33 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ