Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήBeretta 686 Silver Pigeon I & Beretta 687 Silver Pigeon II

Beretta 686 Silver Pigeon I & Beretta 687 Silver Pigeon II

|

Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, η επένδυση χρημάτων σε καλά όπλα, δεν έβλαψε ποτέ και σήμερα υπάρχουν θρυλικά όπλα, τα οποία πωλούνται σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες από εκείνες που αγοράστηκαν. Όπλα για επένδυση, είναι σχεδόν όλα τα δίκανα της Beretta, και για του λόγου το αληθές, δεν έχει κανείς παρά να κοιτάξει τις αγγελίες πώλησης παλαιών δικάνων… 

Των Μηνά Ιορδάνογλου & Σοφοκλή Κοσκινά

Mετά την διαφαινόμενη στροφή της Beretta προς τα Perennia, η σειρά 686 – 687 αποκτά ενδιαφέρον, καθώς τα όπλα αυτής της κατηγορίας είναι σαν το καλό κόκκινο κρασί. Όσο περνούν τα χρόνια τόσο ανεβαίνει η αξία τους. Αντίθετα όμως με το καλό κρασί, οι τιμές των όπλων αυτής της παρουσίασης έχουν κατέβει σημαντικά, με αποτέλεσμα να θεωρούνται πραγματικές ευκαιρίες. Εξ’ αρχής οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι στην ουσία πρόκειται για παραλλαγές στο ίδιο θέμα, όμως έστω κι έτσι, το δίλημμα της επιλογής μεταξύ των δύο, έχει ενδιαφέρον και εμείς πιο κάτω καταθέτουμε τις απόψεις μας… 

Beretta 686 Silver Pigeon I

Η άποψή μας:

Σοφοκλής Κοσκινάς

- Advertisement -

Φίλος από τα παλιά το 686, διαχρονικό και αειθαλές, εξακολουθεί να συμβάλει στις πωλήσεις της ιταλικής εταιρείας. Αποτελούσε και αποτελεί προτεραιότητα στην επιλογή, όλων εκείνων που θέλουν ένα αξιόπιστο αλληλεπίθετο. Για την ιστορία του μοντέλου, έχουμε γράψει αρκετές φορές. Ένα όπλο που βρίσκεται χρόνια στην αγορά και δεν έχει αφήσει παραπονεμένους τους κατόχους του. Είναι από τα βασικά μοντέλα που συντέλεσαν στην εδραίωση της Beretta και σήμερα εξακολουθεί να είναι μέσα στα πράγματα, αποδεικνύωντας την σπουδαιότητα της αρχικής σχεδίασης. Το ίδιο θα συμβαίνει για πολλά ακόμη χρόνια. Κάποια όπλα δεν είναι μόδα ούτε «φωνάζουν» στα ράφια των καταστημάτων διαλαλώντας τις ομορφιές και τους ιδιαίτερους σχεδιασμούς τους. Απλά υπάρχουν ταπεινά και έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των κυνηγών, αποτελούν μέτρο σύγκρισης και σημείο αναφοράς. Ακόμα δεν έχουμε ξεχάσει τους προγόνους του. Φανταστείτε για πόσα ακόμα χρόνια θα μιλάμε γι’αυτό το μοντέλο. Δεν έχει επάνω του τίποτα που να περισσεύει. Απλό, λιτό, με καλά εργονομικά χαρακτηριστικά, ακόμα και στα χέρια του πιο αυστηρού κριτή δεν θα παύει να είναι ένα κλασικό καλό αλληλεπίθετο. Δέχτηκε στην πορεία των χρόνων κάποιες μικρές αλλαγές, που είχαν να κάνουν με βελτιώσεις στην αισθητική του. Σε κάθε αλλαγή ακούγονταν αυτά τα γνωστά κουτσομπολιά στους κύκλους των κυνηγών του τύπου «…το παλιό ήταν καλύτερο…» κ.λπ. έως ότου να ξαναγίνει ένα νέο εμφανισιακά φρεσκάρισμα και η ιστορία να επαναληφθεί.

Δεν έχει επάνω του τίποτα το δανεικό από άλλα όπλα. Αντιθέτως, απλόχερα, πολλοί, ακόμα και η εταιρεία που το κατασκευάζει, έχει δανειστεί πολλά από αυτό το όπλο για να κτίσει τα επόμενα μοντέλα.

Μπορεί να ρίξει απλά και magnum φυσίγγια. Δεν είναι το όπλο που είναι κατάλληλο για να το πάρει κάποιος που θα το «ρίξει» στους βάλτους και να πυροβολεί με βαριές γομώσεις. Υπάρχουν άλλα μοντέλα της Beretta πιο κατάλληλα για τέτοια κυνήγια. Έχει την δυνατότητα να ρίξει και τέτοια φυσίγγια αλλά όχι πολλά. Δεν θα σας προδώσει η αντοχή του, δεν θα «κουνήσει», αλλά ούτε υπάρχει περίπτωση και να κινδυνεύσετε. Με τις βαριές γομώσεις θα σας κουράσει λόγω λακτίσματος. Υπάρχει σε αρκετές εκδόσεις και με διαφορετικά διαθέσιμα μήκη κανών.

Αυτό δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους, να επιλέξουν εκείνοι ποια τα τεχνικά χαρακτηριστικά ταιριάζουν περισσότερο στο κυνήγι που κάνουν. Δεν ανήκει σε καμία από τις κατηγορίες όπλων που κάποιες φορές χρησιμοποιούμε για να χαρακτηρίσουμε ένα όπλο. Δεν είναι μπεκατσοντούφεκο, λαγοντούφεκο κλπ. Είναι ένα πολύ καλό αλληλεπίθετο, που ανάλογα την επιλογή σε τεχνικά χαρακτηριστικά, θα σας συντροφεύει στο κυνήγι για όλη σας την ζωή και αν το προσέχετε θα το βρουν και οι επόμενοι.

Μηνάς Ιορδάνογλου

Πολλοί πιστεύουν, ότι πρόκειται για το απλούστερο δίκανο της Beretta, όμως πλανώνται πλάνην οικτράν. Η Beretta πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία επιχείρησε κατά καιρούς να προσφέρει οικονομικά όπλα με διάφορα ονόματα (White Wing κ.λπ.) πλην όμως η ίδια η αγορά έδειξε, ότι κάτω από το 686 δεν αξίζει κανένα όπλο να φέρει το όνομα Beretta. Κακά τα ψέματα. Ορισμένα ονόματα είναι συνυφασμένα με την ποιότητα και οι συμβιβασμοί εν ονόματι της χαμηλής τιμής δεν έχουν καμία τύχη. Όποιος θέλει ένα όπλο πολύ οικονομικό για να κάνει έστω προσωρινά τη δουλειά του δεν κοιτά τα Beretta. Αρκετούς αιώνες μετά τα πρώτα όπλα Beretta που κατασκευάστηκαν, η ιστορία, η πορεία και η εμπειρία του εν λόγω εργοστασίου δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουν στο ιστορικό αυτό όνομα, να οδηγηθεί στον ευτελισμό. Το 686 είναι ο πιο αξιοπρεπής εκπρόσωπος της ποιότητας Beretta αν λάβουμε υπόψη τη χαμηλή τιμή του.

Μετά από αυτό αρχίζει η πολυτέλεια, η οποία υπάρχει σε διάφορες βαθμίδες. Το 686 είναι ότι ήταν το θρυλικό S56. Ένα όπλο το οποίο 50 και περισσότερα χρόνια μετά την κατασκευή του, εξακολουθεί να είναι περιζήτητο και να «κρατάει» την τιμή του, καθώς επίσης να κρατά και την τιμή της Beretta ψηλά. Το 686 δεν έχει περίτεχνα σκαλίσματα, χρυσά ένθετα ή εντυπωσιακά ξύλα. Δεν είναι όμως και υπεραπλουστευμένο ή φτωχό. Είναι ένα όπλο που πιστεύω ότι αξίζει περισσότερο από τα λεφτά του. Μπορεί ο Σοφοκλής να «ψηφίζει» 687, εγώ όμως ψηφίζω ανεπιφύλακτα 686 (ο έμπορος από τιμής άρχεται). Γνώμη μου είναι, ότι πρόκειται για όπλο το οποίο δεν ζητά ούτε ένα ευρώ περισσότερο απ’όσο αξίζει. Αντίθετα πιστεύω ότι η σημερινή του αξία είναι πολύ ψηλότερη από την τιμή του. Άλλωστε η οικονομική κρίση, ώθησε την εδώ αντιπροσωπεία να το προσφέρει κατά καιρούς, σε τιμές που δεν τις βρίσκουμε πουθενά αλλού στην Ευρώπη.

Ταυτότητα

Χώρα προέλευσης: Ιταλία

Εταιρεία: Beretta

Μοντέλο: 686 silver pigeon II

Μηχανισμός λειτουργίας:  –

Βάρος: 3200 γρ. (+/-)

Διαθέσιμα μήκη κανών: 66,71 cm

Εξολκείς: Αυτόματοι

Μήκος θαλάμης/Διαμέτρημα: 76 mm/12

Είδος τσοκ: Εσωτερικά

Μήκος τσοκ: 5cm

Πάχος ρίγας σκόπευσης: 6mm

Υλικά σε κοντάκι & πάπια: Ξύλο καρυδιάς

Ύψος δοκιμής πιέσεων: 1370 bar

Ατσάλινα σκάγια: Ναι

Εγγύηση: 3 χρόνια

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:  –

Αξεσουάρ:

  • 5 τσοκ
  • Λάδι
  • Κλειδί για τσοκ
  • Οδηγίες χρήσεως
  • Βαλίτσα μεταφοράς 

 

Beretta 687 Silver Pigeon II

Η άποψή μας:

Σοφοκλής Κοσκινάς

Το δεύτερο αλληλεπίθετο που αγόρασα όταν ξεκίνησα το κυνήγι ήταν ένα 687. Ακομα το έχω και δεν πρόκειται να το πουλήσω. Για το ότι πήρα το 687 και όχι το 686 δεν υπήρχαν ουσιαστικοί λόγοι. Τα πιο πλούσια σκαλίσματα, ήταν αυτά που καθυστέρησαν τότε την αγορά του όπλου, έως ότου εξασφαλίσω τα παραπανήσια χρήματα που έκανε συγκριτικά με το 686. Δεν έχει κάτι άλλο το διαφορετικό από μηχανικής πλευράς από το 686.

Σε όσους αρέσουν τα σκαλίσματα και θέλουν να έχουν και λίγο καλύτερης ποιότητας ξύλα το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Αν δεν δίνουν και τόση σημασία στα λούσα, το 686 θα τους καλύψει απόλυτα. Στο κυνήγι και όχι μόνο, κάποιες φορές θέλουμε να κάνουμε και το κομμάτι μας. Αυτό το γνωρίζουν οι του marketing και φροντίζουν να το προωθούν ανάλογα. Όπως για κάθε μοντέλο όπλου υπάρχει το απλό, το λούσο, το υπέρ λούσο κλπ έτσι και για την σειρά 680 υπάρχουν τα ανάλογα μοντέλα. Επιλέγετε και αγοράζετε. Το σίγουρο για αυτά τα όπλα είναι ότι δεν θα σας απογοητεύσουν ποτέ και η αξία τους θα είναι διαχρονική. Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα συγκεκριμένα αλληλεπίθετα άσχετα με τους κωδικούς και ονομασίες που ανά καιρούς τους προσθέτει η Beretta, είναι από τα καλύτερα που έχουν βγει από γραμμή παραγωγής. Αποτελούν σταθερές αξίες και λύσεις για όσους ψάχνουν να αγοράσουν ένα καλοφτιαγμένο αξιόπιστο όπλο. Πέραν των αξεσουάρ που συνοδεύουν τα όπλα στην βαλίτσα τους, θα βρείτε και πάρα πολλά after market. Λόγω του ότι είναι πολλά χρόνια στην αγορά και έχουν πουληθεί πάρα πολλά, οι εταιρείες που κατασκευάζουν αξεσουάρ για όπλα στους καταλόγους τους έχουν αρκετά που αφορούν αυτά τα μοντέλα. Μπορείτε κάλλιστα να επιλέξετε το 686 ή 687 με το μήκος της κάνης που επιθυμείτε. Υπάρχουν αρκετές επιλογές. Ίσως μελλοντικά να δούμε και άλλα μοντέλα με πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά. Αυτή η σειρά δεν θα παύσει ποτέ να είναι στο προσκήνιο γιατί τελικά αυτό που προσφέρει δεν είναι κάτι που είναι μόδα ,θα φύγει ή θα αντικατασταθεί από κάτι άλλο. Είναι αυτό που λέμε με απλά λόγια διαχρονική. Σήμερα δεν ξέρω πιο από τα δύο θα έπαιρνα. Το 686 ή το 687. Άλλαξαν τα πράγματα και άλλαξαν και αυτά που έχω ως προτεραιότητες. Μάλλον προς το 686 κλείνω γιατί δεν θέλω πια να κάνω εντύπωση.

Αναλύω πιο πρακτικά τα πράγματα και  εστιάζω στην ουσία. Τα γράφω αυτά γιατί ήδη έχω το 687, άρα το κομμάτι της μόστρας το έχω εξασφαλισμένο. Πέραν της πλάκας, όποιο από τα δύο και αν επιλέξετε με σιγουριά μπορώ να σας πω ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι.

Μηνάς Ιορδάνογλου

Αναμφισβήτητα το 687 Silver Pigeon II είναι καλύτερο όπλο από το 686 Silver Pigeon I. Τι σημαίνει καλύτερο; Καλύτερο εν προκειμένω σημαίνει πιο πλούσιο.

Το ερώτημα είναι: Υπάρχει ποιοτική διαφορά; Εξαρτάται από το τι εννοεί ο καθένας ποιότητα. Αν μιλήσουμε για την ποιότητα των ξύλων θα έλεγα απερίφραστα «ναι». Τα ξύλα του 687 είναι πολύ καλύτερα από εκείνα του 686. Διαφορά στα μέταλλα υπάρχει; Και πάλι απερίφραστα απαντώ: «όχι». Δεν υπάρχει καμία διαφορά στην ποιότητα των μετάλλων. Συνεχίζοντας τα «ναι» και τα «όχι», ερωτώ: Μηχανικές διαφορές υπάρχουν; Και απαντώ ο ίδιος: «όχι». Διαφορετική επεξεργασία εξαρτημάτων υπάρχει: «όχι». Διαφορετικά στολίδια υπάρχουν: «ναι».

Σε τι διαφέρουν λοιπόν τα δύο αυτά όπλα; Στα ξύλα και στη διακόσμηση. Το σημαντικό είναι, ότι τα χωρίζει περίπου ένα χιλιάρικο και δεν ξέρω πόσοι έχουν τη διάθεση να το καταβάλουν, προκειμένου να αποκτήσουν το χωρίς αμφιβολία καλύτερο (πιο όμορφο) 687. Αν είχα τα επιπλέον χρήματα που απαιτούνται για την απόκτησή του, θα το σκεφτόμουν σοβαρά, διότι το 687 δεν είναι ένα τυχαίο όπλο. Είχαμε την ευκαιρία και ο Σοφοκλής και ο γράφων, να επισκεφθούμε κατ’ επανάληψη τους χώρους κατασκευής όλων αυτών των όπλων, να αποκτήσουμε εμπειρία και να διαμορφώσουμε άποψη για τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται. Επειδή επισκέπτομαι εδώ και δεκαετίες τους χώρους παραγωγής κυνηγετικών όπλων διαφόρων εργοστασίων, είμαι νομίζω σε θέση να γνωρίζω ότι πολύ λίγα εργοστάσια έχουν την τεχνογνωσία, αλλά και τη μηχανολογική υποδομή για να φτιάχνουν όπλα όπως τα εν λόγω δίκανα.

Η αυτοματοποίηση της κατασκευής των εξαρτημάτων σε συνδυασμό με την ανθρώπινη επιμέλεια στη συναρμολόγηση, με έχουν πείσει από χρόνια, ότι λίγα όπλα έχουν την ποιότητα της κατασκευής των δικάνων της Beretta. Τώρα αν η προτίμησή μου είναι το 687 ή το 686 και γιατί; Το έγραψα πιο πάνω. Το 686 δεν υστερεί μηχανικά, βλητικά ή εργονομικά. Υστερεί διακοσμητικά, αλλά πλεονεκτεί οικονομικά. Σε τούτους λοιπόν τους δύσκολους καιρούς εγώ ψηφίζω 686 γιατί δεν πήρα προίκα όπως πήρε ο Σοφοκλής, μέρος της οποίας το εξαργύρωσε σε καλά κυνηγετικά όπλα…

Ταυτότητα

Χώρα προέλευσης: Ιταλία

Εταιρεία: Beretta

Μοντέλο: 687 silver pigeon I

Μηχανισμός λειτουργίας:  –

Βάρος: 3200 γρ.(+/-)

Διαθέσιμα μήκη κανών: 66,71 cm

Εξολκείς: Αυτόματοι

Μήκος θαλάμης/Διαμέτρημα: 76 mm/12

Είδος τσοκ: Εσωτερικά

Μήκος τσοκ: 5 cm

Πάχος ρίγας σκόπευσης: 6 mm

Υλικά σε κοντάκι & πάπια: Ξύλο καρυδιάς

Ύψος δοκιμής πιέσεων: 1370 bar

Ατσάλινα σκάγια: Ναι

Εγγύηση: 3 χρόνια

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:  –

Αξεσουάρ:

  • 5 τσοκ
  • κλειδί για τσοκ
  • οδηγίες χρήσεως
  • λάδι
  • βαλίτσα μεταφοράς 

Τα Beretta εισάγονται από την Beretta Hellas.

Τηλ.: 2103315281

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς να φτιάξετε μια τεχνητή μύγα – Βίντεο

Η τεχνητή μύγα είναι μια από τις αγαπημένες επιλογές των ψαράδων του ποταμού. Βέβαια δεν είναι η μόνη, γιατί πολλοί επιλέγουν ακρίδες και άλλα...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,920ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
29.5 ° C
30.7 °
27 °
38 %
4.5kmh
0 %
Πε
28 °
Πα
34 °
Σα
35 °
Κυ
31 °
Δε
31 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ