Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήΑεροβόλαΕπιλέγοντας το αεροβόλο που σου ταιριάζει…

Επιλέγοντας το αεροβόλο που σου ταιριάζει…

|

 

Τα αεροβόλα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι όπλα που προσφέρονται για να περνάτε ευχάριστα την ώρα σας..

Η επιλογή αεροβόλου με βάση τον τρόπο που λειτουργεί εξαρτάται από τη χρήση που θέλετε να κάνετε. Ένας οδηγός  με τους 5 βασικούς μηχανισμούς που λειτουργούν τα όπλα αερίων με τις βασικές πληροφορίες θα σας είναι χρήσιμος για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Τα αεροβόλα, συχνά διαφημίζονται χρησιμοποιώντας τα μέγιστα μέτρα ή πόδια ανά δευτερόλεπτο στο οποίο είναι ικανά να ωθούν τα σφαιρίδια. Αυτός μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να τα συγκρίνετε με μια πρώτη ματιά, αλλά αυτός ο αριθμός λέει μόνο τη μισή αλήθεια. Για να επιτύχουν αυτές τις μέγιστες ταχύτητες, οι κατασκευαστές μπορεί να χρησιμοποιούν σφαιρίδια ελαφρού κράματος που ζυγίζουν λιγότερο από τα αντίστοιχα μολύβδινα. Αλλά ένα ελαφρύτερο βλήμα μεταφέρει λιγότερη ενέργεια, πράγμα που μεταφράζεται σε λιγότερη ισχύ με την οποία γίνεται η προσβολή του στόχου.

- Advertisement -

Μια τυπική ταχύτητα είναι  περίπου τα 100 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Αυτή η ταχύτητα κρίνεται ικανοποιητική για τους περισσότερους και ειδικά για εκείνους που θα ασχοληθούν ρίχνοντας βολές σε στόχους σε αποστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 20 μέτρα. Από εκεί και πάνω η επιλογή γίνεται με πιο εξειδικευμένες ανάγκες. Τα αεροβόλα όπλα κατηγοριοποιούνται με βάση της μέθοδο πρόωσης. Και αυτές οι μέθοδοι είναι, συνολικά, πέντε. Οι παρακάτω.  

Όπλα με αντλία

Αυτός είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους τύπους αεροβόλων πιστολιών που έχουν ένα έμβολο που ενεργοποιείται από το μπροστινό μέρος, αναγκάζοντας τον αέρα να συμπιεστεί σε έναν κύλινδρο εφοδιασμένο με βαλβίδα ελέγχου. Όσο περισσότερο αντλείτε, τόσο περισσότερο συμπιέζεται ο αέρας στον κύλινδρο και παράγεται περισσότερη ισχύς. Η οποία, πάντως, δεν συνήθως δεν ξεπερνά τις  500 ποδόλιβρες. Τραβώντας τη σκανδάλη ανοίγει ο κύλινδρος και ωθεί το σφαιρίδιο έξω από την κάννη. 

Όπλα με αμπούλες πεπιεσμένου αέρα

Το διοξείδιο του άνθρακα είναι αέριο, όμως, αν βρεθεί υπό ακραία πίεση τότε μετατρέπεται σε υγρό. Μέσα σε μία αμπούλα, λοιπόν, το ένα τρίτο του χώρου καταλαμβάνεται από το υγρό και το υπόλοιπο είναι πιεσμένος αέρας. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι καθώς όλο και περισσότερο διαθέσιμος χώρος απελευθερώνεται μετά από κάθε βολή η αναπλήρωση της πίεσης προκύπτει από τον αέρα που ήδη υπάρχει στην αμπούλα. Όταν η αμπούλα αδειάσει, τα σφαιρίδια αρχίζουν να χάνουν την ταχύτητά τους και αυτό είναι το… σήμα ότι πρέπει να γίνει αλλαγή της αμπούλας. Ο τύπος αυτός αεροβόλων χρειάζεται αναλώσιμα και προσφέρεται κυρίως για εκείνους που θέλουν να εξασκούνται σε μικρούς χώρους.

Όπλα  με ελατήρια

Η λειτουργία των αεροβόλων με ελατήρια, είναι αρκετά απλή. Τραβώντας τον μοχλό όπλισης το εσωτερικό έμβολο οπισθοχωρεί και ασφαλίζει, συμπιέζοντας ένα  ελατήριο, το οποίο παραμένει συσπειρωμένο μέχρι να τραβηχτεί η σκανδάλη. Μόλις πιεστεί η σκανδάλη, η αποθηκευμένη ενέργεια απελευθερώνεται και μαζί της το έμβολο το οποίο με τη σειρά του συμπιέζει τον αέρα που ωθεί το σφαιρίδιο. Τα όπλα με ελατήρια μπορούν να παράγουν πολλή ισχύ, αλλά έχουν αρκετά μειονεκτήματα που δεν μπορούν να παραβλεφθούν. Το κυριότερο πρόβλημα είναι πως με την πάροδο του χρόνου τα ελατήρια χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, παράγοντας μικρότερη ισχύ.

Όπλα αερίου πιστονιού

Τα όπλα αερίου πιστονιού ήρθαν για να καλύψουν τα μειονεκτήματα  των όπλων με ελατήριο.  Η θεμελιώδης αλλαγή είναι πως το μακρύ ελατήριο έχει αντικατασταθεί από  για ένα έμβολο το οποίο συμπιέζεται μέσα σε έναν κύλινδρο. Αυτά τα όπλα είναι αυτόνομα και  δεν απαιτούν επιπλέον αναλώσιμα υλικά για να λειτουργήσουν.  Ένα άλλο χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων όπλων είναι πως δεν είναι ιδιαίτερα θορυβώδη κατά την λειτουργία τους. Υπάρχει επίσης λιγότερη ανάκρουση, χωρίς τις δονήσεις που δημιουργούνται από ένα ελατήριο. Σε αντίθεση με τα όπλα με αμπούλες πεπιεσμένου αέρα, δεν υπάρχουν προβλήματα με τη θερμοκρασία καθώς το αδρανές αέριο δεν επεκτείνεται και συστέλλεται σχεδόν εξίσου με ακραίες διακυμάνσεις.

Όπλα με προφόρτιση αέρα

Αυτά τα όπλα χρησιμοποιούν αέρα συμπιεσμένο σε ακραίες πιέσεις για να προωθήσουν σφαιρίδια σε υψηλές ταχύτητες. Πρόκειται για εξειδικευμένα όπλα που τα χρησιμοποιούν για συγκεκριμένες χρήσης. Το συγκριτικό τους μειονέκτημα είναι το κόστος, αφού είναι από τα πιο ακριβά αεροβόλα που κυκλοφορούν στην αγορά. Υπ’ αυτό το πρίσμα, δεν είναι όπλα που προσφέρονται για εκείνους που απλά θέλουν να περνούν ευχάριστα την ώρα τους ασκούμενοι σε στόχους . Έχουν πολύ μεγάλη ακρίβεια στις βολές και ανάλογα το μοντέλο είναι αποτελεσματικά σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Για την χρήση τους απαιτείται εξοπλισμός για την τροφοδοσία της φιάλης με πεπιεσμένο αέρα.

Το δίλλημα: Πιστόλι ή τουφέκι  

Το σοβαρό δίλλημα για την επιλογή είναι αν θα διαλέξει κάποιος πιστόλι ή τουφέκι. Τα τουφέκια έχουν μεγαλύτερη και καλύτερη εμβέλεια και ευθυβολία. Ωστόσο υπάρχει η διαφορά μήκους αλλά και πρακτικότητας που ενδεχομένως σε κάποιους να δημιουργεί πρόβλημα τόσο στη μεταφορά όσο και στην αποθήκευση.

Σε ότι αφορά τα πιστόλια – περίστροφα, το μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι διαθέσιμα σε όλους τους μηχανισμούς λειτουργίας που περιγράφονται στο άρθρο. Η επιλογή είναι καθαρά θέμα προσωπικής εκτίμησης. Τα τουφέκια είναι διαθέσιμα σε διαφορετικά διαμετρήματα αλλά και συστήματα λειτουργίας στα όπλα χεριού υπάρχουν περιορισμοί ως προς την επιλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,930ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
26 ° C
27.2 °
21.6 °
25 %
3.6kmh
0 %
Τρ
32 °
Τε
34 °
Πε
34 °
Πα
33 °
Σα
25 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ