spot_img
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤροχαίο με λύκο στην Αγία Παρασκευή Βοιωτίας

Τροχαίο με λύκο στην Αγία Παρασκευή Βοιωτίας

|

Τροχαίο με λύκο στην Αγία Παρασκευή του Δήμου Λεβαδέων Βοιωτίας

Σήμερα στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίας Παρασκευής του Δήμου Λεβαδέων, κατά τις πρωινές  ώρες περαστικοί πολίτες εντόπισαν νεκρό λύκο, ο οποίος θανατώθηκε ύστερα από σύγκρουση με περαστικό όχημα.

Να σημειώσουμε πως ο οδηγός που ενεπλάκη στο ατύχημα δεν διετρέχει κάποιο κίνδυνο.

Ο λύκος χτυπήθηκε στο δεξί τμήμα του οδοστρώματος στην έξοδο προς Άθηνα, έξω απο το χωριό Αγία Παρασκευή.

Τροχαίο με λύκο
Τροχαίο με λύκο στην Αγία Παρασκευή Βοιωτίας.

Προ λίγων ημερών, ο πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ, κ. Θεόφιλος Μυλόπουλος σε δηλώσεις που έκανε σε γνωστό μέσο ενημέρωσης, τόνισε την μεγάλη αύξηση του αριθμού των λύκων.

Παράλληλα, επισήμανε πως ανάμεσά τους υπάρχουν και υβρίδια από διασταύρωση με σκύλο, που φτάνουν ακόμα και έξω από μεγάλες πόλεις, όπως, για παράδειγμα, στην Θεσσαλονίκη και επιτίθενται ολοένα και συχνότερα σε κυνηγόσκυλα.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του «Αρκτούρου», Αλέξανδρος Καραμανλίδης, συμφωνεί ότι αυξήθηκε ο αριθμός των λύκων στην Ελλάδα αλλά και στην ευρωπαϊκή επικράτεια, όμως, θεωρεί ότι αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά οι διασταυρώσεις με σκύλους, από τις οποίες γεννιούνται υβρίδια.

Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις που δέχονται κυνηγόσκυλα, ο κ. Καραμανλίδης ανέφερε ότι οι λύκοι δεν επιτίθενται χωρίς λόγο και τονίζει ότι οι κυνηγοί αλλά και όλοι οι πολίτες θα πρέπει να εκπαιδευτούμε για την συμπεριφορά που είναι απαραίτητο να τηρούμε, σε περίπτωση που συναντήσουμε λύκο.

Όπως υποστηρίζει, είναι δυνατή η αρμονική συνύπαρξη του συγκεκριμένου σαρκοφάγου με τον άνθρωπο, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, όπου δεν υπήρχαν λύκοι αλλά πλέον εμφανίστηκαν και εγκαταβιούν.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλία: Πυροβόλησαν λύκο που επιτέθηκε σε πρόβατα – 27 λύκοι θανατώθηκαν μέχρι στιγμής

Γαλλία: Πυροβόλησαν λύκο που επιτέθηκε σε πρόβατα - 27 λύκοι θανατώθηκαν μέχρι στιγμής Αμυντική βολή απέναντι στο αρπακτικό Τη νύχτα της 12ης προς 13η Απριλίου, ένας...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ