spot_img
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΘάνατος κυνηγού στην Αμφιλοχία: Πως συνέβη το κακό - Αναπαράσταση στο σημείο...

Θάνατος κυνηγού στην Αμφιλοχία: Πως συνέβη το κακό – Αναπαράσταση στο σημείο του συμβάντος

|

Θάνατος κυνηγού στην Αμφιλοχία: Πως συνέβη το κακό – Αναπαράσταση στο σημείο του συμβάντος

Βαριά ήταν η ατμόσφαιρα και μεγάλη η στεναχώρια στο Χαλκιόπουλο του Βάλτου την Πέμπτη που πραγματοποιούνταν η κηδεία του αδικοχαμένου κυνηγού. Στην άλλοτε πρωτεύουσα του δήμου Ινάχου κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως μια νέα τραγωδία σημάδεψε το χωριό.

Ένας 60χρονος συγχωριανός, έχασε τη ζωή του σε κυνήγι, ένας άλλος συγχωριανός συνελήφθη για το δυστύχημα και σε βάρος του σχηματίστηκε (από το Α.Τ. Εμπεσού) δικογραφία για «ανθρωποκτονία από αμέλεια».

Αγαπητά πρόσωπα στην τοπική κοινωνία και τα δύο, ο αδικοχαμένος ήταν κτηνοτρόφος ενώ o 48χρονος γνωστός επαγγελματίας όλης της ευρύτερης περιοχής. Στα καφενεία του χωριού οι κουβέντες είναι χαμηλόφωνες, τα «πως» και τα «γιατί» της τραγωδίας το θέμα συζήτησης.

Όλοι λένε πως «έκλεισαν δυο σπίτια» αλλά η κουβέντα πάει στο κυνήγι «το πάθος και τις απροσεξίες» και στο πόσο τακτικά σημειώνονται ατυχήματα.

Το συγκεκριμένο ωστόσο ήταν θανατηφόρο και συνέβη στην τοποθεσία «Σελεβίστες», ανατολικά από το (νέο) Χαλκιόπουλο. Ομάδα από 5-7 άτομα κυνηγούσε αγριογούρουνα, όλοι στην παγάνα ήταν φίλοι.

Η αναπαράσταση στο σημείο του συμβάντος φώτισε τις συνθήκες του.

Λέγεται πως ο άτυχος άνδρας δεν είχε μαζί του ασύρματο (vhf) και δεν φορούσε πορτοκαλί γιλέκο με αντανακλαστικές λωρίδες. Όταν τα σκυλιά κυνηγήσαν το αγριογούρουνο οι κυνηγοί άλλαξαν θέση και κάπως έτσι έγινε το κακό.

Τρεις πυροβολισμοί έπεσαν, η μία σφαίρα βρήκε τον 60χρονο στην καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος, διαπιστώθηκε στο Κέντρο Υγείας. Παραγγέλθηκε βέβαια και νεκροψία-νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας.

Πηγή: agrinionews.gr

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τροχαίο με αγριογούρουνο στην εθνική οδό της Αμφιλοχίας

Τροχαίο με αγριογούρουνο στην εθνική οδό της Αμφιλοχίας Φόβος και τρόμος τα αγριογούρουνα στην Εθνική Οδό κοντά στην Αμφιλοχία Συγκεκριμένα, στην ευθεία της Εθνικής Οδού, λίγο...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ