spot_img
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα βαν και τα... αδέσποτα!

Τα βαν και τα… αδέσποτα!

|

Ενώ διανύουμε τα τελευταία 24ώρα της προεκλογικής περιόδου, μία καταγγελία ενός ζευγαριού έχει ταράξει τα νερά του κυνοφιλικού κόσμου.

Πρόκειται για την Ελένη Ν. όπου στις 12/05/2023 και ώρα 11 κατευθυνόμενη με τον άντρα της στην Αθήνα, στο ύψος της Μαλακάσας, συναντά ένα λευκό βαν “γνωστής” φιλοζωικής στην άκρη του δρόμου.

Διακρίνει έναν σκύλο να περιφέρεται γύρω από το βαν. Έτσι, το ζευγάρι αποφασίζει να σταματήσει λίγα μέτρα παρακάτω όπου επέτρεπε ο δρόμος να σταματήσουν.

Το βαν ξεκινά την πορεία του, ο σκύλος ακολουθεί πίσω του τρέχοντας. Η Ελένη Ν. κάνει σήμα στον οδηγό με το χέρι της ώστε να σταματήσει δεξιά στον δρόμο να μιλήσουν σχετικά με τον σκύλο. Ο οδηγός αναπτύσσει ταχύτητα, εκείνη αψηφά τον όποιο κίνδυνο και μπαίνει μέσα στον δρόμο αναγκάζοντάς τον να σταματήσει.

Ακολουθεί διάλογος όπου η Ελένη Ν. ρώτα τον οδηγό τι συμβαίνει με τον σκύλο. Ο οδηγός απαντά πως πήγε να τον ταΐσει… Έτσι η Ελένη Ν. του ζητά να σταματήσει δεξιά στον δρόμο ώστε να ελεγχθεί με σκάνερ εάν φέρει μικροτσίπ ο σκύλος.

Ο οδηγός ανάβει αλαρμ και φεύγει με μεγάλη ταχύτητα. Ο σκύλος τρέχει πίσω από το βαν για περίπου μισό χιλιόμετρο. Η Ελένη Ν. με τον άντρα της “καταδιώκουν” το λευκό βαν της φιλοζωικής έως τον Άγιο Σώστη. Εκεί εντόπισαν εξαντλημένο το σκύλο τον οποίο και περισυνέλεξαν.

Μάλιστα αναφέρει πως με το που άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου της, ο σκύλος μπήκε με άνεση στο εσωτερικό του. Πράγμα που υποδηλώνει πως γνωρίζει από μέσα όπως το αυτοκίνητο και πως πιθανά έχει μεταφερθεί ξανά στο παρελθόν!

Στην συνέχεια ο σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο συμβεβλημένο με τον Δήμο Ωρωπού. Ο σκύλος είχε μικροτσίπ αλλά βεβαίως δεν ήταν καταχυρωμένος ονομαστικά στο σύστημα!

Τέλος, κλείνει τα λεγόμενά της αναφέροντας πως είναι συχνό φαινόμενο η εγκατάλειψη ζώων από την συγκεκριμένη “φιλοζωική” έπειτα από την ανάληψη επιδότησης για την περίθαλψη, στείρωση και τσιπάρισμα των ζώων. Υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν παρόμοια περιστατικά.

Η Ελένη Ν. κατήγγειλε το περιστατικό και θα καταθέσει ως μάρτυρας. Την υπόθεση διερευνά το Α.Τ. Ωρωπού.

Η υπόθεση πλέον είναι στα χέρια της δικαιοσύνης!

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιωάννινα: Αδέσποτα επιτέθηκαν σε ηλικιωμένο και τον έριξαν στη λίμνη – «Δεν μπορούσαμε να παρέμβουμε γιατί θα γινόμασταν κατηγορούμενοι»

Ιωάννινα: Αδέσποτα επιτέθηκαν σε ηλικιωμένο και τον έριξαν στη λίμνη - «Δεν μπορούσαμε να παρέμβουμε γιατί θα γινόμασταν κατηγορούμενοι» Οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων δεν έχουν...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ