spot_img
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυναγερμός στη Γερμανία για την αύξηση των λύκων - Tο Βρανδεμβούργο επέτρεψε να...

Συναγερμός στη Γερμανία για την αύξηση των λύκων – Tο Βρανδεμβούργο επέτρεψε να πυροβολούνται

|

Συναγερμός στη Γερμανία για την αύξηση των λύκων – Tο Βρανδεμβούργο επέτρεψε να πυροβολούνται

Στη Γερμανία ο αριθμός αυξάνεται χρόνο με το χρόνο αφότου το είδος τέθηκε υπό προστασία από το 1990, καθώς θεωρήθηκε ότι είχε εξαφανιστεί λίγο πολύ στα τέλη του 19ου αιώνα

Συναγερμός επικρατεί στη Γερμανία για την παρουσία λύκων ειδικά στην ύπαιθρο. Η ένωση αγροτών ζητά χαλάρωση των κανόνων σχετικά με τη δυνατότητα θανάτωσης των μεγάλων αρπάγων, ενός είδους που προστατεύεται αυστηρά από τη νομοθεσία της ΕΕ. Η έκτακτη ανάγκη είναι τέτοια που πρόσφατα Γερμανοί αγρότες, περιβαλλοντολόγοι και πολιτικοί συναντήθηκαν σε μια σύνοδο κορυφής για να συζητήσουν το μέλλον αυτού του ζώου, ανησυχώντας ότι ο αριθμός τους είναι εκτός ελέγχου. 

Η Γερμανία, γράφει ο Guardian, « φιλοξενεί περίπου 161 αγέλες λύκων (από 8 έως 12 ζώα το καθένα)», όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία τεκμηρίωσης και συμβουλών για τους λύκους, αλλά «άλλα 43 ζευγάρια και 21 άγαμα έχουν επίσης καταχωρηθεί». Το θέμα είναι ότι ο αριθμός τους αυξάνεται χρόνο με το χρόνο από τότε που το είδος του τέθηκε υπό προστασία από το 1990 καθώς θεωρήθηκε ότι είχε εξαφανιστεί λίγο πολύ στα τέλη του 19ου αιώνα. Τώρα, για παράδειγμα, η νότια πολιτεία της Βαυαρίας έχει ήδη λάβει την απόφασή της «να επιτρέψει στους αγρότες να μπορούν να σκοτώνουν λύκους όπου τα ζώα πιστεύεται ότι απειλούνται ιδιαίτερα».

Ο Markus Soder, ο ηγέτης της Βαυαρίας, ήταν ξεκάθαρος ως προς αυτή την άποψη μετά την επίσκεψη σε ένα χωριό που ήταν το σκηνικό επιθέσεων σε ζώα που βόσκουν: «Ο λύκος δεν ανήκει εδώ», είπε. «Έχουμε εισαγάγει έναν νέο νόμο για τους λύκους αρκεί μια μόνο παραβίαση και η παρουσία του λύκου μπορεί να απομακρυνθεί από μια περιοχή”.

Κατά των περιβαλλοντολόγων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «η έκκληση στα όπλα δεν είναι από μόνη της λύση και η έκκληση να αποκτηθούν ζώνες και ποσοστώσεις απαλλαγμένες από λύκους παραβιάζει τη νομοθεσία της ΕΕ και δεν θα φέρει καμία ανακούφιση στους κτηνοτρόφους που βόσκουν», δήλωσε ο Χάραλντ Έμπνερ, από το Κόμμα των Πρασίνων, ενώ η υπουργός Περιβάλλοντος, Στέφι Λέμκε, επίσης από τους Πράσινους, υποσχέθηκε να αυξήσει την προστασία τόσο για τα ζώα που βόσκουν όσο και για τους λύκους, προσθέτοντας: «Με όλη τη συνείδηση, δεν μπορούμε να ζητάμε προστασία των ζώων στις αφρικανικές χώρες και ταυτόχρονα να λέμε εδώ ότι δεν είναι δυνατόν να προστατεύσουμε τον λύκο».

Από την πλευρά του, το Βρανδεμβούργο επέτρεψε να πυροβολούνται λύκοι σε συγκεκριμένα καθορισμένες περιπτώσεις ήδη από το 2022, μετά από μια σειρά θανατώσεων ζώων. Ένας αρσενικός λύκος σκοτώθηκε τον Μάρτιο αφού του αποδόθηκαν 76 θάνατοι ζώων, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κυνήγι λύκων ενισχύουν οι κυνηγοί δίπλα στους θηροφύλακες στην Ελβετία

Το κυνήγι λύκων ενισχύουν οι κυνηγοί δίπλα στους θηροφύλακες στην Ελβετία Στο μέλλον, οι κυνηγοί στο καντόνι Glarus θα πρέπει να υποστηρίξουν τους θηροφύλακες στη...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ