spot_img
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε πτώση τα κυνηγετικά ατυχήματα κατά το έτος 2020-2021 στη Γαλλία

Σε πτώση τα κυνηγετικά ατυχήματα κατά το έτος 2020-2021 στη Γαλλία

|

Μετά την εθνική επιχείρηση ελέγχου της ασφάλειας του κυνηγιού που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19 Νοεμβρίου, ο Berangere Abba, Υφυπουργός για τη Βιοποικιλότητα, μόλις παρουσίασε την έκθεση για τα κυνηγετικά ατυχήματα για την περίοδο 2020-2021 με αρκετούς μήνες καθυστέρησης σε σύγκριση με το συνηθισμένο.

Παρά τις αντιξοότητες, και παρά το ότι οι αντικυνηγοί με τη βοήθεια των μαζικών μέσων ενημέρωσης θέλουν να πιστέψουμε πως τα ατυχήματα έχουν αυξηθεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, τα πράγματα έχουν εντελώς διαφορετικά.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου 2020-2021, καταγράφηκαν 80 κυνηγετικά ατυχήματα, συμπεριλαμβανομένων 7 θανάτων με τη συμμετοχή 6 κυνηγών και(ενός) μη κυνηγού.

Ο αριθμός των θυμάτων των κυνηγετικών ατυχημάτων μειώνεται συνεχώς για περισσότερα από 20 χρόνια. Ήταν 232 το 2000 και 131 το 2010.

Από την αρχή της σεζόν, έχουν σημειωθεί 42 κυνηγετικά ατυχήματα, συμπεριλαμβανομένων 3 θανάτων.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι κυνηγοί καταβάλλουν εδώ και καιρό μεγάλες προσπάθειες για να ενισχύσουν την ασφάλεια στο κυνήγι.

Το παρακάτω εικονογράφημα δείχνει ότι το κυνήγι απέχει πολύ από το να είναι η πιο επιρρεπής σε ατυχήματα δραστηριότητα, παρά τον μεγάλο αριθμό εμπλεκομένων.

eikonografima

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαγόρευση για το κυνήγι του τρυγονιού στην Κύπρο ζητά η ΕΕ

Απαγόρευση για το κυνήγι του τρυγονιού στην Κύπρο ζητά η ΕΕ Κανονικά το κυνήγι τον Σεπτέμβρη, λέει η Θήρα - Αμφισβητεί η ΕΕ ότι...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ