spot_img
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε αναμονή για το ποιος θα αναλάβει την θήρα...

Σε αναμονή για το ποιος θα αναλάβει την θήρα…

|

Σε αναμονή για το ποιος θα αναλάβει την θήρα…

Μέχρι στιγμής και με βάση την κατανομή αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα αναλάβει το κυνήγι

Με βάση την απόφαση για ανάθεση αρμοδιοτήτων που εκδόθηκε από τον υπουργό περιβάλλοντος Θ. Σκυλακάκη, και η οποία οδεύει προς το εθνικό τυπογραφείο, μιας και έχει ήδη τυπωθεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ), την αρμοδιότητα για το κυνήγι δεν θα την αναλάβουν οι υφυπουργοί Ν. Ταγαράς και Α. Σδούκου.

Αν λάβουμε υπόψη την απόφαση που είχε πάρει ο Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος είχε διατελέσει στην προηγούμενη κυβέρνηση υπουργός περιβάλλοντος, δίνοντας την αρμοδιότητα για το κυνήγι στο Γ.Γ του υπουργείου Κ. Αραβώση, υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί ξανά το ίδιο.

Στο υπουργείο περιβάλλοντος υπάρχουν δύο γενικοί γραμματείς. Ο Κ. Αραβώσης και ο Μ. Γραφάκος. Ο δεύτερος έχει την ευθύνη για την διαχείριση αποβλήτων. Ο Κ. Αραβώσης γνωρίζει αρκετά καλά τα θέματα κυνηγίου.

Οι πρώτες επαφές της ΚΣΕ στην προηγούμενη κυβέρνηση επί υπουργίας του Κ. Χατζηδάκη είχαν γίνει με τον τότε και σημερινό Γ.Γ, Κ. Αραβώση. Μετέπειτα, όταν το υπουργείο ανέλαβε ο Κ. Σκρέκας, η αρμοδιότητα για το κυνήγι πέρασε στον υφυπουργό Γ. Αμυρά.

Όλα αυτά προς το παρόν είναι σενάρια μέχρι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Ωστόσο, τα χρονικά περιθώρια για την έκδοση της ρυθμιστικής απόφασης για το κυνήγι «στενεύουν» και σύντομα θα πρέπει να υπάρχει συνάντηση της ηγεσίας των κυνηγών με τον πολιτικό προϊστάμενο που θα αναλάβει την θήρα.

Τέλος, ανοιχτό επίσης είναι και το ενδεχόμενο την αρμοδιότητα για το κυνήγι να κρατήσει ο κ. Σκυλακάκης.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέμεσις Vs Κυνήγι

Νέμεσις Vs Κυνήγι Η Νέμεσις καταθέτει τις θέσεις της για την έκδοση της ετήσιας ρυθμιστικής Επιλέξαμε μερικές από αυτές (όχι δεν πρόκειται για επιλεκτική κρητική) μέσα...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ