spot_img
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΡουμανία: Αρκούδα μπήκε σε πάρκινγκ εμπορικού κέντρου και τραυματίστηκε - Βίντεο

Ρουμανία: Αρκούδα μπήκε σε πάρκινγκ εμπορικού κέντρου και τραυματίστηκε – Βίντεο

|

Ρουμανία: Αρκούδα μπήκε σε πάρκινγκ εμπορικού κέντρου και τραυματίστηκε

Λόγω των σοβαρών τραυματισμών του ζώου, οι αρχές χρειάστηκε να του κάνουν ευθανασία

Δύσκολη παρέμβαση είχαν το βράδυ της Κυριακής, 4/5/203,  οι αρχές στο Μπρασόβ της Ρουμανίας. Η ομάδα επέμβασης, που ανατέθηκε σε τοπικό επίπεδο, κλήθηκε να συλλάβει μια αρκούδα που περπατούσε στους δρόμους της πόλης.

Το άγριο ζώο είχε εμφανιστεί γύρω από τη γειτονιά Racadau, αλλά και στο Calea București, πριν από μια εβδομάδα, και χθες το βράδυ έφτασε στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με πληροφορίες του Brasov.net.

Γύρω στις 4.30 π.μ., η αρκούδα μπήκε στον χώρο στάθμευσης του εμπορικού κέντρου AFI, ακολουθούμενη από χωροφύλακες, την τοπική αστυνομία, δασοφύλακες και έναν κτηνίατρο που προσπαθούσαν να την αιχμαλωτίσουν. Σύμφωνα με εκπροσώπους του δημαρχείου του Brasov, το άγριο ζώο ανέβηκε στον πρώτο όροφο του χώρου στάθμευσης του εμπορικού κέντρου και προσπάθησε να διαφύγει από εκεί.

«Αφού ανέβηκε στον 1ο όροφο του πάρκινγκ, βρήκε ένα μπαλκόνι, όπου προσπάθησε να βγει. Έπεσε από εκεί και αυτοτραυματίστηκε και στη συνέχεια συνελήφθη από την ομάδα επέμβασης. Λαμβάνοντας υπόψη τα τραύματα που είχε, αποφασίστηκε η ευθανασία της. Από τη στιγμή που μπήκε στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου μέχρι τη σύλληψή της, παρακολουθούνταν από την ομάδα παρέμβασης και δεν αντιπροσώπευε κανέναν κίνδυνο για τους κατοίκους του Μπρασόβ» , δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Δημαρχείου του Μπρασόβ.

Οι αρχές συμβουλεύουν τους κατοίκους του Μπρασόβ, αλλά και τους τουρίστες, όταν εμφανίζεται μια αρκούδα στο δρόμο τους να μην την πλησιάζουν, να μην προσπαθούν να την ταΐσουν και να μην κάνουν ξαφνικές κινήσεις γιατί το ζώο μπορεί να επιτεθεί. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, οι άνθρωποι καλούνται να καλέσουν το 112.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα επιτίθεται σε φορτηγό και σπάει το παρμπρίζ στην Ιαπωνία – Βίντεο

Αρκούδα επιτίθεται σε φορτηγό και σπάει το παρμπρίζ στην Ιαπωνία Η τρομακτική στιγμή που μια αρκούδα επιτίθεται σε ένα φορτηγό και ραγίζει το παρμπρίζ κατά...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ