spot_img
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠερισσότεροι από 50.000 κυνηγοί διαδήλωσαν στη Βαλένθια για να απαιτήσουν τη στήριξη...

Περισσότεροι από 50.000 κυνηγοί διαδήλωσαν στη Βαλένθια για να απαιτήσουν τη στήριξη του κυνηγίου

|

Περισσότεροι από 50.000 κυνηγοί διαδήλωσαν στη Βαλένθια για να απαιτήσουν τη στήριξη του κυνηγίου

Περισσότεροι από 50.000 κυνηγοί διαδήλωσαν το περασμένο Σάββατο, στις 06/5/2023, στη Βαλένθια, για να καταγγείλουν την περιφρόνηση που αισθάνονται ότι υφίστανται από τις αρμόδιες κυνηγετικές διοικήσεις. Για να καταγγείλουν τις διώξεις και το μίσος που υφίστανται από ορισμένα τμήματα της κοινωνίας και να διεκδικήσουν την κοινωνική, οικονομική, οικολογική και δημόσια ασφαλιστική λειτουργία του κυνηγιού.

Η διαμαρτυρία που διοργανώθηκε από την Κυνηγετική Ομοσπονδία της Κοινότητας της Βαλένθια, και με το σύνθημα «Για ένα ζωντανό κυνήγι», συγκέντρωσε εκπροσώπους συλλόγων και σωματείων από όλες τις γωνιές της αυτονομίας, καθώς και ομοσπονδίες και οργανώσεις από άλλες κοινότητες όπως η Ανδαλουσία, η Μαδρίτη, η Μούρθια, η Καστίλλη λα Μάντσα ή η Αραγονία.

«Είμαστε η συλλογικότητα με τη μεγαλύτερη εδαφική έκταση και τις μεγαλύτερες ρίζες, και περισσότερα από 600 χωριά εκπροσωπήθηκαν σήμερα στη διαδήλωση», λέει η Lorena Martinez, πρόεδρος της διοργανώτριας οργάνωσης. «Ορισμένες πρόσφατες πολιτικές αποφάσεις και δράσεις απειλούν άμεσα την ίδια την ύπαρξη του κυνηγιού. Γι’ αυτό και η πορεία μας έχει κερδίσει την ομόφωνη και άνευ όρων υποστήριξη όλων των ομοσπονδιών σε κρατικό επίπεδο», επισημαίνει η ίδια.

Περισσότεροι από 50.000 κυνηγοί διαδήλωσαν στη Βαλένθια για να απαιτήσουν τη στήριξη του κυνηγίου

Στο μανιφέστο τους, οι περισσότεροι από 50.000 κυνηγοί που εκπροσωπούνται έχουν υψώσει με τη φωνή του αντιπροσώπου τους μια ηχηρή καταδίκη των “πολιτικών στις πλάτες του κυνηγού”: Έχουν συστηματικά αγνοήσει κάθε μία από τις προτάσεις που έχουμε προωθήσει στα συμβουλευτικά και συμμετοχικά όργανα, όπως το Κυνηγετικό Συμβούλιο”, καταγγέλλει η Μαρτίνεζ. «Διαθέτουμε τους καλύτερα εκπαιδευμένους επαγγελματίες στον τομέα και έχουμε συσσωρεύσει στο συλλογικό σύνολο όλη την εμπειρία στην άσκηση του κυνηγιού. Η άρνησή τους να μας λάβουν υπόψη τους ανταποκρίνεται αποκλειστικά σε έναν ιδεοληπτικό λόγο».

Περισσότεροι από 50.000 κυνηγοί διαδήλωσαν στη Βαλένθια για να απαιτήσουν τη στήριξη του κυνηγίου

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι νόμοι για την προστασία των ζώων και η “μη λειτουργική και αβάσιμη” περιφερειακή ρύθμιση της υπεραφθονίας των αγριόχοιρων ήταν δύο από τις κύριες αφορμές για να βγει στους δρόμους η “πορτοκαλί παλίρροια”, όπως αυτοπροσδιορίστηκαν οι συμμετέχοντες σε σχέση με το χρώμα αναγνώρισης των κυνηγών.

Οι αξίες που ενυπάρχουν στην κυνηγετική δραστηριότητα ήταν στο επίκεντρο μεγάλου μέρους της ομιλίας της προέδρου, με αυτή την έννοια, διεκδίκησε το δικαίωμα των κυνηγών να εκπαιδεύουν τους απογόνους τους, όπως εκπαιδεύτηκαν από τους προγόνους τους. “Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τον εξαναγκασμό που υφιστάμεθα εμείς και τα παιδιά μας για το απλό γεγονός της άσκησης μιας νόμιμης και αναγκαίας δραστηριότητας”, διαμαρτυρήθηκε η εκπρόσωπος. “Λαμβάνουμε μηνύματα μίσους από υποκριτικούς τομείς, ανίκανους να κατανοήσουν την αντίφαση της ποινικοποίησης μας για τη θανάτωση ζώων για λόγους ελέγχου του πληθυσμού, πρόληψης ζημιών ή δημόσιας ασφάλειας, όταν αυτοί τρέφονται καθημερινά με κρέας”.

Υπό τον τίτλο των αιτημάτων και των διεκδικήσεων, οι διοργανωτές τόνισαν τη σεμνότητα και την ταπεινότητα των αιτημάτων τους. “Κανείς δεν έχει προσφέρει ποτέ τόσα πολλά σε αντάλλαγμα για τόσο λίγα”, υπαινίχθηκε το μανιφέστο τους για το κοινό στο οποίο απευθύνεται η διαμαρτυρία. Σύμφωνα με τους κυνηγούς, είναι “πρόθυμοι να προστατεύσουν τη γεωργία της Βαλένθια, καταπολεμώντας την υπεραφθονία της άγριας πανίδας- πρόθυμοι να συνεχίσουν να εργάζονται για τη δημόσια ασφάλεια, αποτρέποντας τα τροχαία ατυχήματα και τις επιζωοτίες- και πρόθυμοι να συνεχίσουν να επενδύουν εκατομμύρια ευρώ σε βελτιώσεις στο κυνήγι που ωφελούν όλη την άγρια πανίδα, ιδίως σε περιόδους ξηρασίας όπως η τρέχουσα”.

Περισσότεροι από 50.000 κυνηγοί διαδήλωσαν στη Βαλένθια για να απαιτήσουν τη στήριξη του κυνηγίου

Σε αντάλλαγμα, ζητούν μόνο “μέτρα που διευκολύνουν τη διαχείριση του κρέατος των θηραμάτων, όπως η δημιουργία αιθουσών ελέγχου και κοπής- να τους επιτραπεί να κυνηγούν με τον τρόπο που κρίνουν πιο αποτελεσματικό, και να ληφθούν αποφασιστικά και απλοϊκά μέτρα για την ενίσχυση και την προώθηση του τομέα μακροπρόθεσμα”.

Ερωτηθείς για τις πιθανές πολιτικές προεκτάσεις της διαδήλωσης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν κατηγορηματικός: “Εμείς οι κυνηγοί δεν έχουμε πολιτικό χρώμα, αλλά έχουμε μνήμη. Οι κυνηγοί της Βαλένθια έστειλαν ένα μήνυμα: Αν ήμασταν 50.000 άνθρωποι στο Colon, πόσοι περισσότεροι είμαστε στα βουνά και πόσοι περισσότεροι θα είμαστε στις κάλπες”.

Πηγή: clubcaza

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισπανία: Αγριογούρουνο επιτέθηκε και τραυμάτισε ποδηλάτη – Διάσωση με ελικόπτερο

Ισπανία: Αγριογούρουνο επιτέθηκε και τραυμάτισε ποδηλάτη - Διάσωση με ελικόπτερο Ο ποδηλάτης ήταν αναίσθητος αφού συγκρούστηκε με το ζώο και μεταφέρθηκε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ