spot_img
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠερίεργα ΝέαΎποπτο κινεζικό περιστέρι για κατασκοπεία απελευθερώθηκε μετά από 8 μήνες σε φυλακή...

Ύποπτο κινεζικό περιστέρι για κατασκοπεία απελευθερώθηκε μετά από 8 μήνες σε φυλακή πουλιών στην Ινδία

Το πουλί τέθηκε υπό κράτηση για να το ερευνήσουν

|

Ύποπτο κινεζικό περιστέρι για κατασκοπεία απελευθερώθηκε μετά από 8 μήνες σε φυλακή πουλιών στην Ινδία

Ελεύθερο σαν πουλί!

Ένα περιστέρι που κατηγορήθηκε ως κινέζος κατάσκοπος και εξέτισε οκτώ μήνες ινδικής κράτησης απελευθερώθηκε την Τρίτη στη φύση, αφού η αστυνομία διαπίστωσε ότι το πουλί ήταν…αθώο.

Το περιστέρι αιχμαλωτίστηκε κοντά σε λιμάνι της Βομβάης τον Μάιο, όταν θεατές παρατήρησαν δύο δαχτυλίδια δεμένα στα πόδια του με γραμμένες λέξεις που έμοιαζαν με κινεζικά γράμματα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India.

Οι σημειώσεις οδήγησαν την ινδική αστυνομία να υποπτευθεί ότι το φτερωτό πλάσμα θα μπορούσε να είναι ένας κινέζος πράκτορας που αναζητούσε εμπιστευτικές πληροφορίες από την Ινδία – όπως το περίφημο κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι.

Το πουλί τέθηκε υπό κράτηση για να το ερευνήσουν και αργότερα το μετέφεραν στο Bai Sakarbai Dinshaw Petit Hospital for Animals της Βομβάης.

Μια έρευνα διαπίστωσε ότι ο “ιπτάμενος αρουραίος” δεν ήταν κινέζος κατάσκοπος, αλλά ένα πτηνό αγώνων ανοιχτής θάλασσας που δραπέτευσε από την Ταϊβάν και μετανάστευσε στην Ινδία.

Ύποπτο κινεζικό περιστέρι για κατασκοπεία απελευθερώθηκε
περιστέρι που αιχμαλωτίστηκε οκτώ μήνες κοντά σε λιμάνι, μετά από υποψίες ότι ήταν Κινέζος κατάσκοπος, αποφυλακίστηκε σε κτηνιατρικό νοσοκομείο στη Βομβάη στις 30 Ιανουαρίου 2024.

Αφού απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία κατασκοπείας, το περιστέρι μεταφέρθηκε στην Εταιρεία Πρόληψης της Κακοποίησης των Ζώων της Βομβάης, οι γιατροί της οποίας το απελευθέρωσαν την Τρίτη.

Δεν είναι το πρώτο περιστέρι που κατηγορείται άδικα για κατασκοπεία στην Ινδία.

Το 2020, ινδοί αξιωματούχοι συνέλαβαν ένα ροζ βαμμένο περιστέρι που θεωρήθηκε κατάσκοπος του Πακιστάν. Τελικά αποδείχθηκε ότι το πουλί ανήκε σε έναν Πακιστανό ψαρά.

Και ένα ακόμη περιστέρι αναστάτωσε τις ινδικές αρχές το 2016. Το πουλί συνελήφθη αφού βρέθηκε να μεταφέρει ένα σημείωμα που απειλούσε τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το άδοξo… ταξίδι ενός περιστεριού

Το άδοξo... ταξίδι ενός περιστεριού Την τελευταία του πτήση έκανε ένα περιστέρι, που προσγειώθηκε νεκρό στο έδαφος. Το… ταξίδι του αποδείχτηκε μοιραίο, καθώς έχασε την...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ