spot_img
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠερίεργα ΝέαΤου κατάσχεσαν αλιγάτορα 340 κιλών που είχε για κατοικίδιο 33 χρόνια -...

Του κατάσχεσαν αλιγάτορα 340 κιλών που είχε για κατοικίδιο 33 χρόνια – Νομική μάχη για την επιστροφή

|

Του κατάσχεσαν αλιγάτορα 340κιλών που είχε για κατοικίδιο 33 χρόνια – Νομική μάχη για την επιστροφή

Ο αλιγάτορας ενός άνδρα από τη Νέα Υόρκη κατασχέθηκε μετά από 30 χρόνια. Τώρα τον θέλει πίσω

Ο ιδιοκτήτης ενός αλιγάτορα στη Νέα Υόρκη που κατασχέθηκε πρόσφατα από αξιωματικούς διατήρησης στη Νέα Υόρκη παλεύει για την επιστροφή του, λέγοντας ότι το ερπετό που ονόμασε «Άλμπερτ» και με το οποίο μοιράζεται ένα σπίτι για περισσότερες από τρεις δεκαετίες είναι ένας ευγενικός γίγαντας που δεν είναι κίνδυνος για κανέναν.

Οι αστυνομικοί συνάντησαν πριν από μια εβδομάδα τον Τόνι Καβαλάρο στο δρόμο του προαστιακού σπιτιού του στο Μπάφαλο με ένταλμα, προτού ναρκώσουν τον αλιγάτορα μήκους 3,6 μέτρων, 750 λιβρών (340 κιλών), του κολλήσουν ταινία στο στόμα και τον οδηγήσουν μακριά μέσα σε βαν.

Η άδεια του Καβαλάρο για να κρατήσει τον Άλμπερτ, ο οποίος είναι 34 ετών, είχε λήξει το 2021, δήλωσε το Τμήμα Περιβαλλοντικής Διατήρησης. Αλλά ακόμα κι αν είχε ανανεωθεί, ο Καβαλάρο είχε αφήσει άλλους ανθρώπους να χαϊδέψουν τον αλιγάτορα, ακόμη και να μπουν στην πισίνα μαζί του, παρέχοντας λόγους για την απομάκρυνση σύμφωνα με τους κανόνες για τη διατήρηση των ζώων που ταξινομούνται ως επικίνδυνα, είπε το τμήμα.

Βαθύς δεσμός 

Ο 64χρονος Καβαλάρο βλέπει τον Άλμπερτ διαφορετικά. Ο αλιγάτοράς του «γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αιχμαλωσία και δεν έδειξε ποτέ σημάδια επιθετικότητας προς ανθρώπους ή άλλα ζώα», είπε. Θυμήθηκε ότι βρήκε τον Άλμπερτ κουλουριασμένο με τον σκύλο του στο κρεβάτι του σκύλου όταν ο αλιγάτορας ήταν μικρότερος.

«Είναι απλά ένα μεγάλο μωρό», είπε ο Καβαλάρο, δείχνοντας φωτογραφίες του Άλμπερτ να πιάνει έναν αλιγάτορα στα δόντια του και να ακουμπά το πηγούνι του σε μια στοίβα μαξιλάρια.

Ο Καβαλάρο έχει προσλάβει δικηγόρο με την ελπίδα να πάρει πίσω τον Άλμπερτ και οι προσπάθειές του υποστηρίζονται από τους γείτονές του καθώς και από αγνώστους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα διαδικτυακό αίτημα έχει υπογραφεί από περισσότερα από 120.000 άτομα και οι θαυμαστές έχουν δημιουργήσει μπλουζάκια και κουμπιά «Free Albert».

‘Εγραψαν τραγούδι

Ένας φίλος μάλιστα έγραψε ένα τραγούδι για τον σκοπό: «Ω Άλμπερτ, παρακαλώ έλα σπίτι», τραγουδά ο φίλος ενώ χτυπάει μια κιθάρα σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

Ο Καβαλάρο έζησε με τον Άλμπερτ για περισσότερο από το μισό της ζωής του αφού αγόρασε τον αλιγάτορα σε μια έκθεση ερπετών στο Οχάιο όταν ήταν δύο μηνών και τον θεωρεί «ζώο συναισθηματικής υποστήριξης».

Ξόδεψε 120.000 δολάρια σε μια προσαρμοσμένη προσθήκη στο σπίτι του που σχεδιάστηκε γύρω από τον Άλμπερτ, με θερμαινόμενα δάπεδα, μια εσωτερική λιμνούλα με φίλτρο με καταρράκτη και πίδακα σπα, τροπικά φυτά και ένα μπαρ.

Η αποφασιστικότητα του Καβαλάρο να επανενωθεί με τον Albert είναι ισχυρή, με τον ίδιο να δηλώνει πρόθυμος να συμμορφωθεί με οποιεσδήποτε τροποποιήσεις ή απαιτήσεις μπορεί να του επιβάλει η πολιτεία για να ζήσει ξανά με το «μωρό» του. Η υπόθεση αυτή φέρνει στο φως τους πολύπλοκους και συχνά δύσκολους κανονισμούς που περιβάλλουν την ιδιοκτησία εξωτικών κατοικίδιων ζώων, ιδίως εκείνων που ενδέχεται να αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλιγάτορας βρέθηκε στην κοιλιά βιρμανικού πύθωνα – Βίντεο

Αλιγάτορας βρέθηκε στην κοιλιά βιρμανικού πύθωνα Οι βιρμανικοί πύθωνες, ένα είδος που δεν είναι ενδημικό στη Φλόριντα, έχουν γίνει επιτακτική ανησυχία τόσο για τους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ