spot_img
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠερίεργα ΝέαΚαναδός έσωσε μικρή άλκη από αρκούδα και απολύθηκε - Βίντεο

Καναδός έσωσε μικρή άλκη από αρκούδα και απολύθηκε – Βίντεο

|

Καναδός έσωσε μικρή άλκη από αρκούδα και απολύθηκε

Καναδός απολύθηκε από τον εργοδότη του, επειδή επέτρεψε σε μια μικρή άλκη να μπει στο φορτηγό του για να γλιτώσει από μια μαύρη αρκούδα

Ο Μάρκ Σκέιτζ, εργάτης της AFD Petroleum από το Fort Nelson της Βρετανικής Κολομβίας, έσωσε μια νεογέννητη άλκη στην άκρη ενός πολυσύχναστου αυτοκινητόδρομου, αλλά ως αποτέλεσμα, ο εργοδότης του, τον απέλυσε επειδή έθεσε τον εαυτό του και άλλους σε κίνδυνο και μπορεί να στρεσάρισε την άλκη.

Ο Σκέιτζ δήλωσε στο CBC News ότι ταξίδευε βόρεια του Fort Nelson όταν παρατήρησε το νεογέννητο ζώο μόνο του στην άκρη του δρόμου, χωρίς να βλέπει τη μητέρα του. Αφού η άλκη παραλίγο να χτυπηθεί από μερικά αυτοκίνητα, αποφάσισε να σταματήσει για να προσπαθήσει να το διώξει από την πλευρά του αυτοκινητόδρομου.

Καθώς άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου, όμως, το μικρό θηλαστικό έτρεξε προς τα εκεί και άρχισε να προσπαθεί να σκαρφαλώσει στο φορτηγάκι του.

«Μετά τη δεύτερη φορά που προσπάθησε να μπει μέσα, κοίταξα απέναντι από το δρόμο- έτυχε να ρίξω μια ματιά εκεί, και στα μισά του δρόμου, ίσως στα 50 μέτρα, υπήρχε μια μαύρη αρκούδα που στεκόταν εκεί», είπε ο Σκέιτζ.

 Παράνομη η απομάκρυνση άγριων ζώων από τη φύση 

«Απλά δεν μπορούσα να μη το κάνω, μέσα από την καρδιά μου. Οι άνθρωποι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Ξέρω ότι ως φυσιολάτρες, μιλάμε για τον έλεγχο των θηρευτών. Οι μαύρες αρκούδες είναι το νούμερο ένα αρπακτικό για αυτά τα μοσχάρια άλκης. Οπότε σκέφτηκα: «Λοιπόν, δεν μπορώ να φροντίσω το αρπακτικό, αλλά υποθέτω ότι ίσως μπορώ να προσπαθήσω να βοηθήσω αυτό το μικρό μοσχαράκι».

Ωστόσο, αυτή η απόφαση να παραλάβει το ζώο με το όχημά του δεν αντιμετωπίστηκε με ελαφρότητα από τους εργοδότες του. Η εταιρεία, η AFD Petroleum, είχε πρόβλημα με τη διάσωση της άγριας ζωής που έπραξε.

Η AFD δήλωσε ότι οι ενέργειες του Skage παραβίαζαν τα πρωτόκολλα της εταιρείας σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις με την άγρια ζωή.

«Αντί να αναφέρει την κατάσταση σε έναν αξιωματικό προστασίας και να επιτρέψει στις αρχές να χειριστούν τη διάσωση και τη μετεγκατάσταση του οπληφόρου, το άτομο πήρε την πρωτοβουλία να μεταφέρει ένα μη τραυματισμένο μοσχάρι Άλκης, ένα άγριο ζώο, στο μπροστινό κάθισμα του οχήματος της εταιρείας του για πολλές ώρες», δήλωσε ο πρόεδρος της AFD, Ντέιλ Ράιμερ, σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Αυτό όχι μόνο έθεσε σε κίνδυνο τον εργαζόμενο και τους άλλους χρήστες του δρόμου, αλλά ενδεχομένως προκάλεσε δυσφορία και στρες στην Άλκη».

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι με βάση το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι σαφές ότι η εκδοχή του Skage για το περιστατικό είναι αδιαμφισβήτητη. Η εταιρεία ανέφερε ακόμη ότι στο βίντεο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει αρκούδα κοντά και ότι ο Skage δεν φαίνεται να έψαξε για τη μητέρα του μοσχαριού.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aρκούδα και λύκος επιτίθενται μαζί σε μια άλκη και το μικρό της – Βίντεο

Aρκούδα και λύκος επιτίθενται μαζί σε μια άλκη και το μικρό της Το συγκλονιστικό βίντεο από την κάμερα δείχνει τη στιγμή που μια αρκούδα και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ