spot_img
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι ενέργειες του ΚΣ Καρδίτσας μετά το lockdown και την απαγόρευση του...

Οι ενέργειες του ΚΣ Καρδίτσας μετά το lockdown και την απαγόρευση του κυνηγιού

|

 

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, από την Πέμπτη, όταν ανακοινώθηκε το γενικό Lockdown, ξεκίνησε την προσπάθεια ένταξης των μετακινήσεων για το κυνήγι στις δραστηριότητες που εξαιρούνται από την γενική απαγόρευση.
 
Για το σκοπό αυτό στηρίξαμε όλη μας την επιχειρηματολογία στα επιστημονικά δεδομένα τα οποία συνηγορούν στην άσκηση του κυνηγίου στην ύπαιθρο ως τρόπο μείωσης του συγχρωτισμού και αποσυμφόρησης πόλεων και χωριών στα πλαίσια αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Με την άποψη αυτή συντάχθηκαν εκτός από τους γιατρούς – κυνηγούς της χώρας και κορυφαίοι επιστήμονες και λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι κατέθεσαν τις θετικές τους εισηγήσεις για το θέμα στους αρμόδιους πολιτικούς διαχειριστές της πανδημίας. Χαρακτηριστική ήταν η δημόσια επιστολή μας για το θέμα του κυνηγίου σε καθεστώς Lockdown την Παρασκευή 6/11/2020.
 
Με σειρά τηλεφωνημάτων και επιστολών μας ενημερώθηκαν αναλυτικά και εμπεριστατωμενα όλοι οι πολιτικοί μας και όσοι έπρεπε να λάβουν γνώση. Σήμερα και αύριο θα δημοσιεύσουμε τις επιστολές μας αυτές (προς τον Πρωθυπουργό, Υπουργούς, Περιφερειάρχη, Βουλευτές Δημάρχους) στα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα για την ενημέρωση κυνηγών, κυνοφίλων και των φίλων της υπαίθρου.
Φίλοι κυνηγοί, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, θεωρούμε ότι όλες οι κινήσεις σας και οι αναρτήσεις στο FB και στα ΜΚΔ δεν πρέπει να δίνουν τροφή και επιχειρήματα σε όσους μας αντιμάχονται με κάθε δυνατό τρόπο.
 
Ζητούμε από όλους, όσοι, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν για την σχετική ενημέρωσή τους, ένα συγγνώμη καθώς δεν υπήρχε χρόνος να ανταποκριθούμε σε όλους.
Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για το μέλλον της αγαπημένης μας δραστηριότητας.
 
Ευελπιστούμε η φωνή της λογικής και τα δίκαια αιτήματά μας να βρουν την απαραίτητη ανταπόκριση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το λάβαρο του κυνηγιού στα χέρια των γυναικών!

Γυναίκες κυνηγοί ίδρυσαν την δική τους διαδικτυακή ομάδα! Αμ’ έπος αμ’ έργον! Γυναίκες κυνηγοί σηκώνουν τη σημαία της θήρας στην Ελλάδα. Ξεκινούν το δικό...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ