spot_img
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝόμος Άργος- Έμμεσοι φόροι με πρόσχημα τα αδέσποτα

Νόμος Άργος- Έμμεσοι φόροι με πρόσχημα τα αδέσποτα

|

Νόμος Άργος- Έμμεσοι φόροι με πρόσχημα τα αδέσποτα

Βρισκόμαστε σε στάδιο αναστολής της υπουργικής απόφασης μέχρι να ολοκληρωθεί η τράπεζα κατάθεσης γενετικού υλικού (ΕΦΑΓΥΖΣ) σε ότι αφορά τον νόμο «Αργος»

Πριν τις εκλογές και με βάση τις δηλώσεις στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης, τα κυνηγόσκυλα θα εντάσσονταν στο καθεστώς των σκυλιών εργασίας. Δεν θα εξαιρούνταν της γενετικής ταυτοποίησης ή στείρωσης αλλά θα υπήρχαν χαμηλότερες οικονομικά επιβαρύνσεις.

Πολύ λογικό, γιατί οι κυνηγοί που κατέχουν και συντηρούν αρκετά σκυλιά θα χρειάζονταν ενδεχομένως ένα ή και δύο μισθούς προκειμένου να είναι νομοταγείς. Σε μια εποχή που όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα στήριξης της οικογένειας (υπάρχουν επιδόματα για τον λόγο αυτό), θα ήταν παράλογο να υφίστανται τέτοια χαράτσια.

Τράπεζες γενετικής ταυτοποίησης για τον άνθρωπο υπάρχουν αρκετά χρόνια. Το κόστος για να προβεί κανείς σε μια τέτοια ενέργεια δεν ξεπερνά τα 50 ευρώ. Οι παροχές είναι πολύ μεγάλες. Το πώς προέκυψε για τα σκυλιά το ποσό των 150 ευρώ είναι κάτι που χρήζει έρευνας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των μελών της κυβέρνησης είχε ξεκινήσει συζήτηση για τον τρόπο ταυτοποίησης των κυνηγετικών σκύλων έτσι ώστε να υπάρχει καθορισμένη διαδικασία. Οι αλλαγές προσώπων στο υπουργείο εσωτερικών δημιουργούν νέα δεδομένα, ειδικά τη στιγμή που στην πολιτική ηγεσία βρίσκεται ο κ. Λιβάνιος, ένας εκ των εμπνευστών του νόμου.

Για την ώρα τηρείται σιγή ιχθύος για το τι μέλει γενέσθαι. Αν λάβουμε υπόψη ότι προεκλογικά υπήρξε το «άδειασμα» της ειδικής γραμματέως, κας. Δημοπούλου που παραμένει στο υπουργείο, στον προηγούμενο αποχωρήσαντα πολιτικό της προϊστάμενο κ. Πέτσα, οι προοπτικές για να εφαρμοστούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις ,φαντάζουν όνειρο θερινής νυκτός.

Ειδικά μετά την τελευταία δήλωσή της ότι η τράπεζα γενετικού υλικού σύντομα θα είναι έτοιμη, χωρίς να γίνει λόγος για αλλαγές στο κόστος, όλα δείχνουν ότι περνάμε πλέον στην εποχή που το κράτος έρχεται να τιμωρήσει τους κατόχους σκύλων και ειδικά τους κυνηγούς.

Όλα δείχνουν ότι αυτός ο νόμος δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια επιχείρηση επιβολής έμμεσων φόρων με πρόσχημα τα αδέσποτα.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νόμος « Άργος»: Να πληρώσουμε αλλά γιατί;

Νόμος « Άργος»: Να πληρώσουμε αλλά γιατί; Όταν για τέσσερα χρόνια έχεις σε εφαρμογή ένα νόμο που σε κάποια σημεία του δεν μπορεί να λειτουργήσει...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ