spot_img
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜήνυση και ένταλμα σύλληψης για την πρόεδρο της «Νέμεσις»

Μήνυση και ένταλμα σύλληψης για την πρόεδρο της «Νέμεσις»

Καταιγίδα εξελίξεων για τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο...

|

Ένταλμα σύλληψης για την πρόεδρο της «Νέμεσις»…

Καταιγίδα εξελίξεων γύρω από την υπόθεση του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα.

Μετά τις μηνύσεις που υπέβαλε εναντίον όλων όσοι τον κατηγόρησαν μέσω του διαδικτύου σαν …κακοποιητή του σκύλου, ιδιοκτήτης της ταβέρνας, Παναγιώτης Καπλάνης, έχουν κινηθεί οι νομικές διαδικασίες.

Τελευταία πράξη στην υπόθεση είναι και το ένταλμα σύλληψης για την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το περιβάλλον, τα ζώα και το κυνήγι «Νέμεσις», Νατάσα Μπομπολάκη, όπως γνωστοποίησε η ίδια με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.

Η ανάρτησή της με τίτλο «Μήνυση από τον Καπλάνη και ένταλμα σύλληψης» είναι η εξής:

«Μοιράζει μηνύσεις ο ταβερνιάρης της Αράχωβας γνωστός για την υπόθεση Όλιβερ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΕΜΕΣΙΣ. Μήνυση εναντίον της προέδρου της Ομοσπονδίας κατέθεσε ο γνωστός ταβερνιάρης της Αράχωβας για την οποία κινήθηκε και η διαδικασία της στα πλαίσια του αυτοφώρου. Η σύλληψη δεν κατέστη δυνατή καθότι δεν ανευρέθη. Με αφορμή το παραπάνω η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις ανακοινώνει, ότι καμία μήνυση και καμία αυτόφωρη διαδικασία για οποιαδήποτε περίπτωση κακοποίησης, βασανισμού ή θανάτωσης ζώου, καμία απειλή ή εκφοβισμός δεν θα μας κάνει να υποχωρήσουμε και να τραπούμε σε άτακτη φυγή. Η όποια προσπάθεια γίνεται από οιονδήποτε περίπτωση κακοποίησης ζώου, προκειμένου να κλείσουν στόματα ή να αποπροσανατολίσουν, όσο μας αφορά, ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι επενεργεί αντιστρόφως ανάλογα, μας δυναμώνει ακόμη περισσότερο και έχουμε αποδείξει ουκ ολίγες φορές, ότι δεν κάνουμε πίσω. Καλούμε όλους τους πολίτες να μην υποκύπτουν σε τέτοιους εκφοβισμούς και απειλές, να μην φοβούνται να καταγγείλουν οποιαδήποτε εγκληματική πράξη κατά ζώων και ανθρώπων γιατί αυτό επιβάλλει η ηθική, το δίκαιο και η εντιμότητα, ενώ παράλληλα η σιωπή μας αποθρασύνει ακόμη περισσότερο τους εγκληματίες. Και γιατί, κάποια στιγμή, που θα χρειαστούμε εμείς βοήθεια, κανείς δε θα μας την προσφέρει, η δε κοινωνία μας με τέτοιες απόψεις και αντιλήψεις ολισθαίνει ακόμη περισσότερο στα βαλτόνερα της παρακμής. ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ, Νέμεσις-Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η πρώην πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο) και νυν της νεοϊδρυθείσας Ομοσπονδίας «Νέμεσις» είχε υποστεί άλλη μια δικαστική ήττα, όταν κάθισε στο εδώλιο για υβριστικές αναρτήσεις της, μέσω του διαδικτύου, ύστερα από προσφυγή του προέδρου του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοθηρίας, Σταύρου Αθανασίου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 25 Οκτωβρίου και η απόφαση καθαρογράφτηκε και ανακοινώθηκε στις 28 Νοεμβρίου της περασμένης χρονιάς.  Η προσφυγή είχε κατατεθεί τον Μάιο του 2022 για «βάσιμη απειλή επανάληψης προσβολής της προσωπικότητας του Σταύρου Αθανασίου, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Το Δικαστήριο  υποχρεώνει την κ. Μπομπολάκη να καταβάλει άμεσα το ποσό των 5.000 ευρώ συν τους τόκους, άλλα 800 για τα δικαστικά έξοδα (αμέσως  και εντόκως), ενώ της απαγορεύει να αναφερθεί ξανά στο όνομα του προέδρου του συλλόγου ιερακοθήρων.  Επιπλέον, της επιβάλλει πρόστιμο 100 ευρώ, αλλά και ποινή φυλάκισης ενός μήνα για την κάθε σχετική ανάρτησή της στο μέλλον, κάτι σπάνιο για αστικό δικαστήριο.

Βέβαια, η απόφαση είναι πρωτόδικη και η καταδικασθείσα έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση. Ωστόσο, δεν παύει να είναι ιδιαίτερα σημαντική και να αποτελεί «πυξίδα» και για άλλους που γίνονται δέκτες υβριστικών κα προσβλητικών σχολίων, αλλά και συχνά ταλαιπωρούνται  (να τρέχουν σε αστυνομικά από κατηγόρους  του πληκτρολογίου.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί άλλες υποθέσεις (στο Συμβούλιο της Επικρατείας με τον αετό στο γήπεδο της ΑΕΚ, τον Χρυσαετό στην Πάρνηθα και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα αρπακτικά).

Υ. Γ.: Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι στο να καταγγέλλονται τα περιστατικά κακοποίησης των ζώων. Διαφωνούμε, ωστόσο, στο να γίνονται λαϊκά δικαστήρια που ως αποτέλεσμα έχουν να σπιλώνουν υπολήψεις. Υπάρχουν τα αρμόδια κρατικά όργανα που αναλαμβάνουν και εξετάζουν την κάθε υπόθεση για να καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φρικιαστικές απειλές στον Π. Καπλάνη: «Θα σκοτώσουμε εσένα και την οικογένειά σου»! – Βίντεο

Αράχωβα: Απειλές στον ιδιοκτήτη ταβέρνας Παναγιώτη Καπλάνη που υποδείχθηκε από διάφορους κατήγορους του... διαδικτύου, ως υπαίτιος για τον θάνατο του σκύλου - χάσκι, «Όλιβερ»! Απύθμενη...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ