spot_img
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΛύκοι κατασπαράζουν σκύλους στην Αθήνα!

Λύκοι κατασπαράζουν σκύλους στην Αθήνα!

|

Λύκοι κατασπαράζουν σκύλους στην Αθήνα!

Μια ακόμη δυσάρεστη είδηση από το κόσμο του κυνηγίου. Μια παρέα λαγοκυνηγών έγιναν μάρτυρες της βιαιότητας των λύκων χάνοντας δύο νεαρά σκυλιά.

Ήταν Κυριακή πρωί όταν ερμηνευτής παραδοσιακών τραγουδιών, Παύλος Θώδης, βρέθηκε αντιμέτωπος με το σκληρό θέαμα.

Ο καιρός ήταν άστατος, έβρεχε και φυσούσε. Ήμουν παρέα με δύο φίλους κυνηγούς ενώ συνολικά είχαμε 6 σκύλους. Δύο νεαρά, ένα δικό μου και ένα δικό τους, ξέκοψαν από τα υπόλοιπα. Κάποια στιγμή ξεκίνησαν κάτι να κυνηγούν. Μια ολιγόλεπτη δίωξη και μετά ησυχία. Το σήμα από το gps είχε χαθεί μιας και οι σκύλοι κατευθύνθηκαν μέσα σε μια χαράδρα. Πήρα την απόφαση να πάω μόνος μου μέσα παρότι οι φίλοι μου με παρότρυναν. Προσπάθησα να προσεγγίσω το τελευταίο στίγμα που είχα από το gps, το οποίο ήταν περίπου 400 μέτρα μακριά. Φτάνοντας στα 100 περίπου μέτρα το σήμα επανήλθε και είχα στίγμα από το κολάρο του gps. Μετακινούνταν αργά 3-4 μέτρα την φορά. Άρχισα να φωνάζω και πυροβόλησα μιας και κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Έφτασα στο σημείο και βρήκα την 2 χρόνων σκυλίτσα μου κατασπαραγμένη… Την είχε δαγκώσει στον λαιμό, είχε σπάσει το ταμπελάκι της ταυτότητας. Ένας θεός ξέρει πως βγήκα από εκεί μέσα. Πολύ δύσβατο το σημείο. Δυστυχώς το άλλο σκυλί της παρέας δεν μπορέσαμε να το βρούμε. Χάθηκε το στίγμα από το gps και αυτό ήταν. Μπορεί να το τράβηξαν – όπως και το δικό μου – προς την φωλιά τους.

Έχω στεναχωρεθεί πολύ. Δύο μέρες τώρα δεν έχω κλείσει μάτι…

Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!

Οι λύκοι που ξέραμε εμείς δεν έτρωγαν σκυλιά. Με το που μας άκουγαν έφευγαν, είπε ο κ. Παύλος βαθιά στεναχωρημενός για την απώλειά του.

Όλα αυτά στην σκιά μαρτυριών από κτηνοτρόφους, στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, για πολλά νεκρά παραγωγικά ζώα από λύκους.

Λύκοι κατασπαράζουν σκύλους στην Αθήνα!
Λύκοι κατασπαράζουν σκύλους στην Αθήνα! – Ο κ. Παύλος με τον φίλο του κατά διάρκεια μιας κυνηγετικής τους εξόρμησης…

Κυνηγός από την περιοχή του Μπράλου, σε συζήτηση που είχαμε, μου τόνισε πως δεν βρίσκουν αγριόχοιρους να κυνηγήσουν. Ο λόγος προφανής… Οι αγέλες των λύκων έχουν κατακλύσει την περιοχή με αποτέλεσμα οι αγριόχοιροι να μετακινούνται διαρκώς σε κοπάδια!

Περιμένουμε να δούμε μια οργανωμένη καταγραφή του πληθυσμού τους!

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλία: Πυροβόλησαν λύκο που επιτέθηκε σε πρόβατα – 27 λύκοι θανατώθηκαν μέχρι στιγμής

Γαλλία: Πυροβόλησαν λύκο που επιτέθηκε σε πρόβατα - 27 λύκοι θανατώθηκαν μέχρι στιγμής Αμυντική βολή απέναντι στο αρπακτικό Τη νύχτα της 12ης προς 13η Απριλίου, ένας...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ