spot_img
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚΣ Πύργου: Συλλήψεις λαθροθήρων από το Δασαρχείο Πύργου

ΚΣ Πύργου: Συλλήψεις λαθροθήρων από το Δασαρχείο Πύργου

|

 

Καρπούς φαίνεται πως αποδίδει η εξαιρετική συνεργασία που έχουν όλα αυτά τα χρόνια η υπηρεσία του Δασαρχείου Πύργου και οι κυνηγετικοί σύλλογοι, μειώνοντας στο μικρότερο δυνατό ποσοστό την λαθροθηρία κατά την περίοδο του κορωνοϊού.

 

Ενδεικτικό παράδειγμα αυτό του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, που σε συνεργασία με το δασαρχείο Πύργου έφτασαν στις συλλήψεις δραστών για δυο υποθέσεις λαθροθηρίας.

Ειδικότερα, ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας τόνισε πως το τελευταίο διάστημα η υπηρεσία του γίνεται δέκτης αρκετών καταγγελιών για παράνομη θήρα κυρίως βραδινές ώρες, επισημαίνοντας πως η διαρκής επικοινωνία και συνεργασία με το κυνηγετικό σύλλογο ήταν αυτή που οδήγησε στις συλλήψεις, με την πρώτη να είναι προ πέντε ημερών και τη δεύτερη το βράδυ της Πέμπτης, περιπτώσεις για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία ενώ κατασχέθηκαν και όπλα, φυσίγγια και το αυτοκίνητό τους.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο κ. Λάττας ζήτησε από τους κυνηγούς να συνετιστούν με τα μέτρα για τον κορωνοϊό και να μη διακινδυνεύουν την περιουσία τους και τον εαυτό τους, καθώς επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις.

Έθεσε το θέμα της υγείας ως το σημαντικότερο τη δεδομένη στιγμή και υποστήριξε πως θα πρέπει να συστρατευτούν και να οργανωθούν προκειμένου να βοηθήσουν να παραμείνει η κοινωνία ασφαλής.

«Θεωρώ αδιανόητο νέα παιδιά να καταστρατηγούν τις διατάξεις αυτές που αφορούν τη μετακίνηση και το κυνήγι και να βγαίνουν για να κυνηγούν το βράδυ» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε:

«Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι αυτά τα μεμονωμένα περιστατικά δεν αφορούν το σύνολο των κυνηγών και πρέπει να τα απομονώσουν όλοι, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το κυνήγι όπως ακριβώς είναι, δηλαδή ένα τρόπος ψυχικής και σωματικής υγείας».

Έκκληση να μην ρυπαίνεται το περιβάλλον

Εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι και αυτό της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος, σε μια περιοχή αν μη τι άλλο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με μεγάλη επισκεψιμότητα. Όπως υποστήριξε ο κ. Λάττας, έχουν διαπιστωθεί σε ορισμένα σημεία και από μικρή μειονότητα συμπολιτών σε συγκεκριμένα σημεία και τοπικές κοινότητες η απόρριψη απορριμμάτων, τη στιγμή που υπάρχουν χώροι εναπόθεσής τους. Με αφορμή τέτοια περιστατικά, θέλησε να επιστήσει την προσοχή σε όλους ώστε να μη ρίχνουν σκουπίδια παντού, ενώ επεσήμανε πως η δασική υπηρεσία βρίσκεται συνεχώς έξω με εντολή να ελέγχονται τα σκουπίδια όπου υπάρχει δυνατότητα ώστε να βρεθούν ακράδαντα στοιχεία για τον υπεύθυνο. Έκανε ακόμα λόγο και για το μεγάλο κύκλο ζωής που έχουν τα σκουπίδια και όσα καταλήγουν στα ρέματα διαμελίζονται και μεταφέρονται στους υδροφόρους ορίζοντες, ενώ και το αισθητικό μέρος δεν αλλάζει και χρειάζονται χρόνια για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση.

«Θηροφυλακή, το σημαντικότερο εργαλείο στην Ελληνική ύπαιθρο»

Για το ζήτημα της λαθροθηρίας μίλησε και ο αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου και μέλος του Δ.Σ. της Γ’ ΚΟΠ Άλκης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως τα οργανωμένα μπλόκα της θηροφυλακής έφεραν αποτέλεσμα με τη σύλληψη λαθροθήρων. Ανέφερε δε πως παρά τις δίχως λογική απαγορεύσεις της κυβέρνησης στους κυνηγούς, η θηροφυλακή δε σταματά το έργο της που είναι η προστασία του περιβάλλοντος και τη χαρακτηρίζει ως το σημαντικότερο εργαλείο στην Ελληνική ύπαιθρο για την περιφρούρηση του θηράματος, σε συνεργασία πάντα με το δασαρχείο, έχοντας αποτελέσματα πολλαπλάσια των δυνατοτήτων που τυπικά θα μπορούσαν να έχουν. Επιπλέον, όρισε ως στόχος τους το κυνήγι των λαθροθήρων, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο το θήραμα και το νομοταγή κυνηγό, ενώ κλείνοντας εστίασε στις ενέργειες που έχουν γίνει για να αρθεί η απαγόρευσή τους και στο γεγονός πως δε θα σταματήσουν να ζητούν το αυτονόητο μέχρι αυτό να γίνει.

Πηγή: patrisnews

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Grisport γνωρίζει ότι ένα καλό μποτάκι δεν είναι απαραίτητο μόνο την κυνηγετική περίοδο…

Grisport: Το καλό μποτάκι είναι πάντα απαραίτητο! Όσοι κινούνται στην ύπαιθρο είναι σε θέση να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι το κεφάλαιο «μποτάκι» στην καθημερινότητά τους,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ