spot_img
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚολάρο Gps σε θηλυκό αγριόχοιρο για πληροφορίες συμπεριφοράς

Κολάρο Gps σε θηλυκό αγριόχοιρο για πληροφορίες συμπεριφοράς

|

Οι τεχνικοί της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας (Federation des Chasseurs Tarn) της Γαλλίας, δεν στερούνται χιούμορ όταν πρόκειται για το όνομα που δόθηκε σε θηλυκό αγριόχοιρο που συλλήφθηκε ως μέρος του έργου Via Faune MiPy (FDC + CNRS + Grand Albigensian).

Μετά τη σύλληψη του «Charlie», ενός αρσενικού αγριόχοιρου τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι η σειρά της «Rillette», μιας χοιρομητέρας 40 κιλών, για να τοποθετηθεί με κολάρο GPS.

Αυτό το κολάρο καθιστά δυνατή τη μελέτη της συμπεριφοράς των αγριόχοιρων στις μετακινήσεις τους, ιδιαίτερα σε περιαστικές περιοχές.

Το κολάρο εκπέμπει κάθε 30 λεπτά και προς το παρόν βλέπουν ότι η “Rillette” είναι μάλλον οικεία και μένει γύρω από την περιοχή σύλληψής της. Ενημερώνουν  ωστόσο τους κυνηγούς της περιοχής πως εάν κυνηγούν στο Tarn, να μη θηρεύσουν την εύκολα αναγνωρίσιμη μικρή χοιρομητέρα με ένα λευκό καρτελάκι στο αριστερό αυτί και το μπλε στο δεξί.

Ωστόσο κι άλλα αγριογούρουνα πρόκειται να εξοπλιστούν τις επόμενες εβδομάδες για τη συμπλήρωση της μελέτης.

deplacement\-rillette

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαγορευμένες Ζώνες λόγω εστιών Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων στην Ελλάδα

Απαγορευμένες Ζώνες λόγω εστιών Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων στην Ελλάδα Συναγερμός στο ΥπΑΑΤ για νέες τις εστίες Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στη Βόρεια Ελλάδα Με εγκύκλιο προς...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ