spot_img
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ θέση του Κυνηγετική Συλλόγου Λαυρίου για τον σχεδιασμό του Γεωπάρκου Λαυρεωτικής

Η θέση του Κυνηγετική Συλλόγου Λαυρίου για τον σχεδιασμό του Γεωπάρκου Λαυρεωτικής

|

Στις 14 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε επίσημη προυσίαση του γεωπάρκου Λαυρετωικής, στην οποία παρέστησαν και μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαυρίου.

Ο Σύλλογος μέσω πρόσφατης ανακοίνωσής του, γνωστοποποιεί την πρόθεσή του να συμμετέχει στον σχεδιασμό του πάρκου.

Διαβάστε τα αποσπάσματα της ομιλίας του προέδρου του Κ.Σ. Λαυρίου, από την παρουσίαση του Γεωπάρκου, που συμπεριλήφθηκαν στην ανακοίνωση:

Γειά σας, ονομάζομαι Ματιάς Αλέξανδρος και είμαι πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαυρίου. 
Σαν κυνηγοί και κάτοικοι αυτής της περιοχής, δραστηριοποιούμαστε κάνοντας δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς, επανδρώνουμε τους καλοκαιρινούς μήνες ένα πυροφυλάκιο και έχουμε μια πολυμελή ομάδα πυρασφάλειας. Έχουμε δικό μας πυροσβεστικό αυτοκίνητο ενταγμένο στην πολιτική προστασία του Δήμου και κάτω από την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής ΥπηρεσίαςΔιαθέτουμε δική μας ομοσπονδιακή θηροφυλακή, άτομα που περιπολούν καθημερινά και μπορούν να διασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία κάποιων μέτρων. Είμαστε κυνηγοί, ασκούμε μια παραδοσιακή δραστηριότητα, χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον.
 
Σε πρόσφατο νομοσχέδιο το κυνήγι θεωρείται τρόπος διαχείρισης του περιβάλλοντος. Ζητάμε στον όλο σχεδιασμό που γίνεται για το Γεωπάρκο, να συνυπάρχουμε κι εμείς.
Εξάλλου απ’ότι γνωρίζουμε, στη φιλοσοφία του Γεωπάρκου είναι και η συνύπαρξη των παραδοσιακών δραστηριοτήτων.
 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόνιτσα: Αγριογούρουνο πιάστηκε σε συρμάτινη θηλιά – Οι θηροφύλακες το ελευθέρωσαν

Κόνιτσα: Αγριογούρουνο πιάστηκε σε συρμάτινη θηλιά - Οι θηροφύλακες το ελευθέρωσαν Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ ενημερώθηκε από κατοίκους της περιοχής, ότι στον...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ