spot_img
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓκάφα ολκής από ΣΚΑΪ: Επικαλείται την αναστολή κυνηγιού του ελαφιού στη Ρόδο,...

Γκάφα ολκής από ΣΚΑΪ: Επικαλείται την αναστολή κυνηγιού του ελαφιού στη Ρόδο, ενώ ήδη απαγορεύεται

|

Γκάφα ολκής από ΣΚΑΪ: Επικαλείται την αναστολή κυνηγιού του ελαφιού στη Ρόδο, ενώ ήδη απαγορεύεται

Δημοσίευμα επικαλείται την απαγόρευση κυνηγιού του ελαφιού στη Ρόδο 

Ο ΣΚΑΪ φιλοξένησε μια ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο (Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας) και δίχως ίχνος στοιχειώδους ρεπορτάζ οδηγεί το κοινό στη παραπληροφόρηση. Και όπως φαίνεται η παραπληροφόρηση εξαπλώνεται ταχύτατα.

Το δημοσίευμα του «μεγάλου» μέσου ενημέρωσης στην ουσία κάνει λόγο για αίτηση «απαγόρευσης θήρας του ελαφιού» στο νησί της Ρόδου, δηλαδή για ένα είδος που ποτέ στη χώρα μας δεν άνηκε στα θηρεύσιμα.

Γκάφα ολκής από ΣΚΑΙ: Επικαλείται την αναστολή κυνηγιού του ελαφιού ενώ ήδη απαγορεύεται

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας στην ομώνυμη σελίδα της στο Facebook, αιτείται την καθολική απαγόρευση του κυνηγιού στη Ρόδο λόγω των πυρκαγιών και όχι την απαγόρευση του προστατευόμενου από τη νομοθεσία είδους.

Η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο

«Πριν μερικές μέρες σας είχαμε στείλει επιστολή ζητώντας να μην επιτραπεί το κυνήγι όσων ζώων είχαν απομείνει μετά τις πυρκαγιές στη Ρόδο. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΓΝΟΗΣΑΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. Λίγο μετά μάθαμε ότι το Δασαρχείο Ρόδου είχε δώσει άδεια κυνηγιού στο καμένο νησί. Είχε προηγηθεί εγκύκλιος του ΥΠΕΝ στις δασικές υπηρεσίες της χώρας να εκδώσουν άδειες κυνηγιού πριν την Ρυθμιστική απόφαση θήρας που εκδίδεται κάθε χρόνο.

Το παράδοξο είναι το εξής: Απαγορεύεται το κυνήγι στα καμένα – που όμως ελάχιστα ζώα υπάρχουν γιατί δεν μπορούν να τραφούν- αλλά επιτρέπεται στις κοντινές περιοχές που έχουν καταφύγει όσα ζώα γλιτώνουν από τις πυρκαγιές.

Σε ένα νησί όπως η Ρόδος, αυτό είναι ακόμη πιο τραγικό αφού τα ζώα κινούνται σε ένα εντελώς περιορισμένο χώρο. Προχθές δημοσιεύτηκε και η φετινή Ρυθμιστική για το κυνήγι, την οποία χαιρέτησαν με ικανοποίηση οι κυνηγοί σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε όλα τα αιτήματα τους, αφού:

– Μεγαλώνει την κυνηγετική περίοδο για μια σειρά αποδημητικά πουλιά

– παρατείνει το κυνήγι του κότσυφα ακόμη και στην περίοδο που κάνει φωλιά για τα αυγά του

– συνεχίζει να επιτρέπει το κυνήγι του απειλούμενου τρυγωνιού σε αντίθεση με όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ

– παρατείνει το κυνήγι των αγριογούρουνων

Γιατί το κάνετε αυτό;

Γιατί παραδίδετε την Άγρια ζωή στο έλεος των κυνηγών;

Έχετε μήπως την εντύπωση ότι οι κυνηγοί επηρεάζουν περισσότερο κόσμο απ’ ότι όσοι νοιάζονται για τα ζώα και το περιβάλλον;

Κάνετε λάθος! Δεν έχετε υπολογίσει ότι ο κόσμος αλλάζει. Το φιλοζωικό κίνημα μεγαλώνει και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επεκτείνουν τις ανησυχίες τους στην Άγρια Ζωή αλλά και στα άλογα, τα γαϊδούρια, τις αγελάδες και τα άλλα παραγωγικά ζώα.

Είμαστε ολοένα και περισσότεροι αυτοί που καταλαβαίνουμε ότι ο τρόπος που μεταχειριζόμαστε τα άγρια και τα οικόσιτα ζώα εκτός από την ηθική διάσταση έχει και την περιβαλλοντική και τη διάσταση της επιβίωσης των ανθρώπων. Το πρόβλημα είναι ότι ελάχιστοι από τον πολιτικό κόσμο δείχνουν να το καταλαβαίνουν. Και επειδή μετράτε τα πάντα με όρους μικροκομματικού κόστους και οφέλους, θα πρέπει να καταλάβετε ότι είμαστε πολλοί. Πολλοί περισσότεροι από τους κυνηγούς.

Είμαστε πολλές και πολλοί όσοι πιστεύουμε ότι το κυνήγι δεν είναι σπορ αλλά μια καταστροφική, απειλητική και επικίνδυνη δραστηριότητα.

ΖΗΤΑΜΕ:

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ»

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν θα επιτραπεί το Kυνήγι Eλαφιού στην Ρόδο» – Στο ίδιο έργο θεατές…

«Δεν θα επιτραπεί το Kυνήγι Eλαφιού στην Ρόδο...» Με αυτή του την δήλωση έβαλε τέλος ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, αρμόδιος και για θέματα κυνηγίου Γιώργος Αμυράς,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ