spot_img
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΦωτιά στη Ρόδο: Σε κίνδυνο τα ελάφια -Πολλά κάηκαν, όσα διασώθηκαν κατεβαίνουν...

Φωτιά στη Ρόδο: Σε κίνδυνο τα ελάφια -Πολλά κάηκαν, όσα διασώθηκαν κατεβαίνουν στις πόλεις

|

Φωτιά στη Ρόδο: Σε κίνδυνο τα ελάφια -Πολλά κάηκαν, όσα διασώθηκαν κατεβαίνουν στις πόλεις

Κάτοικοι και τουρίστες κατάφεραν και σώθηκαν από τη φωτιά στη Ρόδο χωρίς να υπάρξει ανθρώπινη απώλεια, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τα ζώα

Η φωτιά στη Ρόδο που έχει μπει πλέον στον οικισμό του Ασκληπιείου και κατακαίει σπίτια κι επιχειρήσεις, έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή και πολλά από τα θύματα είναι ζώα και δη ελάφια που ζουν στα δάση του νησιού.

Τα βίντεο με τα νεκρά ελάφια να κείτονται στους δρόμους αποτελούν γροθιά στο στομάχι με τα ανυπεράσπιστα ζώα να μην καταφέρνουν να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Όσα δε, γλίτωσαν, αναζητούν πλέον τροφή και νερό μέσα στις πόλεις και τα χωριά του νησιού με τους πολίτες να κάνουν έκκληση για να αφήνουν νερό και τροφή στις αυλές τους.

Ο Τζέιμς Καφετζής που βρίσκεται στο νησί και  παρέχει βοήθεια για μετακινήσεις κόσμου με το σκάφος του, ανέβασε στο Instagram νέες εικόνες καταστροφής .

Η πύρινη λαίλαπα έκαψε ελάφια στο πέρασμά της και τα στιγμιότυπα «παγώνουν».

«Τα μόνα που δεν φταίνε» έγραψε ο πρώην παίκτης του Survivor σε νέα σπαρακτική ανάρτηση από το νησί.

Φωτιά στη Ρόδο: Σε κίνδυνο τα ελάφια -Πολλά κάηκαν, όσα διασώθηκαν κατεβαίνουν στις πόλεις

Η σελίδα στο Facebook Ρόδος Νέα έκανε έκκληση στον κόσμο του νησιού να βοηθήσει τα ελάφια και να τους δώσει τροφή και νερό.

Αναλυτικά στην ανάρτηση τονιζόταν:

«Θερμή παράκληση σε όσους μένουν σε χωριά.. Τα Ελαφάκια μας έχουν κατέβει στα χωριά είτε για να βρουν τροφή είτε για να γλιτώσουν τον όλεθρο. Έρχονται στις αυλές σας. Βγάλτε μεγάλα δοχεία με νερό και αφήστε καρότα μήλα ακόμη και καλαμπόκι αν σας βρίσκεται. Τους στέρησαν το σπίτι ας μην τους στερήσουμε το νερό και την τροφή».

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρόδος: Νεκρά ελάφια σε πάρκο – Αντιδράσεις από τους κατοίκους (εικόνες)

Ρόδος: Νεκρά ελάφια σε πάρκο - Αντιδράσεις από τους κατοίκους (εικόνες) Έντονες οι αντιδράσεις στη τοπική κοινωνία για τα νεκρά ελάφια στο πάρκο του Ροδινιού Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ