spot_img
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπίθεση λύκου σε 4χρονο κορίτσι στο Αμπρούτσο!

Επίθεση λύκου σε 4χρονο κορίτσι στο Αμπρούτσο!

|

Επίθεση λύκου σε 4χρονο κορίτσι στο Αμπρούτσο!

Η επίθεση σημειώθηκε σε παραλία στη μαρίνα Vasto, στο Abruzzo, κοντά στην παραλία

Θα πρέπει να περιμένουμε να συμβεί μια τραγωδία για να συζητηθεί το θέμα των λύκων, όπως συμβαίνει με τις αρκούδες; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτουν πολλοί χρήστες του διαδικτύου μετά την επίθεση ενός λύκου σε ένα μικρό κορίτσι στο Αμπρούτσο της Ιταλίας.

Η μαρτυρία ενός άνδρα που ισχυρίζεται ότι αναγνώρισε έναν λύκο ως το ζώο που επιτέθηκε στην κόρη του, μας αφήνει άφωνους και όμως οδηγεί σε προβληματισμό.

Ο πατέρας και οι δύο κόρες του είχαν πάει στην πορεία Giro για να δουν τους αναβάτες να περνούν. Το βράδυ περπατούσαν στην παραλία Βάστο Μαρίνα όταν ένα μεγάλο κυνοειδές επιτέθηκε στη μεγαλύτερη από τις κόρες του.

Η πρώτη σκέψη του πατέρα όταν έσωσε την κόρη του ήταν ότι ήταν ένα αδέσποτο σκυλί, αλλά στη συνέχεια κατάλαβε ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για λύκο. Αν και θα έπρεπε να γίνουν αναλύσεις DNA για να επιβεβαιώσουν οι αρχές αυτή την εκδοχή, η υπόθεση δεν απορρίπτεται εντελώς επειδή έχουν αναφερθεί αρκετές θεάσεις λύκων στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο, το θέμα συνεχίζει να συζητείται. Για τα θύματα της επίθεσης ήταν σίγουρα ένας λύκος, ενώ οι αρχές στο Βάστο παραμένουν πιο επιφυλακτικές. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη παρατήρηση στην περιοχή. Το περασμένο καλοκαίρι, τον Αύγουστο, ένας 37χρονος τουρίστας δέχτηκε επίθεση στο καταφύγιο Punta Aderci στο Vasto Nord από ένα άγριο ζώο το οποίο σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν οι ειδικοί του πάρκου Majella ήταν πράγματι ένας λύκος .

Το άτυχο κορίτσι μεταφέρθηκε γρήγορα από τον πατέρα της στο πλησιέστερο νοσοκομείο και σίγουρα θα βγει τραυματισμένο ψυχικά από αυτή την εμπειρία. Οι υπέρμαχοι της προστασίας των λύκων σίγουρα θα πουν ότι το κοριτσάκι δεν συμπεριφέρθηκε σωστά μπροστά στον λύκο και ότι δεν φταίει το μεγάλο κυνοειδές.

Η μικρή Ρεβέκκα, 4μιση ετών, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Ο Τζιαμπάολο Νατάλε, ο πατέρας, αφηγείται εκείνες τις στιγμές τρόμου. «Την δάγκωσε στην πλάτη, κατάφερα να τον κλωτσήσω. Αλλά τώρα ξέρω ότι πολλοί γονείς φοβούνται».

Ο πατέρας του κοριτσιού ανάρτησε ένα συγκλονιστικό μήνυμα προς όλους τους γονείς μετά την δραματική βραδιά:

“Κυριακή 7 Μαΐου. Η πιο δύσκολη μέρα από τότε που έγινα πατέρας.
“Μπαμπά, θα με πας αύριο να δούμε τον ποδηλατικό γύρο;” με ρώτησε η μεγάλη μου κόρη.
“Φυσικά”, απάντησα.
Χωρίς να γνωρίζω ότι ξαφνικά θα βρισκόμουν να την βγάζω από τα δόντια ενός λύκου εκείνο το ίδιο βράδυ καθώς περπατούσαμε στον παραλιακό δρόμο της Vasto Marina.
Σήμερα με ρωτάει: “Μπαμπά, μου είπες ότι οι λύκοι στα κινούμενα σχέδια δεν υπάρχουν;
Μέχρι τις 6 Μαΐου το πίστευα.
Ποτέ, ΠΟΤΕ μην παίρνεις τα μάτια σου από τα παιδιά σου”.

Με πληροφορίες από chassepassion

Δείτε επίσης:

Λιθουανία: Bοσκός δέχθηκε επίθεση από λύκο – Αμύνθηκε και τον σκότωσε με μαχαίρι – Βίντεο

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλία: Πυροβόλησαν λύκο που επιτέθηκε σε πρόβατα – 27 λύκοι θανατώθηκαν μέχρι στιγμής

Γαλλία: Πυροβόλησαν λύκο που επιτέθηκε σε πρόβατα - 27 λύκοι θανατώθηκαν μέχρι στιγμής Αμυντική βολή απέναντι στο αρπακτικό Τη νύχτα της 12ης προς 13η Απριλίου, ένας...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ